Ya bu meselede böyle icbar yoluyla ("yani o tekfirde hatalı hiç bir kasetini dinleme" anlayışı ile) değilde nabza göre şerbet olarak faydalanmak bence en iyisi. Eğer sen i'tikaden bazı kişileri harici veya Mürci görüyor isen onlardan tekfir konularını dinlemezsin. Ama sırf bazı konularda sana göre hatalı diye külliyyen hiç bir kasetini veya yazısını dinlememek abartı ve gereksizdir. Ebu Hanzala Hoca'nın tekfir meselelerine bakışına katılmıyorum evet ama usulu fıkh, usulu hadis vs gibi konularda ki derslerini dinliyorum ve o ilimler ile iştiğal eden varsa tavsiyede ediyorum. Mesela İhsan şenocak tasavvuf kanadındadır hiç bir görüşünü benimsemem ama hanefi fıkhını bugün türkiyede kimden dinleyeyim diye soran olsa ondan dinle derim. (hanefi değilim). Yani biraz nisbi olarak kişiler seçilebilir Allahu Alem. Hüseyin Hoca ile Emrah Hocayı istisnasız tavsiye etmem ise onları Mu'tedil olarak gördüğüm için her meselede. Gerek fıkhen, gerek itikaden gerekse de amelen. Metin kardeşinde dediği gibi bi nurettin yıldızla (ki selefilik ile hiç bir alakası yoktur) bu hocaları bir tutmakta zulum olur Allahu Alem.
Ayrıca günümüzdeki maturidiler veya eşariler arasında hiç görüş ayrılıgı yok demek büyük bir iddia olur. Ebu Bekir sifil ile cübbeli arasındaki tartışmaları oku bence birbirlerine yalancı diyorlar. Tekfiri hep bize yamayanlara müsade etmeyin. Bugün türkiyede ışidi tekfir etmeyen bir tane insan varmı ? tamam harici olabilirler ama dikkat çekmek istediğim nokta tekfiri boyutu adamlar muayyen olarak onlara tabi olan herkesi tekfir ediyorlar. Keza o kevseri isimli şahsın İbn Teymiyye ile ilgili sözlerini görüşlerini okusan tekfir nasıl olur görürsün. Bugün necd davet imamlarına bunlar ingiliz adamı müslüman felan değiller diyenler bizlermiyiz. bilakis kendini eşari maturidi diye isimlendirenler. Adamlar tekfiri sırf lafız olarak kullanmıyorlar ama envai çeşidini yapıyorlar...
Tekfir boyutuna gelince buda kendi akidelerinden habersiz olduklarındandır. Eşari akidesindede maturidi akidesindede Allah her yerdedir demek küfür lakin buna ragmen bugünkü halkın durumu gözler önünde halkı geçtim üst tabaka neki alttabakada o olsun. Anlatabilmişimdir inşallah.
Bin bazı useymini, Makdisiyi, Ebu katadeyi vesair ulemayı tekfir edenlerde selefi diye isimlendirselerde kendilerini, hakikatte selefi değillerdir. Eğer bir mezhep üzere olmak nispet tariki ile olsaydı nehveran haricileride kendilerini Allah Resulune nispet ediyorlardı en basitinden. Selamun Aleykum