Sana bir şey sormak istiyorum.O zaman sen türkiye halkından,Bir Kişi Ben müslümanım der namaz kılar kelimei tevhidi söyler ve hatta sakal bırakırsa sen onun oy verdiğini görmeden veyahut bir şirkini görmeden ona kafir diyemezsin öylemi? Yoksa yanlışmı anladım?
hayır yanlış anlamadın tamda durum bu.Ve bu mürcielik değil.Olması gerekendir.İnsan kafasına göre her önüne gelene kafir diyemez.Büyük küfür veya büyük şirke girmeyen müslümanlık iddiasında bulunan namazını kılan tevhid kelimesini söyleyen kişilere müslüman muamelesi yapılır.Taki küfür amel işleyene kadar.Küfür amel işlerse o zaman başka.Fakat mürcieler kelime-i tevhidi her söyleyene artık her türlü küfrü işlese bile yine müslüman derler.Aramızdaki en temel fark budur.Gerçekte kelime-i tevhidi söyleyen herkes her istediğini yapmakta serbest değildir.Sonraki anlarda işleyebileceği küfür veya şirki imanına zarar verir ve dinden çıkarabilir.Ben böyle inanıyorum.Yoksa bu işin içinden çıkamazsın.En son aynaya bakıp kendini de tekfir edersin rahatlarsın sonra.Bu arada küfür amellerinin ve inançlarının içinde tağutu reddetmemek de var.Onu da söyleyeyim ayrıca belirtme gereği duymadım.