Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Ücretli Kurslardan İnternet Üzerinden Ücretsiz Olarak Yararlanmanın Hükmü Nedir?

F Çevrimdışı

FÎ ZILÂLİ'l-KUR'ÂN

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allahın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.Öncelikle konuma değinmeden önce bu konuyu açan kardeşten Allah razı olsun, Elhamdulillah karşıma çıktı ve kendi durumumda nasıl bir yol izlemeliyim düşündürdü.

Ayrıca aşağıdaki yazıyı yazan kardeştende Allah razı olsun. Aklıma takılan birkaç soru oldu inş aşağıda değineceğim.

Bundan sonra;
Değerli kardeşlerim inşeAllah yazılım ile ilgileniyorum ve ücretsiz veya ucuz yollu kurslar veya gücümün yetebileceği kurslar yetersiz ve sürekli kendini tekrar etmeye başladı. Ve araştırmalarım sonucunda yabancı kaynaklardan ingilizce üst düzey kurslar buldum ancak bunlar hayli ile kur bakımından bize çok pahalı geliyor. Daha sonra bunların ücretsiz olarak paylaşıldığı bir site gördüm Allahualem bu site sahipleri %90 ihtimalle bu kursları satın alıyorlar ve bunları indirerek insanlara internet üzerinden ücretsiz sunuyorlar (parayıda sitelerindeki reklamlardan kazanıyorlardır diye düşünüyorum). Bu durumda değerli kardeşlerim aklıma aşağıdaki sorular takıldı, bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hevama ve nefsime kapılıp günaha girmekten Allah'a sığınırım.

1. Soru: Bu kursları ticaret amacı gütmeden sadece eğitim amaçlı kullanmamda dinen bir sorun varmıdır? Amacım ilmi bu kurstan öğrenip sonra bu ilim ile bir şeyler üretmek. (Bu durumda ilim (kaynak) Dini Eser olMUyor.)
2. Soru: Peki bu kursları öğrenmemizin amacı dünyalık değil sadece Allah rızası için bir program vs. yazmak olsa bu durumda hüküm ne olur ?
3. Soru: (Nefsim sürekli bu konuyu esas almaya, öne çıkarmaya çalışıyor, yalnış birşey yapmaktan Allah'a sığınırım) Diyor ki; Bu kursları indirmen bu kursu yapan şirkete veya şahısa bir zarar vermiyor. Sen bu verileri sonuç olarak çalmıyorsun veya satmıyacaksın. İlmi öğrenip bu ilim ile işler yapacaksın. İleride kazanınca kalbinin rahat olması için bu kursları satın alırsın.
4. Soru: Artı olarak hayli ile bu kurslar ingilizce olunca daha önce yapancı dil olan youtube videolarını yapay zeka ile çevirdiğim gibi bu kurslarıda türkçe altyazıya ve dublaja çevirmek istiyorum (sadece kendi kullanımım için) ki anlamam için bunu yapalıyım :) . Aklıma takıldı belki bu durumda şartlar değişebilir diye. Allah en iyisini bilendir rabbim hatalarımızı affetsin.

İnşeAllah bu konu ve altındaki bilgiler hepimize faydalı olur.

Üst Ana Sayfa Alt