Bu konuda delil yok dediğim RasulAllah sallAllahu aleyhi ve sellemin Medine’ye hicret etmeden önce kılıca başvurmamasıdır. Ama hicretten sonra işler değişti. Şimdi sen laf cambazlığı yapıp devlet kurulmadan önce diye şarta bağladığın için delil yok, yoksa delil bol. Ki zaten konuşmanın ilk başında devlet kurma şartı olmadan sen Pasifiszmi savunuyordun yani cihat yerine tebliğ yapılmasını.Tartıştığımız konu İslam devletinin nasıl kurulacağı ile ilgili metod. Bu konuda da delil yok diyen sensin, delil yoksa konuşmanın da manası yok.
ben bunu iddia etmedim. İddia etmediğim bir şeyi neden delillendirmek durumunda olayım?Rasulullah sav in devlet kurmadan savaştığını iddia eden sensin, bununla ilgili de delil istemek en doğal haktır.
senin şu ifadelerinden ötürü
Ben siyer okumadın mı dedim.ben ne daha önceki peygamberlerde ne de Rasulullah sav de silah ile rejimin ve toplumun değiştirildiğini görmedim.
çünkü toplumun değişmesinin kılıçla olacağını reddetmişsin ama hicretten sonra değiştirilen toplumlara ne olarak? Yapılan savaşlara ne olacak? Onlar toplumu değiştirmek için değil de neydi? Şimdi sen diyeceksin ki devlet vardı, ama bizim muhabbetimiz bu değildi o yüzden laf canbazlığı yapıyorsun diyorum.Hiç siyer okudun mu kardeşim? Peygamberimiz sasin islam dinine davet mektupları yazıp davete icabet etmeyenlere savaş ilan ettiğini hiç duymadın mı?