Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Vardır Bir Hayır!

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Vardır Bir Hayır!

Afganistan şehitlerinden Fehmeddin Dindar hoca bir sohbetinde kısa bir kesit anlatıyordu. Hayatı okutan, yaşanmışlıkların ardında bulunan hayrın göstericisi olan bir kesit…

“Beyazıt meydanına gittiğimizi düşünelim. Acelemiz var ve koşuyoruz. Biz koşarken çantamızdan telefonumuz düşüyor. Acelemizden dolayı koştuğumuz için düşen telefonu fark etmiyoruz. Hızla koşmaya devam ediyoruz ve not defterimiz düşüyor. Biz koşmaya devam ediyoruz ve paralar düşüyor. Yine koşmaya devam ediyoruz, defter ve kalem düşüyor. Koşmaya devam ediyoruz ve başka başka şeyler düşüyor.”

Bu kesitten sonra çok güzel bir yere değiniyor hoca. Allah kendisinden razı olsun. Burada değindiği nokta aslında çoğumuzun hayatın akıp giden zamanına kaptırdığımız koca bir gerçek. Farkında olmadığımız ve aklımızın ücra köşesinden dahi geçmeyen ama gerçekte içimizi rahatlatacak, ferahlatacak bir gerçek; kısacası yaşadığımız tüm olumsuz olaylara hayır gözüyle bakabilmek.

Velhasıl hoca devam ediyor;

“Allah bizim hakkımızda hayır murad ederse, eğer biz Allah’ın sevdiği bir kulsak mutlaka önümüze bir taş çıkarır. Taşa çarparız ve yüz üstü düşeriz. Düştüğümüzde canımız çok sıkılır, avucumuzun içi parçalanır, etrafa rezil oluruz, taşa sayar/söveriz ilk başta… Sonra etrafımıza bakarız telefon bir yerde duruyor, paralar bir yere saçılmış, not defteri orada hemen toparlarız ve kendimize geldikten sonra deriz ki ‘Ya Rabbi o taşı önümüze çıkardığın için sana hamd olsun’.


Allah hakkımızda hayır murad etmezse, koşmaya devam ederiz. En son Beyazıt’a gideriz, çantamızı açarız ve hiçbir şey yok. Normal geleceğimiz vakitten 5 dk daha erken gelmişiz ama çantada hiçbir şey yok.”

Devamında hayatın böyle olduğunu ve hayatı okuyabilmenin neticesinde elde edilecek en güzel şeyin ihlas olduğunu söyler. Allah kendisinden razı olsun.

Değerli kardeşler, her biriniz hayatınızda ki düşüş noktalarını düşünmeye başlamışsınızdır. Düştükten sonra çoğumuz kendimize geldiğinde o düşüşün aslında rahmet olduğunu biliriz, özümseriz ve bu konuda bolca tefekkür ederiz. Kendimize gelmemiz kimi zaman günlerimizi, kimi zaman aylarımızı, kimi zaman yıllarımızı alabilir ama er ya da geç sonucunda elde edeceğimiz şey yaşadığımız o düşüşün Allah’ın hakkımızda murad ettiği bir hayır olacaktır.

Düşen kardeşlerim; düştüğünüz için kimseleri kınamayın, kimseleri yadırgamayın, kimselere suçlu gözüyle bakmayın! Eğer Allah hakkınızda hayırlısını murad edecekse bu düşüşünüzün aslında bir yükseliş, bir öze dönüş olduğunu asla unutmayın. Nitekim en doğrusunu bilen yalnızca Allah’tır.

“Hoşunuza gitmediği halde, savaşmak size farz kılındı. Belki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için daha hayırlıdır. Belki hoşunuza giden bir şey de sizin için daha kötüdür. Allah bilir. Siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216. Ayet)


30.09.2021/İstanbul


Dinlemek isteyenler için bu kesitin anlatıldığı videoyu aşağıya bırakıyorum:



 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu da aklıma hedefi tıp fakültesine girmek isteyen hindistanlı bir müşriği getirdi. mühendisliği kazandığı için yıkılmış önce ama sonra orada müslümanlarla tanışıp müslüman olmuş ve şükrediyormuş bu bölümü kazanıp bu yola girebildiği için. Bir hoca kendisine gelen bir emailden aktarmıştı hikayeyi. Herşeyde bir hayır vardır Allahın izniyle.
 
Üst Ana Sayfa Alt