Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2017 Sahurcular( Kitap Hediyeli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I Çevrimdışı

ibni abbas

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bildiğim kadarı ile bu sünnettir hocam, Allah kabul etsin.
Evet kasitli olarak yazmistim o iki sureyi zaten☺peybamberimizden bu konuda acik hadis geliyor.hadisin birinde sabahin iki ve aksamin iki rekatinda bu sekilde okudugu gecerken.iki veyahut daha fazla ( allahu alem )hadiste sadece sabahin sunneti zikrediliyor.
Biz de ziyadeli hadisi baz alir amel ederiz.allah kabul etsin.amin

Alp Arslan Çevrimdışı

Alp Arslan

.
İslam-TR Üyesi
20 lira bosa gitti desene:ssrtcbya:
Bırakmam ben o 20 lirayı kıyamam ona :D
Konu 20 liradan açılmışken şunu da şöyle bırakayım :cool:

20 lira en güzel kağıt paradır. ne azdır ne de çoktur. Ne zengin hissettirir insanı, nede fakir. vakurdur kendi halinde takılır bir beş lira gibi yanında biri olmadan da dolaşabilir. ona güvenip yemekte yiyebilirsin, dışarıda çıkabilirsin; kendisi orta sınıf süper kahramandır yakın arkadaşı on lira gibi can sıkmaz. rahatça işleme girer para üstü alırken bozuk sordurmaz bir elli lira gibi. bulsan sevinirsin ama kaybetsen üzülmezsin. rahattır strese sokmaz insanı bi yüz lira gibi düştümü, yırtıldı mı, ıslandı mı diye arka cebinde bile seyahat eder. bir iki yüz liranın oluşturduğu kendini beğenmişliği yaşatmaz haddini hatırlatır.kısacası güzeldir yirmi lira paraların içinde en masumudur en mağrurudur.
Allah herkese yirmi lira rahatlığında bir hayat versin.

Bu sıralar forumda hiç olmadığı kadar çok konuşuyorum bende anlamadım idare edin beni :krktm:

Sena Haydali Çevrimdışı

Sena Haydali

اللهم إني أسألك حسن الخاتمة.
Frm. Yöneticisi
Bırakmam ben o 20 lirayı kıyamam ona :D
Konu 20 liradan açılmışken şunu da şöyle bırakayım :cool:

20 lira en güzel kağıt paradır. ne azdır ne de çoktur. Ne zengin hissettirir insanı, nede fakir. vakurdur kendi halinde takılır bir beş lira gibi yanında biri olmadan da dolaşabilir. ona güvenip yemekte yiyebilirsin, dışarıda çıkabilirsin; kendisi orta sınıf süper kahramandır yakın arkadaşı on lira gibi can sıkmaz. rahatça işleme girer para üstü alırken bozuk sordurmaz bir elli lira gibi. bulsan sevinirsin ama kaybetsen üzülmezsin. rahattır strese sokmaz insanı bi yüz lira gibi düştümü, yırtıldı mı, ıslandı mı diye arka cebinde bile seyahat eder. bir iki yüz liranın oluşturduğu kendini beğenmişliği yaşatmaz haddini hatırlatır.kısacası güzeldir yirmi lira paraların içinde en masumudur en mağrurudur.
Allah herkese yirmi lira rahatlığında bir hayat versin.

Bu sıralar forumda hiç olmadığı kadar çok konuşuyorum bende anlamadım idare edin beni :krktm:
Sınav haftasındandır ahi ))

Allah bütün öğrencilerin yardımcısı olsun.

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
diyarbakırda oturan kardeşler sabah namazını ne kadar süre sonra kılıyorlar acaba...? :kötü:

Ben, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümüne güveniyorum ahi. Geçen hilal tespit edilmediğini belirtmişti Ramazan ayını 30'a tamamlamıştım(k). Tespitleri tarafsiz. İmsak vaktinden 15-20 dakika sonra falan namazı kılıyorum.

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Moderatör
bugun Ankara'da hava boyle vicdan azabiyla karisik yagmurluydu
ibadet ediyoruz, finaller aklimiza geliyor calismadigimiz icin vicdan azabi
finallere calisiyoruz, ramazani bos geciriyoruz diye daha buyuk bir vicdan azabi :)
olmasaydi sonumuz boyle
Final vize sınav derdim yok hamd olsun fakat ramazanın hakkını verememek büyük bi vicdan azabı doğrudur. Ve gökyüzü ruh hallerinin yansıması kimi zaman. )

Bazen gökyüzüne bakmaktan bir yerlere toslama korkusu olsa da tuhaf bir şekilde ilgimi çekiyor çok güzel ))

Fada Çevrimdışı

Fada

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Final vize sınav derdim yok hamd olsun fakat ramazanın hakkını verememek büyük bi vicdan azabı doğrudur. Ve gökyüzü ruh hallerinin yansıması kimi zaman. )

Bazen gökyüzüne bakmaktan bir yerlere toslama korkusu olsa da tuhaf bir şekilde ilgimi çekiyor çok güzel ))

benim o fotoda ruh halimle karisik turkiye haritasi cikmis arkadaslarin incelemelerine gore :)
o vicdan azabinin gecmesi zor bos beles islere karsi gayretimiz ibadetlerimizdekinin altinda kalmadigi muddetce

ben sabit duruyorum ya yururken gokyuzune bakarsan basin doner bence?
velhasilikelam cooook buyuk bi nimet gokyuzu. dunyamciliktan biraz olsun koparan her sey cok buyuk bi nimet. burasi senin dunyan degil diye bagiriyor yuzumuze gokyuzu.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu Aleykum ve Rahmetullah Hayırlı sahurlar Allah c.c. tuttuğumuz oruçları kabul etsin.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Moderatör
benim o fotoda ruh halimle karisik turkiye haritasi cikmis arkadaslarin incelemelerine gore :)
o vicdan azabinin gecmesi zor bos beles islere karsi gayretimiz ibadetlerimizdekinin altinda kalmadigi muddetce

ben sabit duruyorum ya yururken gokyuzune bakarsan basin doner bence?
velhasilikelam cooook buyuk bi nimet gokyuzu. dunyamciliktan biraz olsun koparan her sey cok buyuk bi nimet. burasi senin dunyan degil diye bagiriyor yuzumuze gokyuzu.
Kesinlikle kardeşim aynen öyle..

Ummu Aişe Çevrimiçi

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Beni alma cankız, ben gençlerin içinde neapıyım, sen diğer yazanları al:) Gençlerin sevinmesi beni sevindirir o da bana yeter :) Ben sizi tanıyarak zaten kazançlıyım;)

Aynen Alketa kardeşim, beni de yazmışsın listeye Allah radı olsun. Ama dün listeden çıkarmıştım kendimi, bilgin olsun )

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
diyarbakırda oturan kardeşler sabah namazını ne kadar süre sonra kılıyorlar acaba...? :kötü:

Diyanetin takvimindeki saatlere göre; sahuru 5 en fazla 10 dakika uzatıp, namazı 40 dakika imsak saatinden sonra kılıp yine iftarı da akşam ezanından 5 dakika önce açıyoruz biz..

Zaten gözetleme kırsal kesimlerde olması daha doğru çünkü şehirde her daim ışık bulunur. Bu da siyah ile beyaz ipi ayırmadı pek sağlıklı olmaz biliyorsun kardeşim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...