Selam aleykum arkadaslar. bu siteyi uzun zamandır bilfiil takip ediyorum ve buradaki admin kardeşleri ve bi çok uyeyi konuşmuşlugum olmasa dahi Allah için seviyorum. benim tevhidle tanışmam yaklaşık 10-11 yıl olmuştur. o gunden bugune ailemin ve cevremin bir cok uyesinin Allah ın yardımı ile degişmesine vesile oldum. her zaman ummetçi vahdetçi oldum hayatımın cok kısa bir donemi hariç tekfirci olmadım. hiçbir oluşum a katılamadım. (sadece hizbin bunyesinde 1 sene kaldım cok zaman once) bu forumu surekli takip etmeme ragmen hiçbir ihtilafa tartısmaya katılmadım . Aslında yorum yapmaktan oldukca kacınıyorum. (mesaj sayısından bellidir) Şimdi arkadaşlar yaşım 28 bu yaşıma kadar bir cok kişinin değişmesine vesile oldum su andada belli bir kısmı beni tekfir eder: belli bir kısmıda benim geri kaldıgımı soyler. kardeeşler benim esas sorum şu: her zaman elkaidei sevip saygı duymuşumdur su andada aynıdır. suriyedeki fitneden beri işidin karsısında elkaidenin gonul olarak yanındayım. diyorum ki Bu ummete muaviye gibi yezid gibi kişiler halife olmuştur acaba bagdadi (her ne kadar bilinmesede kim oldugu) halife olamazmı yani illa usule uymamız gerekirmi bu konuda. bagdadinin vahseti ilimsizligi vs diger butun alimler tarafından ispatlanmıştır ama acaba sırf ummet ezilmesin diye onun beyatına girsek olmazmı? işte sorum bu bu dusunce sardı beni. kesinlikle işidi destekledigimden degil ben surekli onların diger alimlere saygısızlık yaptıgını soyluyorum acaba diyorum? cok mu yanlış bir dusunceye kapılmışım ? bir vahdet bir hilafet imkansızmı bu insanlarla