Soru Beşeri Kanunlar Çıkarmanın, Beşeri Kanunlarla Hükmetmenin ve Beşeri Kanunlara Muhakeme Olmanın Hükmü Nedir?

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Beşeri kanunlar şart zaten. İslamın kesin hükümleri dışındaki alanlarda beşer kanunlar gereklidir ve tarih boyu da kullanılmıştır

Mesela tecavüz etmenin islam dininde zahir bir karşılığı yok.
Zinaya sokanlar olmuş,lakin zina ile tecavüz aynı şey değil
Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.[

Maliki endülüs fıkıhçısı burdan yola çıkarak namus maldan daha büyük bozgunculuktır diyerek idam hükmü vermiş
Zaten bu ayetin kapsamına girer
Osmanlıda ise ırza geçmelerde hadım dahil idam dahil cezalar vardı.

Veyahut şahit şartları tutmadığında tazir devreye girer
Orda da örfi kanunlar yine osmanlıda hırsıza para cezası kürek vs vardı

Daha başka tarım politikalarından tutun trafik kanunlarına vs. Beşer hep kanun yapmıştır

İslamın zahir hükümleri ile çelişmediği sürece tabiki
Zorlama hükümler değil.

Şeriata aykırı olmayan idari hükümlerle hükmetmek mesela trafik kurallarının, iş hukukunun, tazir cezalarının belirlenmesinin ve uygulanmasının konumuzla ne alakası var anlayamadım. Bunlar şeriata aykırı olmayan mübah türden hükümlerdir, yer ve mekana veya örf ve adetlere veya hakimin/kadı’nın ictihadına göre değişebilen hükümlerdir, ben şeriata aykırı olan beşeri hükümlerin anayasaya dahil edilmesinden bahsediyorum, bunun hükmü küçük küfür mü, büyük küfür mü, bunu soruyorum.

Ehli kitab gibi asli kafirlerin İslam devletinde kendi şeriatlarına göre hükmeden mahkemelerin bulunmasının da konumuzla pek bir alakası yok.

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

YeniCimbom

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Şeriata aykırı olmayan idari hükümlerle hükmetmek mesela trafik kurallarının, iş hukukunun, tazir cezalarının belirlenmesinin ve uygulanmasının konumuzla ne alakası var anlayamadım. Bunlar şeriata aykırı olmayan mübah türden hükümlerdir, yer ve mekana veya örf ve adetlere veya hakimin/kadı’nın ictihadına göre değişebilen hükümlerdir, ben şeriata aykırı olan beşeri hükümlerin anayasaya dahil edilmesinden bahsediyorum, bunun hükmü küçük küfür mü, büyük küfür mü, bunu soruyorum.

Ehli kitab gibi asli kafirlerin İslam devletinde kendi şeriatlarına göre hükmeden mahkemelerin bulunmasının da konumuzla pek bir alakası yok.
Sonraki mesajımda cvp verdim

İ Çevrimdışı

İstantinabul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
tağuta sistem yönetim biçimi gibi anlamlar verenler ne zaman çıktı tam araştırmadım ama 70 lerden öncesine gitmez kesin adamlar öyle karmaşıklaştrmışlar ki meseleyi 2 saatlik video yapıyor yine anlatamıyor anlattığını kendi de anlamıyor halbuki mesele çok basit youtubdan araştırmak yerine basit düşünseniz yeterli
tağut bildiğimiz şeytan anlamına geliyor Kuran'da kullanıldığı tüm yerlerde böyle tağut'a muhakeme olmayı şeytana tapmak meselesi gibi anlayabilirisiniz puta tapan adamın aslında şeytana tapmış olması gibi yaşayan bir peygamber dururken onu hakim görmeyip de ona anlaşmazlıkta ona muhakeme olmayan da aslında şeytana muhakeme olmuştur

demokrasi meselesinde de ebu hanzalanın 20 saat videosunu izledikten sonra buraya gelen birini düzelteceğimi sanmıyorum ama iki laf da olsa yazayım belki düşünür
demokrasi bizim cumhuriyet değimiz şeyin yunancası aslında daha sonra daha felsefi bir hale getirilmiş daha derin anlamlar yüklenmiş ama özünde bildiğimiz cumhuryettir
ve tüm yönetim biçimleri aslında cumhuriyet ve krallık diye iki ismin altında toplanabilir bu ikisinden başka yönetim biçimi yok şeriat diye hiç yok çünkü o bir hukuktur yönetim biçimi değil yani demokrasi mi şeriat mı diye bir soru olamaz ama roma hukuku mu yoksa şeriat mı yahudi halakası mı yoksa şeriat mı diye olabilir.
cumhuriyet şirk olmadığı gibi krallık da tevhid değildir krallıkda da hükümdar kanun koyar cumhuriyette de koyar yani kanunlar yapan insanlardan hiçbir yönetim biçimnde kaçış yok devlet varsa kanun koyan insanlar da vardır siz kanun diyince galiba dini kanuna gidiyor aklınız domuzun haramlığı gibi ama meclisde dini meseleleler tartışılmaz ama tartıştıklarını varsayalım siz de doğru tarafta olursunuz olur biter günümüzde ceza hukukunda islam kanunlarının uygulanmamasına gelirsek de cumhuriyet ya da demokrasi buna engel değil sadece baştaki yöneticlerin gayretsizliği, eğer baştaki adam islamı gönülden kabul etmemişse hilafette bile islamın ceza hukuku uygulanmaz eğer yöneticiler müslümansa günümüz türkiyesinde bile uygulabilir hiçbir engel yok.

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
tağuta sistem yönetim biçimi gibi anlamlar verenler ne zaman çıktı tam araştırmadım ama 70 lerden öncesine gitmez kesin adamlar öyle karmaşıklaştrmışlar ki meseleyi 2 saatlik video yapıyor yine anlatamıyor anlattığını kendi de anlamıyor halbuki mesele çok basit youtubdan araştırmak yerine basit düşünseniz yeterli
tağut bildiğimiz şeytan anlamına geliyor Kuran'da kullanıldığı tüm yerlerde böyle tağut'a muhakeme olmayı şeytana tapmak meselesi gibi anlayabilirisiniz puta tapan adamın aslında şeytana tapmış olması gibi yaşayan bir peygamber dururken onu hakim görmeyip de ona anlaşmazlıkta ona muhakeme olmayan da aslında şeytana muhakeme olmuştur

demokrasi meselesinde de ebu hanzalanın 20 saat videosunu izledikten sonra buraya gelen birini düzelteceğimi sanmıyorum ama iki laf da olsa yazayım belki düşünür
demokrasi bizim cumhuriyet değimiz şeyin yunancası aslında daha sonra daha felsefi bir hale getirilmiş daha derin anlamlar yüklenmiş ama özünde bildiğimiz cumhuryettir
ve tüm yönetim biçimleri aslında cumhuriyet ve krallık diye iki ismin altında toplanabilir bu ikisinden başka yönetim biçimi yok şeriat diye hiç yok çünkü o bir hukuktur yönetim biçimi değil yani demokrasi mi şeriat mı diye bir soru olamaz ama roma hukuku mu yoksa şeriat mı yahudi halakası mı yoksa şeriat mı diye olabilir.
cumhuriyet şirk olmadığı gibi krallık da tevhid değildir krallıkda da hükümdar kanun koyar cumhuriyette de koyar yani kanunlar yapan insanlardan hiçbir yönetim biçimnde kaçış yok devlet varsa kanun koyan insanlar da vardır siz kanun diyince galiba dini kanuna gidiyor aklınız domuzun haramlığı gibi ama meclisde dini meseleleler tartışılmaz ama tartıştıklarını varsayalım siz de doğru tarafta olursunuz olur biter günümüzde ceza hukukunda islam kanunlarının uygulanmamasına gelirsek de cumhuriyet ya da demokrasi buna engel değil sadece baştaki yöneticlerin gayretsizliği, eğer baştaki adam islamı gönülden kabul etmemişse hilafette bile islamın ceza hukuku uygulanmaz eğer yöneticiler müslümansa günümüz türkiyesinde bile uygulabilir hiçbir engel yok.

Lugavi anlamda tağut, haddi aşan herkestir, Anayasası İslam olan bir devlette Allah’ın hükümleri dışında hükümlerle hükmederek küçük küfre, fıska, zulme bulaşan da bu manada tağuttur ama (eğer yaptığını haram ve yanlış kabul ediyorsa) imanın aslı kendisinde mevcut olup fasık veya zalim müslümandır ancak şer’i anlamda tağut; şeytan, Allah’tan başkasına ibadet edilen sahte ilahlar, kahin, sihirbaz, put gibi anlamlara gelir.

Benim sorduğum ise yaptığını haram kabul edip Allah’ın hükmüne muhalif kanun koyarak Allah’ın indirdikleriyle hükmetmeyen hakimlerin hangi tür tağut olduğudur, lugavi anlamda mı, şer’i anlamda mı? Bu küçük küfür müdür yoksa bu büyük küfür müdür?

Bir devlet halk seçimi yaparken şeriatı şart koşmayıp anayasayı ve kanunları yöneticinin takdirine bırakırsa bu seçim islami bir seçim, bu cumhuriyet islami bir cumhuriyet olmaz. Heva ve heves üzerine kurulmuş bir devlet olur. Yani bu şu demek; halkın tercihi şeriattan yöneyse şeriatla yönetilir, değilse yönetilmez halbuki şeriat insanların tercihine bırakılmaz, Allah bir şeye hükmetmişse insanlara o konuda seçim hakkı yoktur, ayrıca böyle bir seçimi şeriatçı müslümanlar kaybettiklerinde onların bu seçimin sonuçlarına razı olmasını ve cihadın iptal edilmesini gerektirir, bu aldatıcı seçimler bu yüzden yapılır, buna kananlar vardır ama biz bu tuzaklara düşmüyoruz. Sahabe antlaşmaları olmayan küfür devletlerine seferler düzenlerken kafirlere üç seçenek bırakıyordu, ya müslüman olacaklar ya devlet yönetimini müslümanlara bırakıp kafirler de bu devlete cizye ödeyecek ya da fitne ortadan kalkıncaya ve Allahın dini yani şeriat hakim oluncaya kadar cihad.

İbn-i Kayyım der ki:
“Tağut, ibadet edilen, tabi olunan veyahut da itaat olunan olsun, kulun haddini aşmasına vesile olan her şeydir. Her kavmin tağutu, Allah ve Rasülü dışında onun hükmüne başvurdukları, Allah’ı bırakıp ibadet ettikleri, basiretsizce Allah’ın dışında tabii oldukları veyahut da Allah’tan başka itaat ettikleri kimselerdir. Kim Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem)’in getirdiğinin dışında bir şeyin hükmüne başvurur veya o şeyle hüküm veririse, tağut ile hükmetmiş ya da tağuta muhakeme olmuş demektir.”

Şeyhu’l İslâm İbn-i Teymiyye der ki:
“Allah’a isyanı gerektiren hususlarda, hidayet ve hak dine uymamakta, kendisine itaat olunan her şey tağuttur. İşte Allah’ın kitabından başkası ile hükmeden ve bu maksatla hükmüne başvurulan kimseye tağut adının verilişi bundan dolayıdır.”

İmam Taberi şöyle der:
“Bana göre tağuta verilecek en doğru mana; Allah’a karşı haddini aşan ve Allah’tan başka kendisine zorla veya gönüllü olarak itaat edip bağlanılarak ibadet edilendir. Kendisine ibadet edilen bu varlık bir insan olabileceği gibi şeytan, put veya herhangi bir şey de olabilir.”

Abdurrahman el- Batın şöyle der:
“Tağut; Allah’tan başka ibadet edilenlerin, sapıklıkta öncü olanların ve batıla çağıran ve onu iyi gösterenlerin hepsidir. Allah ve Rasülüne zıt olan hükümlerle insanlar arasında hüküm verenler, kâhin ve sihirbazlar, sapık ve yalan hikâyeler uydurarak insanları mezarlara ibadet etmeye çağıran mezar bekçileri, hizmetçileri ve koruyucuları aynı şekilde birer tağuttur. Bu tağutların asıl ve en büyüğü ise şeytandır. Şeytan en büyük tağuttur.”

Son düzenleme:
İ Çevrimdışı

İstantinabul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ben tağut denirse doğrudan şeytana işaret ettiğine inanıyorum ve tüm ayetler bu şekilde nasıl ki şeytan denince direk iblis kastediliyorsa tağutta da öyle ama şeytanlar ya da tağutlar deseydi başkalarına da işaret edilmiş olurdu

Allah hırsızlığın cezasının ne olduğunu kitaba yazdı bu kanunlar zaten insanların malını ırzını canını korunsun diye inmedi mi bu cezaların veriliş sebebi zaten bu siz de diyorsunuz ki önemli olan malın korunması değil cezanın verilmesi eğer verilen ceza bu değilse hiç şikayete gitme daha iyi
hayır kardeşim bu kanunların amacı insanların malının canını ve ırıznı korumak eğer bu kanunlarla hükmedilmiyorsa da bu hakimlerin fasıklığı mekke yağmacılar tarafından işgal edilse müslümanlar da azınlık olsa heryer talan edilse roma imparatorluğu ya da pers imparatorluğu asayiş için yardım gönderecek olsun kafir diye onlardan adalet talep etmiyecez mi önemli olan müslümandan yardım istemek çünkü roma yağmacıları hapse atıyor idam etmiyor idam etmek mekkenin şerefinden daha mı önemli diyecez

Son düzenleme:
طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
tağut'a muhakeme olmayı şeytana tapmak meselesi gibi anlayabilirisiniz puta tapan adamın aslında şeytana tapmış olması gibi yaşayan bir peygamber dururken onu hakim görmeyip de ona anlaşmazlıkta ona muhakeme olmayan da aslında şeytana muhakeme olmuştur
Şeytana muhakeme nasıl oluyor?
Ve seçimler de şura mı oluyor..
Kelime oyunları yapmaktansa kimin neyi kasdettiğine yönelmek daha uygundur. Eğer demokrasi İslam toplumuna uyarlandığında; sadece müslümanların ehil kişilerinin ehil olan kişiler arasından yönetici seçmesini ve bu seçimde yasanın zaten Allah'ın şeriatı olup aksinin uygulanmayacağı anlamı veriliyorsa buna İslam toplumunda yine demokrasi denmez, şura denir ve yasamanın temeli dindir(trafik lambası ile sulandırılmamalı)..

Fakat günümüzde demokrasi diye yutturulan kelime ise açıkça bir ülke içerisinde gayri müslimlerin bile seçime katıldığı, yasal-yasak(helal-haram) ihdas ettiği, seçilenin kâfir olabildiği gibi birçok yönden fasid ve şirk içeren bir sistemdir..

Cumhuriyet kelimesi ile de yukarıdaki hangi özellikleri kasdediyorsan hükmünü ona göre tesbit edebilirsin..
yani kanunlar yapan insanlardan hiçbir yönetim biçimnde kaçış yok devlet varsa kanun koyan insanlar da vardır siz kanun diyince galiba dini kanuna gidiyor aklınız
İnsanlara yaşam biçimi sunmak dindir, eğer yaşam biçimini İslam'a göre sunuyorsan bu İslam'ın içinde olur, eğer bir kısmı İslam bir kısmı başka bir şeyse bu yine İslam değildir..(trafik kuralları ile sulandırılmamalı)
domuzun haramlığı gibi ama meclisde dini meseleleler tartışılmaz ama tartıştıklarını varsayalım siz de doğru tarafta olursunuz olur biter günümüzde ceza hukukunda islam kanunlarının uygulanmamasına gelirsek de cumhuriyet ya da demokrasi buna engel değil sadece baştaki yöneticlerin gayretsizliği, eğer baştaki adam islamı gönülden kabul etmemişse hilafette bile islamın ceza hukuku uygulanmaz eğer yöneticiler müslümansa günümüz türkiyesinde bile uygulabilir hiçbir engel yok.
Bunlar yalan ve aldatmacalardır.. Necaset kanalizasyonunda bulunan herkes necasettedir, kanalizasyonun hangi köşesinde bulunduğu önemli değildir! İsterse kapağa yakın dursun. İçeri girmekle zaten necasete bulaşmış olunur..
Şirk ve müşrikler necis olduğu için özellikle necasetle örneklemeye devam ediyorum; Necaset içerisinde namaz kılınmaz, Kur'an okunmaz. Eğer temiz kalmak isteniyorsa necasetten uzak durulur..

Yani şirk sistemine dahil olunarak İslam asla gelmez, sistemin kodları buna izin vermez.. Arada birkaç İslami kelam edilmesi sistemin kontrollü sigortasıdır, birkaç İslami motif ve uygulamaya izin verilmesi devamının geleceğine asla garanti değildir. Çünkü sınırı geçen kişiler tarihte görüldüğü üzere imha edilmişlerdir.. Dinden dönmeye eşit tavizler vermelerine rağmen.. Bu sistemin bünyesi İslam'ı taşıyamaz, vücudunda barındıramaz. Çünkü besin kaynağı şirktir/necasettir..

Cezaların amacı yeryüzünde şirkin, fesadın, haddi aşmanın ve her türlü zulmün engellenmesidir, kulunu yaratan Allah swt ise caydırıcılığın nasıl olacağını en iyi bilen ve bildirendir, alternatiflere gerek bırakılmamıştır..

Eğer samimi araştırma içerisindeysen sakince forumda araştırmana devam edebilirsin, aksi takdirde bizim İslam bünyesi de vücudunda necaseti veya reklamını barındırmaz;

Y Çevrimdışı

YeniCimbom

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
1930 1940 ların Türkiyesini özleyen müslüman varsa oy kullanmaz
Müşrik sisteme deli gibi Vergi ödeyip beslerken müşriği besliyorum demiyor,müşrik sistemin hastanesine bakanlıklıklarına şurasına burasına gidip yararlanırken da sorun yok
Sorun oy vermekte vekil olmakta var.

Demokrasiyi oy vererek değil vergi ödeyerek beslersin.
Madem kanaatin bu,hicret edeceksin

Yalnız Arabistana gider de Selmanı eleştirirsen çıplak konserler abd ye haraç vs
Zindana veya dar ağacına gideceğin de kesindir. Zannetme ki orada ifade özgürlüğü var.
Krallık da islami değildir bu arada.

İslam düşmanlarının hülyası tam yetki ile devleti yönetmektir.
Bu yetkiyi aldığında kendi neslini islam ve din düşmanı yetiştirmek,
Muhalifleri de dar ağacına yollamak ülküsüdür
Bunlar geçmişte yaşandı. Demokrat Parti ile düzeldi bu durum unutmayın

Tağuta mahkemeye gitmeyin diyenlerin de can,mal,vs mağdur olmuş müslümana evinde oturması veyahut akrabalalarını toplayıp silahla hakkını araması dışında da tavsiyesi var mı merak ediyorum
Aç susuz kalınca başka çare yoksa domuz da yemek caiz şarap içmekte .

ya silahlı ayaklanacaksın,ya da göç edeceksin.
Vergi vermemee gibi bir durumun da zaten yok,desteklemeye devam edeceksin

Vasıfsız,reddiyeci,eylemsiz insanlardan oluşan hiç bir din ve ideoloji başarılı olamaz

Çağımızın eylemi ise
Okumaktır Bilim öğrenmektir. Veyahut tüccar girişimci olup güçlü müslüman olmaktır

Cihada çıksan silahını kafirler verecek. İlacını kafirler verecek,vermerse tedavi olamayacaksın
Tarımın bile ilkel kalacak kafirler olmasa.

Çin devletine bakın 50 senede nereden nereye gelmiş.

Adam tıp okuyacam ama zorunlu kamu hizmeti var.Laiklik sözleşmesine imza atılması gerekir.Napayım diyor.
Aynı kişi müşrik doktorlara tedavi olmak için geliyor işi düştüğünde.

Kürsü kurmuş adamların din eğitimi hariç hiç bir ciddi eğitimi yok
İbni Sinalardan, birunilerden,ve daha ismi aklıma gelmeyen bir çok islam coğrafyası bilim insanlarından gelinen nokta 300 senedir Batının 100 sene gerisinden gelmek.

Memnunsanız sorun yok. Mehdiyi bekleyin o zaman kurtuluruz!!!!

Son düzenleme:
طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
Öncekilerin İslam için çektiği acıları bugün kendinize ikrah sayarak kendi neslinizin ve gelecek nesillerinizin islamsızlaştırılmasına razı oldunuz..

Hayır insanlara bazen şiddetli acı çektirip sonra kıvama getirip ehlileştirmeye çalışan sistemden asla razı olmayacağız..
Müşrik sisteme deli gibi Vergi ödeyip beslerken müşriği besliyorum demiyor,müşrik sistemin hastanesine bakanlıklıklarına şurasına burasına gidip yararlanırken da sorun yok

Esir durumda olup yaşamak için zorla ödenenler ve zaruri sağlık sistemine başvurmak ile bu şirk sisteminin devamını kabullenerek oy sandıklarına koşa koşa gitmek aynı şey değildir!

Bir müslümandan beklenen tek başına sistemi yükseltmek veya düşürmek değildir.. Herkes gücü yettiğince uzak durmak ve gerekirse bu şekilde ölmekle yükümlüdür..
İşte davet tamamen tıkanınca ve artık islamca yaşanılmaz hale gelince olması gereken budur.. Ardından gelecek olan aşamayı da tahmin edersin artık..
Yalnız Arabistana gider de Selmanı eleştirirsen çıplak konserler abd ye haraç vs
Zindana veya dar ağacına gideceğin de kesindir. Zannetme ki orada ifade özgürlüğü var.
Böyle bir yönelimde ve zannda bulunduğumuza nasıl kanaat getirdin?
Bunlar geçmişte yaşandı.
İslam düşmanlarının hülyası bu sistem ile hızla ilerliyor, fakat Müslümanlar olarak sisteme sadece sistem içinde başka bir parti ile muhalefet edebileceğini düşünmek hülyası ise günbegün nesillerin çöküşüyle batıyor..
Demokrat Parti ile düzeldi bu durum unutmayın
Düzelmedi, sisteme entegre olduğunuz için ve durumu kabullendiğiniz için şuan evinize baskın olmuyor!
Tağuta mahkemeye gitmeyin diyenlerin de can,mal,vs mağdur olmuş müslümana evinde oturması veyahut akrabalalarını toplayıp silahla hakkını araması dışında da tavsiyesi var mı merak ediyorum
Tağutun düzeninde yetişen ve bize musallat edilen hırsızın veya herhangi bir suçlunun karşısına yine tağutun sistemiyle çıkmak gerekliliği sorunu, sisteme razı olanların sebeb olduğu sonuçların bazılarıdır.. Bu durumdan hiçbir müslüman razı olamaz.. Bu durumu istemeyerek yaşamak zillettir ama bu duruma isteyerek düşmek küfürdür!
Tağuta karşı durduğun zaman seni aç bırakırlarsa ölmemek için ikrah ederek domuz yiyebilirsin ama seni aç bırakmaması için tağutun düzenine iştirak edemezsin!
Zillet ve ikrah ile vergi vermek sistemi beslemekse, sisteme aşık olarak onu devam ettirmek ve yine de vergi vermek canavarı beslemekten öte onunla aşk yaşamaktır.. Mesele ehvenuşşerreyn ise bu iki şer arasında aşk yaşamamayı tercih etmek daha makuldur!
Vasıfsız,reddiyeci,eylemsiz insanlardan oluşan hiç bir din ve ideoloji başarılı olamaz
Eylemsiz olunduğu zannına seni sevkeden nedir?
Gerçi eyleme döken mucahidlere ilk andan itibaren iftira ile terörist deme yarışına ilk katılanlardan değilsen durumu anlayabilirsin..
Çağımızın eylemi ise
Okumaktır Bilim öğrenmektir. Veyahut tüccar girişimci olup güçlü müslüman olmaktır
Bunu sana kim vahyetti? Kaldı ki müslümanca yaşayıp, davet, hicret ve cihad ettikten sonra seni bilimden ve ticaretten alıkoyan ne oldu?
Cihada çıksan silahını kafirler verecek. İlacını kafirler verecek,vermerse tedavi olamayacaksın
Kâfirler vermeyecek Allah ğanimet olarak verecek.. Allah dinini bazen facirlerin eliyle de destekler! Bazen ğanimet olarak bazen de kendi planları gereği olarak da verseler bu neyi değiştirir..

Adam tıp okuyacam ama zorunlu kamu hizmeti var.Laiklik sözleşmesine imza atılması gerekir.Napayım diyor.
Doktora gitmek veya kafirlerle müslümanın aleyhine olmayan ticareti yapmak ile kâfirlerin düzeninden razı olmayı nasıl kıyaslayabiliyorsun?
İbni Sinalardan, birunilerden,ve daha ismi aklıma gelmeyen bir çok islam coğrafyası bilim insanlarından gelinen nokta 300 senedir Batının 100 sene gerisinden gelmek.
Tekrar ediyorum; müslümanca yaşayıp, davet, hicret ve cihad ettikten sonra seni bilimden ve ticaretten alıkoyan ne oldu?
Durumdan memnun olan ve devamını şevkle isteyen sensin.. Biz amel etmeyip, amele niyet etmeden Mehdi bekleyenlerden değiliz, muhatablarını tanı ve ezberden kaçın!

Durumdan memnun olanlar kurtulamayacak!!!! O ünlem işaretleri bu cümleye daha çok yakışır..

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Bunlar geçmişte yaşandı. Demokrat Parti ile düzeldi bu durum unutmayın

Çağımızın eylemi ise

Kıyasın doğru değil, hiç bir müslüman kendi isteğiyle darul harb olan devletlere vergi vermek istemez. Eziyetten kurtulmak için zarureten kafirlere para (vergi, rüşvet) vermek caizdir, bu konuda deliller de vardır. Bu kıyasınla tağutlara askerlik de yapılır, tağuta muhakeme de olunur halbuki nasslar farklı bir şey söylüyor. Demokratik seçimlerde oy kullanmak ise tağutlardan bir tağut seçmektir, İslam düşmanı tağut gelmesin de ılımlı tağut gelsin demektir ama sonuçta ikisi de şeriatı reddedip tağutun hükmünü uyguluyor, oy kullanan da bu konuda ona vekalet verdiği için tağutun tüm yaptıklarından sorumlu oluyor. Kafirlerden caiz olan işlerde faydalanmak caizdir, evet ancak aslolan kafirlere ihtiyac duymadan sıkıntılarını gidermektir. Kim doktor olacağım diye küfür olan bir maddeyi kendi isteğiyle kabul ederse (imza meselesi ise tafsilatlı bir konu) mürted olmuştur ancak küfrü kendisini bağlar, ona tedavi olmaya giden bir müslüman bundan sorumlu tutulmaz, mesela kemalist olan anne babasının evinde yaşayan müslüman bir kişi gibi, kafirden faydalandığı için kafir olmaz. Müslümanlar olarak geliştirmemiz gereken şeyler olsa da bunu dinimizi terk ederek yapmamalıyız. Kafirlerden silah almak duruma göre caizdir, kafir de zaten kendi çıkarı olmasa müslümanlara silah vermez. Senin getirdiğin yorumlar hep duygusal yorumlar, “laikliği beğenmiyorsan ülkeyi terk et” diyen kemalistlerin argümanlarıyla aynı.

İ Çevrimdışı

İstantinabul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selefilerin genel olarak kullandığını cümleler söyle
İnsanlar mecliste toplanmış kanun yapıyor kanun yapmak Allahın hakkı bu şirktir
Ondan sonra da trafik kanunundan bahsetme diyorsunuz
Dine aykırı ya da dini kanun yapmak deseniz neden trafik kanunu desin insanlar kanun yapmak şirk dediğin sürece daha çok duyarsınız trafik lambasını
Bence suud kralı alimlerine demişki bu halkı meclis yoluyla kanun yapmanın şirk olduguna inandırın kalkıp da cumhuriyet isteyip tahtıma dokunmasınlar ben de firavunun sihirbazları gibi sizi ödüllendireyim

Son düzenleme:
طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
Selefilerin genel olarak kullandığını cümleler söyle
İnsanlar mecliste toplanmış kanun yapıyor kanun yapmak Allahın hakkı bu şirktir
Ondan sonra da trafik kanunundan bahsetme diyorsunuz
Dine aykırı ya da dini kanun yapmak deseniz neden trafik kanunu desin insanlar kanun yapmak şirk dediğin sürece daha çok duyarsınız trafik lambasını
Bence suud kralı alimlerine demişki bu halkı meclis yoluyla kanun yapmanın şirk olduguna inandırın kalkıp da cumhuriyet isteyip tahtıma dokunmasınlar ben de firavunun sihirbazları gibi sizi ödüllendireyim
Anlamazlıktan gelmeye devam edebilirsin..
İçki satışlarının, umumhanelerin, faiz yuvalarının, kumarhanelerin ve her türlü fitne fesad ve fucurun vergi vererek yasal/helal, vergi vermeyince illegal/haram kabul edildiği ve bu düzenin değişmesi gerektiğini söyleyenlerin iftiralar ile karalanmaya ve düşman gösterilmeye çalışılarak yok edilmek istendikleri şirk nizamları ile beraber haşrolmaya amin diyebilirsen davanda samimi olduğunu söyleyebilirim.. Ama amin demeyip Müslümanları bu şirk zulmüne ortak olmaya teşvik etmeye devam edersen misyonunun burada işlemeyeceğini net bir şekilde sana bildireyim..