Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Bipolar Hastasıyım Şifa Arıyorum

I Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Ben de bipolarım sanırım. Şikayetlerimi gizliyorum tanı ve ilaç almamak için. Geçecek diyorum hop başa. Geçecek diyorum hop başa. Ne zaman kendimi toparlasam bişey oluyor ya da bir şey hatırlıyorum sonrası aynı senaryo. Bilmiyorum ilaç almalı mıyım ama şeytan'ın tuzaklarını görür gibi oluyorum Allahu alem. Tam toparlanma neşelenme zamanlarımda hep bir sıkıntı çıkıyor çünkü. Bilmiyorum o sıkıntıyı ben de çıkarıyor olabilirim. Öyle yazayım dedim. Bu da geçecek inşeAllah Selamun aleykum.

Nazenin34 Çevrimdışı

Nazenin34

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Uzman klinik psikolog arkadasim var. Kendisine gelen bir cok hastanin manevi rahatsizligindan suphelenip esime yolluyor. (Esim rukyeci) ve ne yazik ki evet musallatlilar. Hatta arkadasim rukyeden sonra düzelen hastalara sahit oldugu icin bu alana yonlendirmeye basladi. Bazen de psikolojisi bozuk kişiler geliyor rukye olmak icin. Esim onlara sizinki psikolojik bir rahatsizlik diyor. 12 yıldır ilac kullanan bipolar arkadasim rukyeden sonra hamd olsun ilaci birakti düzeldi. Yani muhakkak rukyelik mi diye de psikolojik mi diyede bakilmalidir bence.

B Çevrimdışı

burak12

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Geçmiş olsun benzer şeyler yaşamış biri olarak ne tavsiye vericeğimi bilmiyorum fakat bildiğim birşey var Allah tan her daim ummayı bırakmamak lazım. Birde acizane size tavsiye vermem gerekirse : kendinize yeteneklerinize neler yapabilceklerinize hayatta neler başarma ihtimaliniz neler yapabilme ihtimaliniz olduğuna dönüp bakmanız olur sanırım. Birde bi hatırlatma olarak hayatta başarılı olmuş bi kısım insanın bu tip sorunları olduğunu biliyorum. Kolaylık dilerim

I Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Geçmiş olsun benzer şeyler yaşamış biri olarak ne tavsiye vericeğimi bilmiyorum fakat bildiğim birşey var Allah tan her daim ummayı bırakmamak lazım. Birde acizane size tavsiye vermem gerekirse : kendinize yeteneklerinize neler yapabilceklerinize hayatta neler başarma ihtimaliniz neler yapabilme ihtimaliniz olduğuna dönüp bakmanız olur sanırım. Birde bi hatırlatma olarak hayatta başarılı olmuş bi kısım insanın bu tip sorunları olduğunu biliyorum. Kolaylık diler
Allah razı olsun teşekkür ederim. Dua eder, dua beklerim.
Yine Ebü’d-Derdâ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururdu: “Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.” (Müslim, Zikir 87, 88. Ayrıca bk. İbni Mâce, Menâsik 5)

B Çevrimdışı

burak12

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Elhamdülillahirabbilalemin. Bende çabuk yorulma ve bitkinlik , bazende insanlara karşı öfke vs kontrolsüzlük oluyor. Birde son 1 1.5 yıldır filan dağanıklık var amellerimde. Birde fiziksel acı hissediyorum bazen migrene benzer. Psikologa gidiyorum bazen biraz açılınca iyi geliyor. 3 5 gün iyi sonra kötü olabiliyorum. Çözüm olarak kitap okuyorum ibadetlerimi yapıyorum detoks yapıyorum kendimi birşeylerden geri çekme , haftada 1 2 spor yapıyorum , bazen yürüyüş yapıyorum gücüm yettiğincede çalışmaya gayret ediyorum. Bana iyi gelen şeyler ibadetlerimi tam yapma birde yasaklardan uzak durma. Fakat israf edince zamandan olsun yeme içme konusunda olsun artmaya başlıyor şikayetler. Malum ahir zaman denilen bir zamandayız kolay değil çözüm vasat bi müslüman olmak ama bunuda yapamıyoruz. Yapamayınca başta saydığım şikayetler artıyor. Elhamdülillahirabbilalemin herşeyde hayr vardır. Rabbim bi hatamız varsa affetsin

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Elhamdülillahirabbilalemin. Bende aşırı bir yorgun ve bitkinlik , tükenmişlik hissi , bazende insanlara aşırı değer yükleme buna bağlı öfke vs kontrolsüzlük oluyor. Birde son 1 1.5 yıldır filan zihin karışıklığı dağanıklığı oluyor. Birde yaşadığım yoğun duygu kaygı anksyeteyi fiziksel acı olarak hissediyorum. Psikologa gidiyorum bazen biraz açılınca iyi geliyor. 3 5 gün iyi sonra kötü olabiliyorum acı çekebiliyorum. Çözüm olarak kitap okuyorum ibadetlerimi yapıyorum detoks yapıyorum kendimi birşeylerden geri çekme , haftada 1 2 spor yapıyorum , bazen yürüyüş yapıyorum gücüm yettiğincede çalışmaya gayret ediyorum. Bana iyi gelen şeyler ibadetlerimi tam yapma birde yasaklardan uzak durma. Fakat israf edince zamandan olsun yeme içme konusunda olsun artmaya başlıyor şikayetler. Malum ahir zaman denilen bir zamandayız kolay değil çözüm vasat bi müslüman olmak ama bunuda yapamıyoruz. Yapamayınca başta saydığım şikayetler artıyor. Elhamdülillahirabbilalemin herşeyde hayr vardır. Rabbim bi hatamız varsa affetsin
Amin abi Allah size ve tüm mü'minlere afiyet versin. Tabiri caizse itiraf etmek gerek dediğiniz gibi irade de işin içinde tamamen olmasa da, düşe kalka gidiyoruz bakalım önemli olan düştükçe kalkıp hikayenin sonuna yerde debelenirken değil imanla gitmek aslında.