Es selamu aleykum kardeşim, öncelikle tecrübelerinize dayalı bu bilgiler için teşekkür ederiz, bizzat yaşayanlardan dinlemek daha etkili oluyor.
Yalnız şu alıntı yaptığım kısmı anlamadım. Bundan 23 yıl önce ve belli ki 3 yıl süre ile yaşadığınız bir durum, 20 yıldır olmuyorsa "şu anda bu rahatsızlığı taşıdığınız" söylenemez, geçmişte yaşamış ve atlatmışsınız. Kendinizi hâlâ "panik atak hastasıyım" şeklinde tanımlamanız neden acaba?
bu sıkıntıları yaşadığımı ve hala hafifte olsa etkileri bulunduğu için yazma gereği hissettim.
ayrıca önerilerde bulunurken dışardan bunu yaşamamış birisi olarak değilde sıkıntıları en derininde hissettiğim bilinsin diyede yazdım.
evet 20 senedir atak yaşamadım %80-90 oranında atlattım ALLAH'a şükür.
ben zaten ilk 6-7 ayda bunun tamamiyle piskolojik olmadığını anladım , çünkü kuran'dan sure okuduğumda vucudumda inanılmaz kasılmalar / enerji geçişleri / sıkışmalar oluyordu ve sonrasında inanılmaz rahatlıyordum.
sonrasında dua ve sure'lere devam ederek çoğunluğunu atlattım gibi ama hafifte olsa hala etkileri mevcut davranışsal ve kafamın biraz bulanık olması vb.. gibi.
benim denemediğim şey kalmadı bundan kurtulmak için yazsam bir 10 sayfa yazabilirim doktorlar , hocalara gitmeler vb..
ne yapınca iyi etki gösteriyor ne yapınca kötü oluyorum vb..
şunu diyebilirim. arkadaşlar özgür değiliz bir hapis ve tutukluluk yaşamında gibiyiz bunu tamamen kurtulduğunuzda anlıyorsunuz ve diyorsunuzki hayat bu kadar basit ve kolaymıymış ben neler yaşamışım.
bu sıkıntıları derinden yaşayan arkadaşlara önerim sure ve dua okumaları
eğerki vucutta kasılmalar enerji geçişleri kafada sıkışma vb.. durumlar oluşuyorsa ve sonrasında rahatlıyorsanız bu büyük oranda sizdeki rahatsızlığın piskolojik olmadığını gösterir.
ve evet inanılmaz sıkıntı yaşıyorsunuz ama bu durumu gördükten sonrada imanınız kat ve kat artıyor. bizlerin sadece bedeni varlıklar olmadığımızı sure okuyarak bu tür etki ve rahatlama sağlayabiliyorsam kuran'ın gerçek olduğu fikrini derinden görüyorsunuz ve imanınız katlanıyor zaten.
mücadeleyi asla bırakmayın yapabileceğinizin en iyisini yapın ve asla geçmişe takılı kalmayın ,
ben çok sıkıntı çektim neden yaşıyorum bunları / hayatım alt üst vb.. düşünce sarmallarına girmeyin.
abdestli gezin mümkün mertebe , ALLAH'A dua edin , sure okuyun
düzenli spor yapın , zihni boşaltıp bir süre öyle kalmayı deneyin
sigara çay kahve tüketmeyin (evet ilginç ama bunların 3'ünü bile kullanmazsanız %50 zaten iyi oluyorsunuz)