Selamun aleyküm ya Mehmet bulgan kafamı karıştırıp duruyor hakiketten adam sağlam deliller ile geliyor oy vermek haram helal belirlemek değil yasak serbest bırakmaktır diyor elbetki tağutların içkiyi haram kıldığına bunun bir nevi ibadet olduğuna şüphem yok lakin kafam karışıp duruyor bu meseleyi izah edebilirmisiniz kardeşler günümüzde tağutların içki vb şeyleri yasak serbest kılması haram helal kılması anlamına gelirmi gelmezmi önce videoyu izleyelim lütfen direk yazmayalım
Aleykum selam we rahmetullah we berakâtuh,
Videonun tamamını izledim.
Adama ilim deccalı diyecem ilim deccalllarının ilmine (!) hakaret olacak.
Bu adama komple tüm hakimiyet ile ilgili ayetleri ve bu ayetlerin tefsirlerini en baştan detaylıca anlatmak lazım.Çünkü adam hakimiyet tevhidini hiç bir şekilde anlamamış.
En kötüsü de bu saptırıcı bel'am:
bireyin itikadi olarak bir şeyi haram kabul edipte; harama bulaşması veya herhangi bir yerde bu haramın yapılmasına müsade etmesi ile devletin haramın yapılmasına izin vermesi,bunu serbest bırakması,yasalarla bunu güvence altına almasını bir tutarak şirkin ve sapıklığın kapısını sonuna kadar açmıştır.
Ayrıca sonda Hz.Ömeri de kendi sapık itikadına alet etmesi aşırı zoruma gitti.Gerçi günümüzde bu konudan dolayı doğrudan kastı o olmasada sonuç itibariyle de olsa Hz.Yusuf ve İbn Abbasa şirk isnat edenleri gördükten sonra aynı şeyi bununda yapıyor olması...
Rabbim bu saptırıcı bel'ama hidayet versin.Vermiyorsa da helak etsin.
Arşı üzerine istiva eden Allahı şahit tutarak diyorum ki bu sapığın 27:19 saniyelik videosuna en az 1 veya 2 saat reddiye yapılabilir.Çünkü adam video da o kadar çok saçmalamış ki.Her 2 dakikada bir, bir sapıklığı düzeltmek gerek.
Videoya tek tek reddiye yapardım.Hatta önce Allah şahit ki baya bir niyetlendim.Ama sonra vazgeçtim,değmez.Sana da tavsiyem böyle her önüne geleni önemseme.Piyasada bunun gibi yüzlerce sapık bel'am var.Hepsine önem versen,reddiye yapsan giden zamanına yazık olur.Hayat çok kısa.Bunun gibilerle ömrünü tükeneceğine daha faydalı,Rabbini razı edecek işlerle uğraş.
Bu adamlar emin ol ki bizimle münazara etse karşımızda tek kelime edemez.Orda geçmiş kameranın önüne bir sürü cahil de bunu hoca zannederek şirke düşmüşlerdir.
Körler,sağırlar birbirini ağırlar.Herkesin cahil olduğu yerde biraz bilgili olan alim zannedilirmiş.
Rabbim,bir hadiste peygamberin (s.a.v.) bahsettiği "cehennem davetçilerinden" ümmeti muhafaza etsin.
Başka bir hadiste ise Allah Resulü (s.a.v.) saptırıcı cahil hocalardan (!) şöyle bahsetmektedir:
Abdullah b. Amr b. As -radıyallahu anh- Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir: «Şüphesiz Allah, ilmi insanlardan çekip almakla değil, alimlerin ruhlarını kabzetmek suretiyle kaldıracaktır. Nihayet hiç bir alim bırakmayınca insanlar kendilerine cahil bir takım kimseleri öncüler edinirler. Bunlara (soru) sorulur, onlar da ilimsiz fetva verirler de hem kendileri saparlar, hem halkı saptırırlar.»
(Buhari,Müslim)