Ankette en çok oyu nefislerine sahip olamadıkları için şıkkı almış. Ben farklı bir şekilde yaklaşmak istiyorum konuya işin aslı bence şöhret. evet şöhret demek televizyonlarda boy göstermek ve dergi ve gazete sayfalarında olmak demek değil bence halkın içinde de sokakta yani farkedilme ve göz önünde olma isteği buda bir tür şöhret olma sevdasıdır. Şöhret için Üstad ne diyor ;
"Şöhret ayn-ı riyâdır ve kalbi öldüren zehirli bir baldır. İnsanı, insanlara abd ve köle yapar. Yani, nâm ve şöhret isteyen adam, halklara kendini beğendirmek, sevdirmek için, insanlara riyâkârlık, dalkavukluk yapar. Tasannûkâr tavırlar takınır. O belâ ve musîbete düşersen, ( İnne Lillahi ve İnne İleyhi Raciun ) de."
ben açıkçası bundan bi farkı olduğunu düşünmüyorum. Nice genç kızlar tanıyorum malesef gelir düzeyi çok düşük olmasına rağmen kazandıklarını giyim kuşam ve süslenmelerine harcıyorlar, olmadıkları halde kendilerini geliri yüksek her ne akla hizmet ise onuda anlamış değilim kendilerini daha sosyete gösterme çabası içindeler. Evet işin esası acizliğimizin farkına varmamızdadır, başka türlü ıslaha yollar kapanır. Evli bir bayan düşünün sokağa çıkarken süslenmiş , ne için , kimin için ? Eşi içinmi acaba? işin aslını düşününce mantıksızlıklar peşpeşe sıralanmaya başlar yeterki biraz tefekkür edebilelim. Allah bizleri nefsimizle başbaşa bırakmasın. Selam ve Dua ile