Bu söylediğini açıklayabilir misin ilmi olarak imza atınca şirk olduğunu yani
birisi küfür sözünü telaffuz etse kafir olurmu diye sorsam sana Allahualem kafir olur dersin.
birisinin küfür sözünü telaffuz etmesi ile küfür sözünün altına imza atması aynıdır.
burada yazı söz gibimidir meselesi girer
“Firavun ʺPeki, bizden önceki kuşakların durumu ne olacak?ʺ dedi. Musa dedi ki; Onlara ilişkin bilgi Rabbʹimin katındaki kitapta yazılıdır Benim Rabbʹim ne yanılır ne de unuturʺ (Ta-ha 51—52)
“Her insanın amelini halka yapıp boynuna takarız. Kıyamet günü açık olarak bulacağı bir amel defteri önü‐ ne çıkarırız. Herkese Oku kitabını, bugün sen kendin için yeterli bir muhasebecisin ʺ deriz.” (İsra 13-14)
Allah azze ve celle doğru sözlü olduguna rağmen ilmiyle herşeyi bilmesine rağmen, ilmiyle değil yazdıklarıyla insanları hesaba çekecektir
sahabe kuranı yazmıştır ve kuran kime ulaşsa o kuranla uyarılmış gibidir.
"Bu Kur'an; bana, sizi ve ulaştığı herkesi uyarmam için vahyedildi" enam 19
Allah rasulunun beldelerdeki krallara mektup yazması, ve gelen cevaba göre o kavme saldırması veya aynı şekil cevaba göre hüküm vermesi hadislerinide biliyosundur.
Buraya kadar verilen delillerde yazının lehte ve aleyhte hüccet oldu ğu ortaya çıkar. ama inkar ettiği zaman iş değişir “inkâr ettiği” sözünden kastım ise; Bir yerde insana ait bir yazı bulunursa şu ihtimaller ortaya çıkar:
1-Yazıyı başkası yazmış olabilir.
2-Kendisi bir başkasının sözünü not mahiyetinde bir yerden bir yere aktarmış olabilir.
3-Eskiden belirtildi ği gibi kalem denemesi yapılmış olabilir.
Bu sebepten ötürü yazının sahibine sorulur, “bu yazı senin midir?” E ğer yazının kendine ait oldu ğunu kabul ederse ve yazdığı amacın da yukarıdaki gibi özür olacak sebeplerden olmadığı ortaya çıkarsa bu yazı o şahsın lehine ve aleyhine hüccet teşkil eder.
"Bu kişinin yazıyı kendisi yazması halindedir. Zaten var olan bir yazının altına KABUL EDİYORUM diye imza atarsa, o zaman imza atana yukarıdaki sorular de ğil, sadece bu imza “sana mı ait?” diye sorulur. Çünkü kendide kâ ğıtta ne oldu ğunu biliyor ve imza atıyor. Yani yazıyla alakalı ihtimaller ortadan kalkmış; imza ile ilgili olarak, “o kişiye ait mi? de ğil mi? İhtimalleri ortaya çıkmıştır.” " "güncel itikad meseleleri "
güncel itikad meseleleri kitabından özet tarzı çıakrdım istersen okuyabilirsin.
yani kardeşim lafız açık bir küfür olduktan sonra onu imzalamak küfürdür. youtubede araştırırsan hocalar anlatmışlar.