Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hakkınızı helal edin.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Gerek Kur'an-ı Kerim'i yanlış anlama, gerek sistemin işleyişini bilmeme, bu konuyla ilgili ne varsa cehalet mazeret. Kişi Kur'an-ı Kerim ve Sünnete uyduğunu sandığı halde, hataen yanlışa düştüğü sürece yani. Buradaki kilit nokta: bu kişilerde dinden yüz çevirme yok, yanlış anlama var.
abla bu rahmete çok yatkın ))
şimdi daha net anladım cehalet mazeret konusunu.
çünkü bu kişiler Kur'an'ı Kerim'e aykırı hareket ettiklerini bilmiyorlar ama kitapta bahsedilen müşrikler ayrılığı kabul edip inkarda diretiyor, yanlış anlamıyorlar inkar ediyorlar.
Uzun zamandır anlamadığım meseleyi anlamış oldum (cehalet mazeret diyenlerin dayanağını)
ALLAH razı olsun.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
abla bu rahmete çok yatkın ))
şimdi daha net anladım cehalet mazeret konusunu.
çünkü bu kişiler Kur'an'ı Kerim'e aykırı hareket ettiklerini bilmiyorlar ama kitapta bahsedilen müşrikler ayrılığı kabul edip inkarda diretiyor, yanlış anlamıyorlar inkar ediyorlar.
Uzun zamandır anlamadığım meseleyi anlamış oldum (cehalet mazeret diyenlerin dayanağını)
ALLAH razı olsun.
Elhamdülillah, aynen bu şekilde kardeşim ) Onlar dine hiç girmemişlerdi, dışarda kalıp hep reddettiler. Günümüzdeki Müslümanlar ise bu dini kabul etti. Etti etmesine ama bazı konuları zaman içinde birileri bulandırdığı için, kişiler bu konularda bilmeden haktan saptı. Yaptıkları hata mı, evet. Öyleyse düzeltmeliler. Bu yüzden tebliğ etmemiz şart. Bununla birlikte, bilmeden hata içinde de olsalar, kalplerinde Allah'a ve Rasulullah'a (sallallahu aleyhi ve sellem) bağlılık var. Onları bu cahillikten kaynaklı hatalı hallerinde bile Müslüman yapan da net bu oluyor. Bu durum şirki şirk olmaktan çıkarmıyor. Sadece şirk işledikleri halde, tebliğ edilmeksizin tekfir edilmelerine mani oluyor.

Duanız için amin ecmain bu arada.

Üst Ana Sayfa Alt