Aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuhu kardeşim,
Ben uzun süredir herhangi bir sıra gözetmiyorum. Tek odaklandığım; insanlarla aramı iyi tutmaya çalışmak. Çünkü aramız iyi olmadığında iletişim kopuyor, devamı gelmiyor. Biriyle konuşacağım zaman konu seçmiyorum, sadece konu bir şekilde İslam'a gelsin diye uğraşıyorum, ki çoğu kez özel bir çaba harcamama gerek kalmıyor.
Mesela kandil gününde bana gelen bir tebrik mesajına, "ben de seni tebrik etmek isterdim ama biliyor musun, böyle bir gün İslam'da yok" diye karşılık yazıyorum. Tabi boş değil, kandillerin ortaya çıkış tarihleriyle birlikte. Sonra bidatlardan yasaklayan hadisler, sonra bunları bize anlatmayan hocalar, sonra hocaların bunları bize anlatmamasının sebebi yani laiklik, sonra laikliğin hükmü. Sonra geri dönüp bu hocaların gizledikleri diğer şeyleri de anlatabilirsin, çünkü hocaların hakkı anlatmadığını bir kez anladıktan sonra Allah'ın izniyle tüm zihinleri açılacaktır.
İstisna durumlar olabilir ama büsbütün zihni körelmemiş kişilerde işe yaradığını, anlamayanlar olsa bile aşırı tepki vermediklerini, en azından irtibatı kopartmadan iletişime devam ettiklerini gördüm. Bu da onlar anlayıncaya kadar anlatmaya devam etme fırsatı demek.
Allah tüm bu işleri bizlere kolaylaştırsın. Amin.
Unutmadan; her zaman soğukkanlı olmak önemli. Birisi ters tepki verirse sakinliğini bozmamalısın.