Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

INSPIRE'DAN ALINTILAR SERİSİ

İslamciMuhammed Çevrimdışı

İslamciMuhammed

Al Qital Media
İslam-TR Üyesi
INSPIRE'DAN ALINTILAR SERISI TÜM PAYLAŞIMLAR
BURADADIR.
YENİ PAYLAŞIMLAR BU KONUNUN ALTINA YAZILACAKTIR.

1
quotetr1.png
quoteen1.png

quotear1.png

KUTEYBEMUSLİM Çevrimdışı

KUTEYBEMUSLİM

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Derginin ilk yazısı bu şekildeydi...

Allah şöyle buyuruyor: (Müminlere savaşı ilham edin (ingilizce karşılığı: inspire) ) [Enfâl: 65].
Yeni dergimizin adını da bu ayetten alıyoruz. Ayette kullanılan kelime, genellikle kışkırtmak olarak tercüme edilen “ĥariđ”kelimesidir. Ancak bu sözcüğün ilham vermek, motive etmek veya teşvik etmek şeklinde uygun şekilde çevrilmesi gerekir. Arapçadaki ĥariđ kelimesi, İngilizce “kışkırtmak” kelimesinin taşıdığı olumsuz çağrışımların hiçbirini taşımamaktadır. Tam tersine aslında tam tersi bir anlam taşıyor. Yetkili Arapça sözlük "Taj al-Arus", klasik Arapça dil bilgini al-Zajjāj'ın, ĥariđ fiilinin "yok olan bir kişi veya varlık" anlamına gelen ĥāriđ sıfatından geldiğini söylediğini aktarıyor. Bu nedenle, ĥariđ fiilini kullanarak birine bir şey konusunda ilham verdiğinizde, onlara ilham verdiğiniz şeyi yapmadıkları sürece demek istediğinizi söylüyor.
Bunu yapmaları halinde yok olacaklardı.
Demek ki ĥariđ kelimesi insanı kurtaran ve onu kendisi için iyi olana
yönlendiren bir ilhamdır. Ĥariđ yukarıdaki ayette kullanılan kelimedir.

Zeccâc'ın bu manasına göre Allah, Resûlüne müminleri helak olmaktan kurtarmasını emretmektedir. Onlara savaşmaya ilham vererek.

Bu mana, Kur'an'da Allah'ın şöyle buyurduğu başka bir ayetle de desteklenmektedir:

(Ey iman edenler! Sizi hayat verecek şeylere çağırdıklarında, Allah'ın ve Resulünün çağrısına uyun) [Enfal: 24].

İmâm-ı Kurtubî, bu âyetin cihada işaret ettiğini bildiriyor. Bu millete hayat veren cihaddır. Cihatla hayatta kalırız, onsuz da yok oluruz. Tarihimiz bunun kanıtıdır.

Adnos adelphos Çevrimdışı

Adnos adelphos

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Dogrusu bu konu da mücahidleri anlamıyorum dewle cemaati bin medyası her ne kadar da yetişknler arasında bilinmese bile tiktok gibi basit bir mecraa da takipçi topluyor video paylaşım üretim için hizmet eden kişiler bile mevcut hatta Spotify üzerinden neşid paylaşan kişiler de mevcut onu bile geçtim tor serverları üzerinden İslam devleti nin sitesi bile mevcut çok basit bir şekilde giriş yapılabiliyor video görsel içeriklere sorun olmadan ulaşabiliyorsunuz telegram da meydan medya İslam devleti nin radyo haberleri ile alakalı paylaşımlar yapıyor ki ben bunu tesadüfen keşfettim yani o kadar hemen ulaşılabilir olmuş ama ben mücahidler hakkında ne bir site ne de bir kaynak bulabiliyorum bu kadar zor olmamalı mücahidler inspire gibi bir dergi nin güncel konular videolar paylaşacabilecegi bir sitesi olsa faydalanır paylaşır gençlerin ilgi odagını dogru yöne çeviririz ama ulaşmayı bırak ınspire dergisi 2010lar da kurulmuşken son zamanlar da ismini yeni duyuyoruz dünya da o kadar cephe mevcut iken takip etmeyi isteyen paylaşmak isteyen içerik üretmek isteyen yok sanki

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Dogrusu bu konu da mücahidleri anlamıyorum dewle cemaati bin medyası her ne kadar da yetişknler arasında bilinmese bile tiktok gibi basit bir mecraa da takipçi topluyor video paylaşım üretim için hizmet eden kişiler bile mevcut hatta Spotify üzerinden neşid paylaşan kişiler de mevcut onu bile geçtim tor serverları üzerinden İslam devleti nin sitesi bile mevcut çok basit bir şekilde giriş yapılabiliyor video görsel içeriklere sorun olmadan ulaşabiliyorsunuz telegram da meydan medya İslam devleti nin radyo haberleri ile alakalı paylaşımlar yapıyor ki ben bunu tesadüfen keşfettim yani o kadar hemen ulaşılabilir olmuş ama ben mücahidler hakkında ne bir site ne de bir kaynak bulabiliyorum bu kadar zor olmamalı mücahidler inspire gibi bir dergi nin güncel konular videolar paylaşacabilecegi bir sitesi olsa faydalanır paylaşır gençlerin ilgi odagını dogru yöne çeviririz ama ulaşmayı bırak ınspire dergisi 2010lar da kurulmuşken son zamanlar da ismini yeni duyuyoruz dünya da o kadar cephe mevcut iken takip etmeyi isteyen paylaşmak isteyen içerik üretmek isteyen yok sanki
yalnız tesadüf yanlış bir inanç :)