Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Anket Islam Olmadan Yasayanlar Neler Kaybediyor?

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslam olmadan bir insan dusunun sizce o zaman nasil olurdu.
İslam bize neler kazandirdi ve neler kazandiyor?

İslam olmadan yasayanlar neler kaybediyor.

Ey kardeslerim İslam olmasaydi biz ne halde olurduk

Ve islamla birlikte nasil bir vaziyetteyiz.
 
f471h Çevrimdışı

f471h

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah’ın azametinin karşısında benliğini kurban ederek hamd etmenin tadına varmayan insanlar için üzülüyorum. Ama İslam’ın içine girincede iş bitmiyor, dünyadan yüz çevirmeyi başarmak gerek. Allah hepimizin gönlüne şifa versin. Huzur, lezzet, mutluluk ve güven Allah’ın nasip edeceği gönül şifasında saklı. Gönül şifasının peşine düşmek gerek.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Katılımın bır haylı fazla olabılecegını dusunmustum acıkcası nasıhat edınız kı nasıhat alalım..
 
f471h Çevrimdışı

f471h

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Katılımın bır haylı fazla olabılecegını dusunmustum acıkcası nasıhat edınız kı nasıhat alalım..
Canlı örnek vereyim sana abim kendimden.

Çok sıkıntılı bir dönemi, islami bilinç, ibadet, şükür ve hamd olmadan, yani islam olmadan geçirdim. Genelde isyanla, küfürle vs. geçiyordu, iç ses bütün sorulara cevapsız kalıyordu. Herşey sonuçsuz kalıyordu yani, çünkü herşeye galip gelene isyan ederek bir sonuca varılmıyordu.

Allah’ın, tüm yarattıkları gibi, benide örneksiz ve maddesiz, irşada ve ortağa ihtiyaç duymadan yoktan var ettiğini, sadece bir bütün olarak değil, her zerremde hakim bulunduğunu ve onun merhametlilerin en merhametlisi olduğunu fark edip, azameti karşısında benliğimi kurban edince işler değişmeye başladı. Varlık içerisindeki başlangıcımın, yerimin ve döndürüleceğim menzilin farkına varınca “insan” oldum.

Aslında buna bir hastalık olarak bakıyorum, bilim sağlıklı beden döngüsündeki her eksiği bir hastalık olarak tanımlar. Bende gönüllerin en büyük eksiği olan İslam’sızlığı hastalık olarak tanımlıyorum. Bu gönül hastası çaresizse isyan eder, güçlüyse kibir yapar, zenginse savurur vs., gönül şifa bulduğunda o hasta altın saraydada yaşasa, evsizde olsa, çok güçlüde olsa, ölüm döşeğinde de olsa aynı kişi olur. Rabbim gönüllerimize şifa versin.

Ama böyle konuştuğuma bakma, yinede nefsim her gün irademi yeniyor, gece tövbemi edip dünyadan yüz çevirip huzurla uyuyorum ama sabah iş vakti gelip dışarı çıktımmı nefsim bileğimi büküyor, hayvanlaşıyorum yani, dünyalık arzusu konusunu çözersem baya iyi olacak.

Rabbim candan önce ser vermeyi hepimize nasip etsin.
 
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
İnsana insanlığı öğreten islam değil midir zaten? Dünya hırsını ahiret ile törpüleyen, zinayı evlilik ile, savurganlığı zekat ile, dünya yükünü, ağrısını, sızısını, keşkelerini, isteklerini ahiret ile törpüleyen değil midir? İslam ve çözümleri olmasaydı insan nasıl insan olabilirdi ki? İnsanlık islam olmadan asla anlam kazanamazdı. İnsanlığa ait her ne varsa İslâm'ın bizden istedikleri değil midir? İnsan olmak için önce İslâmı bilmek lazım gelir kısaca. İslam ile şerefli bir insan olan bizler, islamsızlık ile hayvandan daha aşağı ve zelil oluruz.(ki nice öyle hayatlar vardır)

Allah kalplerimizi islam üzere sabit kılsın.
 
Üst Ana Sayfa Alt