Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Gülen cemaatindeki irca ve kılıf bulma şu ana kadar hiç bir toplulukta olmamıştır herhalde.
3 kişi dini konuda tartışıyoruz; ben, ateist olduğunu o ana kadar bilmediğim arkadaş, bir de gülen cemaatinden bir eleman.
Muhabbetin şu kısmı harbiden ibretlik :

(B = ben, A=Ateist, C=Cemaatçi)
...
B : Bu meseleyi dediğin şekilde algılamak doğru değil, bu Rasul'un (s.a.v) sünnetinde böyle değil
A : Peygamber benim için örnek teşkil eden biri değil
B : O zaman sen kafirsin
(Tam bu sırada cemaatçi arkadaş araya girmeye çalıştı söze başlayamadı)
A : Ben zaten Allah'a da inanmıyorum
C : (Bana hitaben) önüne gelene kafir diyemezsin, bir kişi müslüman kardeşine kafir derse... (Sözünü kestim)
B : Herif kafir olduğunu kendisi söylüyor, sana ne oluyor?
C : İnsanların kusurlarını yüzüne vurmak dinimizde yoktur, dinimiz hoşgörü dinidir.

Mürcieliğine mi şaşırayım beni suçlu çıkarmasına mı.

Şunu gormemisim.
Fıkra gibiymis.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İSLAM Kurtuluş isteyene anlatılır ve kurtulmak ısteyenın DAVASIDIR.!

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Ensar vakfi olaylarindan dolayi
Sol cenah yeni bir kampanya baslatmis
Cocuklarimizi yobazlarin ellerinden kurtaralim
Çağdaş yasamayi destekleyelim diye sms ile bağış yarısına girmişler.

Türkan Saylancilar sevincten dört dönüyor olmalı.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
dün haberlerde nurettin yıldız hocanın sinopta konferansımı ne vardı millet galyana gelmiş protesto ediyordu alt yazıda da 6 yaşında kız çocuğu ile evlenilir diye fetva verdiği söyleniyor ? bilgisi olan akhiler var mı ? mevzunun tam olarak ne olduğunu ?

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
dün haberlerde nurettin yıldız hocanın sinopta konferansımı ne vardı millet galyana gelmiş protesto ediyordu alt yazıda da 6 yaşında kız çocuğu ile evlenilir diye fetva verdiği söyleniyor ? bilgisi olan akhiler var mı ? mevzunun tam olarak ne olduğunu ?
Çocuk evliliği istismari uzerine yaptığı bir sohbetten alintilanmis çarpıtılmış mevzu.
Aciklamasini yaptilar ama yine bulabilirsiniz nette.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
tşk ederim alketa

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Bir hissiyatımin olmamasi da
Anlik bir hissiyattır deyu
An itibari ile yazayim.
Yazayim ki; hissiyatsizligimin nami yürüsün.
Bu da bir nefs işte. Naylondan.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Acaba mealci mutezile fikirlerine ilk yönelme nasıl oluyor acaba deve idrarı hadisleriylemi ki her deve idrarı hadislerinde deve sütündende bahsedilir ama nedense sadece deve idrarından bahsederler neyse, yoksa uyduruk hadisleri buharidenmiş gibi anlatmaları misal arabı sevin cunku ben arabım bu uyduruk hadisi bana buhari diye soylediler :) başka kimseleri ise Allah ile aldatıyorlar diyorlarki kurana yeteri kadar vakit harcamıyoruz hadisler tüm vaktimizi alıyor sonra ne oluyor bkz mealci metoduyla "Rabbim kavmim kuranı terk etti" (furkan 30) kurban kişi sofi ise önce bir afallar sonra bu kişiyle 1 2 3. Sohbetden sonra mustafa isyanoğlu(islamoğlu) ile hadis inkar etmece salı derslerine başlanmış eee bu kadar mı biter mi hiç sofi kişi sakallarıda kesince tam tescilli bir mealci mutezile adına her ne deniyorsa ondan olmuştur. Şaka filan bir yana cidden tanıdığım biri var girmediği hizib grup kalmamış önce sofilerle başlamış araya 3 5 grup girmiş sonra tevhid ehli en son mealcilikde karar kılmış.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Acaba mealci mutezile fikirlerine ilk yönelme nasıl oluyor acaba deve idrarı hadisleriylemi ki her deve idrarı hadislerinde deve sütündende bahsedilir ama nedense sadece deve idrarından bahsederler neyse, yoksa uyduruk hadisleri buharidenmiş gibi anlatmaları misal arabı sevin cunku ben arabım bu uyduruk hadisi bana buhari diye soylediler :) başka kimseleri ise Allah ile aldatıyorlar diyorlarki kurana yeteri kadar vakit harcamıyoruz hadisler tüm vaktimizi alıyor sonra ne oluyor bkz mealci metoduyla "Rabbim kavmim kuranı terk etti" (furkan 30) kurban kişi sofi ise önce bir afallar sonra bu kişiyle 1 2 3. Sohbetden sonra mustafa isyanoğlu(islamoğlu) ile hadis inkar etmece salı derslerine başlanmış eee bu kadar mı biter mi hiç sofi kişi sakallarıda kesince tam tescilli bir mealci mutezile adına her ne deniyorsa ondan olmuştur. Şaka filan bir yana cidden tanıdığım biri var girmediği hizib grup kalmamış önce sofilerle başlamış araya 3 5 grup girmiş sonra tevhid ehli en son mealcilikde karar kılmış.

Arkadasinizin bundan sonraki geçiş sureclerinde bizde, haberdar olalim.
Mealcilik duragindan sonraki geçiş evresinde, ilk soluk alacağı yer neresi,icimdeki islamci magazin merak edecek.

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Dediğin gibi bunlar mu'tezile ahim. Yani hadisleri akıllarına arz ediyorlar. Tabi tutmuyor. E ne yapsın zavallı. Tabi bunlar genelde böyle. Birde Edip gibiler var. Onlar zaten kabul etmiyor. Birde bakarsan bunların sünnet ehliyle konuşmalarına, meseleye ateistler gibi yaklaşırlar. Yani misal, Ateist diyor ki Allah niye kötü insanları soluyan köpeğe benzetiyor bilmiuor mu onun bi sebebe binaen soluduğunu. Mealcilerde yine diyor ki, boynuzsuz koyun boynuzludan niye hak alıyor, boynuzlu koyunun ne suçu var.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Dediğin gibi bunlar mu'tezile ahim. Yani hadisleri akıllarına arz ediyorlar. Tabi tutmuyor. E ne yapsın zavallı. Tabi bunlar genelde böyle. Birde Edip gibiler var. Onlar zaten kabul etmiyor. Birde bakarsan bunların sünnet ehliyle konuşmalarına, meseleye ateistler gibi yaklaşırlar. Yani misal, Ateist diyor ki Allah niye kötü insanları soluyan köpeğe benzetiyor bilmiuor mu onun bi sebebe binaen soluduğunu. Mealcilerde yine diyor ki, boynuzsuz koyun boynuzludan niye hak alıyor, boynuzlu koyunun ne suçu var.

Mealcileri sevmirem.
Ama Edip Yuksel komik adam.
Karpuz çayı yapmaya devam etsin bence.
Bir de adini bilmedigim ittirmeceli bir oyunda da gayet başarılı.))
Edip deyince aklima gelen guzide 2 kare bu.
3.de video cekerken kamera zoom ayar zamanlari.)

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İslamin yukselmesı için çalışanlarla yerınde oturup sayı sayanlar bır olurmu hıc.
İslam ın adı yukselsın ALLAH ın dini hakım olsun dıye çalışanlarla yerınde hıc bırsey yapmadan oturanlar bır olurmu hıc.
Allah ın adını yeryüzünde her nefese ulaştıranla onun adını anıp ta oturan bır olurmu hıç.
Ey nefs ozune don nereden geldın nereye gıdıyorsun.Bir keramet var elbet o kerameti de hıc ısteme
Yanmada kı keramet Dunyaya kapılmışlıgın oykusudur...