Ben seviyorum bu çocuğu çok güzel YouTube videoları çekiyor. Bildiğim kadarıyla iyi bir müslüman.. Selefi görüşlüdür. Cübbeli ve Hüseyin Çevik ile mücadele ediyor. Hurafecilere reddiye yapıyor. İçerikleri baya kaliteli..
Bu forumdaki arkadaşlar neden sevmiyor bilmiyorum. Belki genç kuşaklara hitap ediyor diyedir ama ben daha bir yanlışını görmedim.
Allah’ın ipine hep beraber/topluca tutunun ve ayrılığa düşmeyin. Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın! Bir zamanlar düşmandınız da Allah kalplerinizi birbirine ısındırmıştı. O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Siz ateş çukurunun kenarındaydınız da sizi ondan kurtarmıştı. Hidayete eresiniz diye Allah ayetlerini sizin için açıklamaktadır.
(Âl-i İmran, 103)
Dinlerini parça parça edip, kendileri de grup grup olanlar (var ya); senin onlarla hiçbir alakan yoktur. Onların işi ancak Allah’adır. Sonra (Allah) onlara, yaptıklarını haber verecektir.
(En'âm, 159)
Bu adam "cahilce" yaptığı tekfirlerle ümmeti parçalayan bir şahıs.Allah Al-i İmran suresinde "ayrılığa düşmeyin" diyor, bir arada Allahın ipine sımsıkı tutunmamız gerektiğini belirtiyor bunlar ise ha bire ümmeti parçalıyor.
Bahsettiğin şahıs piyasada birçoğu alimi ve mücahidleri tekfir eden biri.Bunlara Süleyman el Ulvan vb.de dahil.Elbette ki isimler önemli değil.Yani bu alimlerin açık şirki,küfrü olsa bizde tekfir ederiz.Sonuçta bizde tarikat zındıklarının yaptığı gibi alimlerimizi dokunulmaz vs.kabul etmiyoruz.Hatasını görürsek bizde eleştiriyoruz.Açık küfrünü görürsek bizde tekfir ederiz.Ama bu şahıs öyle alakasız konulardan alimleri tekfir ediyor ki yani bazen hayret ediyorum bir insan tekfir konularında nasıl bu kadar cahil olup bu kadar rahat tekfir edebilir insanları.Gerçekten ibretlik vakalar bunlar.Keşke yakından tanısaydım oturur münazara ederdik.Çünkü daha önceki bir kaç münazarasına denk geldim.Gerçekten hayret ettim.Yaptığı münazaralarda bana göre bir sürü hata vardı.Keşke münazara yapmak nasip olsa da kim hak kim batıl ortaya çıksa.Ama whatsapptan bana engel attı.
Lafın özü adamın ayarı yok çok rahat bir şekilde "cahilce" insanları tekfir ediyor.
Sana tavsiyem böylelerinden uzak dur.
Turkiye de selefiligin yayginlasmasina sekte vurmak icin programlanmis bi adam gibi geldi bana
"Programlanmış bir adam" abla böyle bir itham doğru olmaz.Çünkü adamı aleni olarak birebir görmüş değiliz.Elimizde herhangi bir delil yok.Gelişi güzel birine bu tarz ithamlarda bulunmak iftiraya girer.
Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan adaletli şahitler olun. Bir kavme olan öfkeniz/kininiz, sizi adaletsizlik yapmaya sevk etmesin. Adaletli olun! O, takvaya daha yakındır. Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
(Mâide, 8)
Ey iman edenler! Fasık biri size bir haber getirdiğinde, onu (iyice araştırıp doğru olup olmadığını) açıklığa kavuşturun. Ta ki bilmeden bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmayasınız.
(Hucurât, 6)
Bende adamı sevmiyorum.Çünkü mücahitleri ve bir çoğu alimi "cahilce" tekfir ediyor.Ama elimizde delil olmadan birini itham etmek büyük bir vebaldir.Ben şahsen bu şahsın "cehaletten dolayı" bu şekil davrandığını düşünüyorum.Tıpkı hariciler gibi.
Tabi şurdan şu sonuç çıkmasın.Adama harici demiyorum.Çünkü haricilerin birçoğu vasfı var.Büyük günahlardan tekfir vb.
Daha önce bazıları da bu şahıs hakkında harici vb. ifadeler kullanmıştı.Bu doğru olmaz.
.hep tekfirci harici kö....leri buraya taşıyorsun.bu polat tam bir harici
Abdulkadir Polatın aşırı bir tekfirci olduğunu düşünüyorum.Haricilere şu yönüyle benzetiyorum onlarda cahilce insanları tekfir ediyordu.Bu yönüyle ortak yönleri var.Ama elbette malum şahıs haricilerin diğer vasıflarını kendinde bulundurmuyor.Onun için harici demek doğru olmaz.Çünkü bir insanın harici olması için diğer ana esasları da kendisinde bulundurması lazım.Sevmediğimiz insanlara yorum yaparken de insaflı olmak çok önemli.Tekrardan hatırlatacak olursam:
Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan adaletli şahitler olun. Bir kavme olan öfkeniz/kininiz, sizi adaletsizlik yapmaya sevk etmesin. Adaletli olun! O, takvaya daha yakındır. Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
(Maide,8)
Cübbeli ve Hüseyin Çevik ile mücadele ediyor. Hurafecilere reddiye yapıyor. İçerikleri baya kaliteli..
Bir insanın aleni müşrikleri tekfir etmesi onun hak ehli olduğunu göstermez.Senin mantığına göre hareket edersek hadis inkarcıları da Cübbeli vb.tekfir ediyor.Onlara müşrik diyorlar.Şimdi bunlarda mı hak oluyor haşa.
Onun için birinin müşrikleri tekfir etmesi, kendine selefi demesi onun illaki birebir selefin yolundan gittiğini göstermez.Ona bakılırsa herkes ben ehli sünnetim diyor.Ama birçoğunun ehli sünnetle uzaktan yakından alakası yok.
Her "tevhid,tağut,tekfir,selef" diyen seni aldatmasın.Bu kavramları kullanıyor diye her kesim hak olmuyor.
Rabbim bizi ircadan da haricilikten de aşırılıktan da muhafaza etsin.El Hadi isminin hürmetine bizlere hidayet versin.El Alim isminin hürmetine de bilmediklerimiz bize öğretsin,ilmimizi arttırsın.