Çözüldü Küfür Sembolu Satan Yerlerden Alışveriş Yapmanın Hükmü Nedir?

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamun aleykum

Bildiğiniz gibi neredeyse her markette zaman zaman(özellikle küfür bayramlarında) bu tağuti düzenin putlarının satışının yapıldığını görüyoruz.Ayrıca benim şu ana kadar gittiğim tüm kitapçılarda küfür kitapları ya da bu tağuti düzenin putlarının kitapları var.Dini inanca sahip insanların çok olmadığı gerçekten artık boğulmaya başladığım kimsenin dini hassasiyeti olmayan saçma sapan bir bölgede oturuyorum.Etrafımda İslami kitapebi vs de yok.Dediğim gibi bu şeyleri satmayan market de yok benim bildiğim kadarıyla.Bu çoğu giyim mağazası için de geçerli illa ki malum şahsın yüzünün imzasının falan olduğu bişeyler satıyorlar zaman zaman.Ara sıra öyle şeyler satılan mağazalardan küfür içeriği olmayan ürünlerin alışverişini yapmak küfre destek olur mu?Caiz midir?Sonuçta dolaylı yoldan destem olmuş oluyoruz.Hiç olmazsa hiç böyle şeyler satmasalar bile küfür bayramlarında kapıları bayrak falan asıyorlar.Gerçekten çok korkunç bir durumdayız Müslümanlar olarak.Allah rızası için yardım edin benim buralardan alışveriş yapmam küfre destek ya da küfre rıza mı olur?İçinde bulunduğum durum da tam olarak zaruret sayılır mı bilemiyorum çünkü evet etrafımda bunları satmayan mağaza yok ve uzaktaki mağazalara da gidemem zaten ailem vs. ama sonuçta illa ki internetten falan bulabilirim hiç olmazsa kendim bile bişeyler dikebilirim ama benim için çok zorlayıcı olur.Allah rızası için yardımcı olun bu mağazalrdan her alışveriş yaptığımda küfrü destekliyormuşum gibi hissediyorum.Sorumun cevabını da hiçbir yerde bulamadım.Bu site güvendiğim tek yer zaten şimdilik yeni Müslüman olduğum için.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah ;

Küfür Alametlerini Satmanın Hükmü Nedir?

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Cevabınız için teşekkür ederim ama böyle eşyaların satışının yapıldığı yerden bu eşyalar dışında alışveriş yapmak caiz olur mu?Maalesef etrafımda bunları satmayan yer yok.Peki böyle yerlerden alışveriş yapılabiliyorsa sadece temel ihtiyaçlar mı alınabilir ya da bunun ölçüsü nedir?Buralardan alışveriş yaparsak üzerimize vebal olur mu?

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamun aleykum.Meşgul ve yoğun olduğunuzu tahmin ediyorum ve devamlı sorduğum için çok özür dilerim.Neredeyse her gün temel ihtiyaçlarım için alışveriş yapmak durumundayım ve maalesef daha yaşım itibarıyla uzak yerlere gidemediğim için etrafımdaki marketleri kullanmak zorunda kalıyorum.Etrafımdaki marketleri de hep araştırıyorum ve hep küfür alameti gösteriyorlar.(örneğin 23 nisanda indirim yapmak ya da kapıya bayrak asmak gibi,yada bu günlerde ataput resmi olan şeyler satmak gibi)En basitinden bimde bile geçmişte 23 nisanda kataloglara kutlama yazısı falan asılmış geçmiş zamanlarda internetten bulabiliyorum.Mantıken baktığımızda bu mağazalardan alışveriş yapmasak batarlar ve bu küfür şeylerini de satamazlar.Yani müşterilerin paralarıyla ayakta duruyorlar.Biz bu durumda buralara para ödediğimizden dolayı küfre destek mi olmuş oluyoruz.Tekrar tekrar sorduğum için gerçekten özür dilerim abi ama cevap benim için gerçekten önemli çünkü aksi takdirde her gün küfre destek gösterdim diye düşünüyorum.Aynı şey kitapçılar ya da giyim mağazalrı için de geçerli.Buralardan satın alımı yapmak desteklemek mi olur.Allah rızası için cevap verir misiniz?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cevabınız için teşekkür ederim ama böyle eşyaların satışının yapıldığı yerden bu eşyalar dışında alışveriş yapmak caiz olur mu?Maalesef etrafımda bunları satmayan yer yok.Peki böyle yerlerden alışveriş yapılabiliyorsa sadece temel ihtiyaçlar mı alınabilir ya da bunun ölçüsü nedir?Buralardan alışveriş yaparsak üzerimize vebal olur mu?
Küfrün sembolu bulunan veya bu tür eşyaları / ürünleri satan mağazalardan ürünlere destek vermeden ve onları almadan alışveriş yapmak aslen Câizdir. Ancak mümkünse alternatif tercih etmek daha fadiletlidir. Üzerinize vebal gelen şey, küfür sembolünü satın almak veya desteklemektir; mağazaya girmekle vebal gelmez.
Bunun sebebi, usûl açısından şudur: Haram olan şeyin kendisidir; mekân haram kılmaz.
İslâm’da haram olan, küfür sembolü eşyanın bizzat kendisidir. Bir mekânda haramların satılıyor olması, oradan ekmek, su, elbise gibi helal şeyler almayı haram kılmaz. Nitekim Muşriklerin çarşılarında ticaret yapan sahabe vardı. Rasulullah
ﷺ, Muşriklerin pazarından zırh, binit, yiyecek satın aldı. Sahabe, Daru’n-Nedve çevresinden alışveriş yaptı.
Rasûlullah
ﷺ hiçbir sahabeye “Muşriklerin pazarı, oraya girmeyin!” diye yasak koymadı.
Kâfir, bâtıl veya fâcir kimselerden alışveriş yapmak caizdir. Caiz olmayan, Onların küfür faaliyetlerine katkı verecek bir şeyi satın almaktır.

“Günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın." (Maide 2)

Satın aldığın şey, haram/şirk sembolü olmayacak;
Haç, şeytanî sembol, batıl ideoloji simgesi, şirk içeren eşya vb. asla alınmaz.

Aldığın şey doğrudan o şirk sembollerine destek vermeyecek;
Mesela: bir marketin içinde içki satılıyor diye oradan ekmek veya su almak haram değildir. Mucevherci haç satıyor diye oradan sade yüzük almak haram değildir. Bir mağaza satanist kolye satıyor diye oradan gömlek almak haram değildir. Çünkü aldığın ürün haram değil, destek de oluşturmuyor.

Zorunluluk (zaruret) şartı aranmıyor;
Bu tür yerlerden alışveriş yapmak için mutlaka zaruret aranmaz fakat daha temiz bir yer bulmak daha fadiletlidir, ama günah değildir.
İbn Teymiyye (rahimehullah) ve İbn Kayyım (rahimehullah) ticaretle ilgili açıklamalarında der ki: “Küfür ehli ile alışveriş câizdir. Haram olan, haram şeyin kendisini almak veya harama yardımcı olmaktır.” (İbn Kayyım, Ahkâmu Ehli’z-Zimme)
Haram olan şeyi satın almak haramdır. Yanında satılıyor olması haram değildir. Alınan şey helalse alışveriş caizdir. Ayrıca s
adece temel ihtiyaçlar değil; helal olan her şey alınabilir yeter ki alınan şey harama destek niteliği taşımasın.

Küfür sembolü olan eşyaları almak haramdır. O sembolleri satan mağazadan helal eşya almak caizdir. O yerden alışveriş yapmak günah değildir. Temiz, alternatif yer bulmak daha faziletlidir

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Âleykum selam we rahmetullah ;

Küfür Alametlerini Satmanın Hükmü Nedir?

Küfrün sembolu bulunan veya bu tür eşyaları / ürünleri satan mağazalardan ürünlere destek vermeden ve onları almadan alışveriş yapmak aslen Câizdir. Ancak mümkünse alternatif tercih etmek daha fadiletlidir. Üzerinize vebal gelen şey, küfür sembolünü satın almak veya desteklemektir; mağazaya girmekle vebal gelmez.
Bunun sebebi, usûl açısından şudur: Haram olan şeyin kendisidir; mekân haram kılmaz.
İslâm’da haram olan, küfür sembolü eşyanın bizzat kendisidir. Bir mekânda haramların satılıyor olması, oradan ekmek, su, elbise gibi helal şeyler almayı haram kılmaz. Nitekim Muşriklerin çarşılarında ticaret yapan sahabe vardı. Rasulullah
ﷺ, Muşriklerin pazarından zırh, binit, yiyecek satın aldı. Sahabe, Daru’n-Nedve çevresinden alışveriş yaptı.
Rasûlullah
ﷺ hiçbir sahabeye “Muşriklerin pazarı, oraya girmeyin!” diye yasak koymadı.
Kâfir, bâtıl veya fâcir kimselerden alışveriş yapmak caizdir. Caiz olmayan, Onların küfür faaliyetlerine katkı verecek bir şeyi satın almaktır.

“Günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın." (Maide 2)

Satın aldığın şey, haram/şirk sembolü olmayacak;
Haç, şeytanî sembol, batıl ideoloji simgesi, şirk içeren eşya vb. asla alınmaz.

Aldığın şey doğrudan o şirk sembollerine destek vermeyecek;
Mesela: bir marketin içinde içki satılıyor diye oradan ekmek veya su almak haram değildir. Mucevherci haç satıyor diye oradan sade yüzük almak haram değildir. Bir mağaza satanist kolye satıyor diye oradan gömlek almak haram değildir. Çünkü aldığın ürün haram değil, destek de oluşturmuyor.

Zorunluluk (zaruret) şartı aranmıyor;
Bu tür yerlerden alışveriş yapmak için mutlaka zaruret aranmaz fakat daha temiz bir yer bulmak daha fadiletlidir, ama günah değildir.
İbn Teymiyye (rahimehullah) ve İbn Kayyım (rahimehullah) ticaretle ilgili açıklamalarında der ki: “Küfür ehli ile alışveriş câizdir. Haram olan, haram şeyin kendisini almak veya harama yardımcı olmaktır.” (İbn Kayyım, Ahkâmu Ehli’z-Zimme)
Haram olan şeyi satın almak haramdır. Yanında satılıyor olması haram değildir. Alınan şey helalse alışveriş caizdir. Ayrıca s
adece temel ihtiyaçlar değil; helal olan her şey alınabilir yeter ki alınan şey harama destek niteliği taşımasın.

Küfür sembolü olan eşyaları almak haramdır. O sembolleri satan mağazadan helal eşya almak caizdir. O yerden alışveriş yapmak günah değildir. Temiz, alternatif yer bulmak daha faziletlidir
Allah razı olsun.Allah ilminizi arttırsın

Geri
Üst Ana Sayfa Alt