Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Memuriyet Yemini ve Günümüz Şartlarında Öğretmen Olmanın Hükmü Nedir?

B Çevrimdışı

bir mü'min

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş ben de girecektim girmedim ama benim maddi durumum iyiydi.Belki sen darlıktasındır ve öğretmenlik benim anlamadığım bir alan o yüzden bundan sonrası hususunda bir şey diyemeyeceğim,umuyorum karşına güzel fırsatlar çıkar,Allah yardımcın olsun... (y)(y)

Sağ olun Allah razı olsun.
 
B Çevrimdışı

bir mü'min

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ailesinde hem devlette hem özelde birçok öğretmen olan biri olarak, devletten uzak durma kararınızı perçinliyorum soruyu soran kardeşim. Özel okul ve dersane konusunda ise şirk ve başka masiyetlerden uzak durabilme fırsatınızın istisnaî olsa da mevcut olduğunu düşünüyorum, Allahu alem. Lakin eğitim sisteminin sütunları ortada malumunuz. İmam hatipler bir nebze iyi görünür dışarıdan ama "en iyi durumdakilerine" dair çok gözlemim var, onlar da sistemin pençesinde.

"Nispeten rahat" bir özel okulda bile umduğunuzu bulamayabilme ihtimaliniz var. Bunu öğretmenliğin hayalini çok kurmuş biri olduğunuz için söylüyorum. Ben hayatımın bir bölümünde şehir merkezinden uzak, dindar(!) kişilerin kurduğu ve çalıştığı bir okulda (fetöden alakasız) okudum, hocalarımdan biri de ailedendi. Tüm bunlara karşın, sistemin nefesi hep ensemizdeydi. Sıyrılamadık, antikemalist öğretmenler bile sıyrılamadı. Müfredat aynı müfredat, belirli gün ve haftalar aynı belirli gün ve haftalar. Ve kısa sürede hocaların tavizleri normalleşti, mücadele etmemek sabretmek oldu. Hani deniyor ya, biz olmazsak orada kim olacak diye. Biz oraya girince de hak batıl ayrışması sağlanamıyor işte. Çorba oluyor iyice. Biz onlardan ayrışmazsak kendimize nasıl yeteceğiz, kendi eğitim merkezlerimizi nasıl geliştireceğiz? Tevhid ehli öğretmenlerimiz bile kendilerine devlet bünyesinde yer edinirse nasıl bir plan dahilinde çocuklarımıza eğitim öğretim vereceğiz?
Ben soruları sorarak iktifa ettim, bu şüpheyi ilim ehli daha iyi izale eder.

Gözlemlerimi dile getirdim zira araştırırken yaşanmışlıklar da karar vermenizde işinize yarar diye düşündüm.
-> Şimdilik özel dersle başlanıp çevre genişlerken alternatifler değerlendirilebilir.

Hassas bir dönüm noktası. Önünüzde kendi Kızıldeniz'iniz var. Lakin orada boğulacak olan mu'minler değil, kafir düzenler ve bekçileri olacak. Sakin kalın, sizin niyetiniz bizce halis inşaallah. Allah azze ve celle hayırlı yollar açsın.

Şuara 60-67:
Güneş’in doğmasıyla, (Firavun ve ordusu) onların peşine düştü.
İki topluluk birbirini görünce, Musa’nın arkadaşları: “Kesinlikle biz yakalandık.” demişlerdi.
(Musa) demişti ki: “Asla! Rabbim benimle beraberdir ve mutlaka bana yol gösterecektir.”
Musa’ya: “Asanı denize vur!” diye vahyetmiştik. (Asasını vurdu) ve deniz yarıldı. Her bir parçası büyük bir dağ gibiydi.
Diğerlerini (Firavun ve askerlerini) de oraya yakınlaştırdık.
Musa’yı ve beraberinde olanların tümünü kurtardık.
Sonra diğerlerini (denizde) boğduk.
Şüphesiz ki bunda, (Allah’ın dostlarına yardım edip düşmanları helak edeceğine dair) ayet vardır. Onların çoğu mümin değildir.

Fikirleriniz, nasihatleriniz için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Şu mübarek günlerde şu kardeşiniz için dua edin yönümü bulabileyim.
 
B Çevrimdışı

bir mü'min

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
"Biz orada olmazsak kim olacak?" lafı düşüncesizce söylenmiş saçma sapan bir laftır.

Şu zamana kadar çok yardımcı oldunuz ama bunu söylerken de saçmalamak için değil yine İslamiyeti dinimizi düşünerek söylüyoruz. Evet düşünce güzeldir ama metod yanlıştır. Herkes İslamiyet için bir şeyler yapmanın peşinde. Bu sözü söyleyenler de keyifleri için değil yine bir şeyler endişe duydukları için diyorlar. O yüzden 'düşüncesizce söylenmiş saçma sapan bir laftır.' cümlenize katılmıyorum. İnşallah sıkıntılı durumların olmadığı buram buram dinimiz kokan okullarımız olurda oralarda görev yapabiliriz.
 
B Çevrimdışı

bir mü'min

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Çok iyi değerlendirmek lazım.Bu işe girdikten sonra çevre baskısı kendini güvene almış olma psikolojisi vs. Kestirip atman çok zor.Açıkçası maddi manevi şu an devlette öğretmenliğin insana hiçbir şey katmayacağını düşünüyorum.Bu sistem patladı patlayacak Allahu alim son demlerini yaşıyor.Bu durumda ben olsam devletten ziyade alternatif işler düşünürdüm.

Hocama sordum, sözleşmeli normal atanan gibi olmuyormuş. Yani prosedür atanan gibi işlemiyormuş. Alternatif durumlar araştıracağım özel ders versem hiç vermedim şu ana kadar o nasıl olur hiç bilemiyorum. Özel okullar, imamhatipler de zaten hepsi sistemin içinde. Bilemiyorum yaa Rabbim yardım etsinn. Evet bu meslegi çok istiyorum ama kendimden vazgeçtim aileme karşı çok mahcup hissediyorum. Bir alternatif bulmam lazım
 
Lavandula19 Çevrimdışı

Lavandula19

وَلَمْ أَكُنۢ بِدُعَآئِكَ رَبِّ شَقِيًّا
İslam-TR Üyesi
Forumu sürecinizdeki gelişmelere dair kısaca bilgilendirin inşaallah.

Tekli gecedeyiz de elhamdulillah. Allah azze ve celle siz ve sizinle benzer durumdakilerin işlerini ıslah etsin. Amin.
 
TUVEYLİB Çevrimdışı

TUVEYLİB

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim..

Allahtan kork...
Allah sana bir başka çıkış kapası açar inşaallah..


57. madde gibi kişiyi küfre sokcak bir maddeye imza atmak zorundasın...
Kafirlerin bayramları öyle...
Saygı duruşu...
İstiklal marşı okuma...
Erkek kadın karışıklığı olabilir...
Tevhidi gereği gibi anlatamama..
Tağutun bir nevi meşrulaştırılması...
Atatürk ve hitabe gibi yazıların altında ders anlatma...
Heykel bulunan bir yerde çalışma, saygı duruşu, bayram kutlama..
Branş küfür içeriyor sa zaten asla böyle bir şeye giirlmez...
 
Üst Ana Sayfa Alt