Ben Mevdudi'nin bunları yaptığına inanmıyorum, eğer yaptıysa kafirdir. Bu üç şeyi yapanın Erdoğan'dan, Obama'dan bir farkıda yoktur. Ancak iddia delil ister, bunu söyleyenler bunu delillendirirse herşey daha net şekilde açıklığa kavuşur.
Bunun haricinde "Bunu diyenler islam adına ne yapmıştır?" diyerek edebiyat yapmak ise çok büyük bir hatadır. Eğer ki Mevdudi bu hataları yaptıysa -ki yaptığına inanmıyorum- Mevdudi'nin kafir olduğuna hangi akıl şüphe eder?
Ayrıca Mevdudi nedir ki Ebu Talib'in yanında, dine fayda bakımından? Ebu Talib; en zor günde en sıkıntılı zamanlarda Rasulullah s.a.v. sahip çıkmıştı. Bir kimse çıkıpta "Ebu Talip İslam adına çok büyük şeyler yaptı. Ona kafir diyenler İslam adına ne yaptı?" diyebilir mi?
O yüzden böyle "O ne yaptı", "Şu ne yaptı" demek yerine küfrü varsa kafirdir, küfrü kesin delillerle ispatlanana kadar Şeyhimizdir demek doğru olacaktır. Dünya üzerinde kimse tekfirden korunmuş değildir. Herkes şirk ve küfr işleyebilir. Bunun adı Allame Falan, Yüce Alim Filanda olsa durum farketmez. Yukarıda sayılan küfürleri işleyen değil Mevdudi, dünyanın en zahid en alimi olsada farketmez, tekfir ona izhar edilir.
Yine dediğim gibi, "O ne yaptı İslam" için demek yerine, bu iddiayı ortaya atanlara iddialarını kesin delillerle ispatlamalarını isteyin. Zaten böyle bir mevzu varsa deliller kesin olarak ortaya konulabilir.