En büyük zalim sensin. Sanrı mı görüyorsun gelmiş burada kelime oyunu yapıyorsun. Araplar İngilizlerle anlaşıp Osmanlı'ya ihanet etmediler mi? Git Arap kaynaklarını aç oku bakalım Osmanlıyı İngilizlerle beraber alt ettiklerini nasıl gururla yazıyorlar. Kaldıki günümüzde bile Akp hükümetinin tüm olumlu yaklaşımlarına rağmen uluslararası her alanda Türkiye aleyhine çalışmadılar mı? Bayraklarının rengi Arap ırkçılığını haykırıyor ve senin gibi bir çığırtkan tarihi gerçekleri söyleyince bize ırkçı diyor. Herşeyi geçelim eğer senin zihniyetinde bir insan Kaşgarlı Mahmud döneminde yaşasaydı ve onun Araplara Türkçenin de en az Arapça kadar zengin bir dil olduğunu ispatlamak için yazdığı kitabını duysaydı histerik krize girer Kaşgarlı Mahmut'u zalim bir ırkçı olmakla suçlardı!
Zâlim insan dediğim sen değildin, geneli kasdetmiştim, yanlış anlayıp bana aynı kelimeyi iade etmene karşı bir şey demeyeceğim..
İkincisi: Verdiğim linkte iddia ettiğin şeyler detaylıca açıklanmış, özet olarak geçecek olursam;
İsyan tüm Arabları kapsamıyordu, hatta çoğu Osmanlı safındaydı..
Ayrıca herşeyin bir sebebi vardır;
hain haindir, ama
hainin aldattığı insanların tamamı da hain değildi, nitekim Râşid hilafetten sonra gelen tüm devletler, zulüm içermekteydi! Muslumanların birbirleriyle savaşmaları birbirlerini ihanetle veya tekfir etmekle sonuçlanmadı hiçbir zaman(istisnalar haric).
Arab ırkçılığı yapan bir zındık ile Türk ırkçılığı yapan bir zındık benim için aynıdır! Yani iki zındığın birbirine atıp tutması veya birbirine karşı başka bir kâfir ile birlik olması beni bağlamaz..
Akp'ye gelecek olursak; bazı arkadaşlar da baştağutu Emevîlerden daha dindar kabul etmiş.. Önce o kısma cevab vereyim;
Hangi Emevî kişi; Rumları veya diğer kâfirleri getirip, onlara üs açıp, muslumanlara karşı savaştırmış?
Hangi Emevî kişi; filanca Roma imparatoru vs benim dostumdur demiş?
Hangi Emevî kişi; Muslumanlarla savaşan Romalıların evinde ve onların şartlarında anlaşmalar yapmış?
Hangi Emevî kişi; bugün 1400 yıl öncesinin hukümleriyle hukmedilemez demiş?
Hangi Emevî kişi; bizim hilafet veya İslam devleti gibi bir meselemiz yoktur demiştir?
Hangi Emevî kişi; kâfirlerin sınır dışı jandarma karakolluğunu yapmıştır?
..
Sorular çoğaltılabilir..
Akp veya Türk-Arab ülkelerinin mevcud yönetimleri ne zamandır İslam'ı ve muslumanları temsil ediyorlardı ki bir de kuklaları olmaya yarıştıkları kâfirlere karşı birlik olmaları beklensin!
Sana açık ve net bir şekilde belirteyim ki;
İslâm'ın hiçbir ırka, devlete, bayrağa, sınırlara, ideolojilere vb vs ihtiyacı yoktur.. Bilakis insanların, tüm bu saplantılara lâ deyip kendini İslam milletine dahil etmeye ihtiyacı vardır..