J
Bir sitede tebliğ adına yazdığım yazıyı burada da paylaşayım dedim.Kısa bir şekilde islamla olan maceramı anlattım.İsteyen kendi macerasını da anlatabilir.
Şimdi ben kendi hikayemi anlatayım.Babam agnostik olduğunu bilmeyecek kadar agnostik biridir aynı zamanda komunisttir.70 lerde olaylara katılmış.Annem de sol bir aileden gelir lakin ramazan orucunu tutardı.Kendince bir inancı vardı.Annem evimizde bulunsun diye eve bir Kur'an almıştı.13-14 yaşlarındayken şu Kur'anı bir okuyayım dedim.Okudum ve tamam ben müslümanım dedim.O sırada şöyle bir tespitim olmuştu .28 şubat sürecinin yaşandığı dönemdi ve müslümanların hali perişandı ama benim okuduğum Kur'an da teşbihte hata olmaz erkek gibi bir kitap vardı.O gün bu halkın islamı bilmediği kanısına varmıştım.Sonra ara ara mealinden okumaya devam ettim.Sonra eve bilgisayar alındı ve internetten din araştırmaya başladım.Tabi doğal olarak karşıma adnan oktarın siteleri çıktı
tamamen mehdi odaklı din anlayışı.Diğer gözlemlerimden suudların bizden biraz daha doğru inandığını hissetmiştim. Çünkü tv de oruç baba türbesini gördüğümde bu putperestlik değilse putperestlik ne diye kendi kendime soruyordum.Ama vahhabilik nedir hiçbir fikrim yoktu.Bu araştırma sürecim hafif bir seyir izleyerek devam etti.Ortalama bir türk gibi yaşıyor namaz kılmıyor günaha giriyor ama aynı zamanda kendimi çok dindar zannediyor ve halkın islamı bilmediğini ve kendimin çok şey bildiğimi düşünüyordum.2003 ten sonra dindar biri olarak akp ye sarmıştım.Sıkı bir akp li olarak internet sitelerinde gece gündüz akp yi savunuyordum.17 mayıs 2006 tarihinde danıştay saldırısını hatırlarsınız.O olaydan sonra internetteki saldırılar akp den dine doğru yönelmeye başlamıştı.Kendi bildiklerim kadar cevaplar vermeye çalışıyor ama tam anlamıyla başarılı olamıyordum.O zaman şunu düşündüm bu dini kim savunacaktı.Halk zaten cahildi.O gün bu dini iyice öğrenmem gerektiğini anladım.Ve çalışmalarıma hız verdim.Yabancı sitelere giriyor ateistlerin iddialarını okuyor onlara cevaplar arıyordum.Sonra 2007--2008 gibi youtube un açılması ile dış ülkelerdeki din adamları ile yüzleştim.Ve ordaki kalite farkını hissettim.Artık daha dindardım.Bu sırada içerdeki cemaat ve tarikatlara da hüsnü zan beslemeye devam ediyordum.Ama anlamadığım bazı şeyler de vardı.Mesela 2007 seçimleri öncesi nurcu bir arkadaşımla siyasetten konuştuğumda ki amcası milletvekili adayıydı nurcuların zamanında refah partisine oy vermediklerini öğrendim.Nasıl olurdu?Dindar birisi nasıl refah a oy vermezdi de dyp ve dsp ile flört ederdi.Anlayamıyordum.2009 seçimlere geldiğinde bu arkadaş yerel seçimde akp ye değil mhp ye oy vermişti.Diğer nurcu arkadaşımda mhp mi akp mi ikileminde kalıyordu.Nasıl olabilirdi anlam veremiyordum.2009 seçimlerinden sonra youtube da bir hocaya rastladım.Ama öyle böyle bir hoca değildi.Ondan dinlediğim dersler sonunda akp nin nasıl bir heretik olduğunu anladım.Ve akp yi terkettim.Tam o sıralar nur cemaatini(bu arada nur derken gülenden bahsediyorum) sırf yurtlarında kalabilmek için kullanan bir arkadaş bana sen seyyid kutup gibi düşünüyorsun onun kitabını okudun mu dedi.Ben hayır dedim.Bana yoldaki işaretler adındaki kitabı getirdi.Kitabı okuduğumda tamam budur dedim.Bu sıralarda yabancı forumlarda hristiyanlara islamı anlatıyor orada diğer müslümanlardan ve islamı bizden iyi bilen hristiyanlardan islam şeriatındaki kuralları yavaş yavaş öğreniyordum.Kafamdan uydurduğum anlayışlar yerini klasik islam anlayışı ile değişiyordu.2010 yılına geldğimde dini araştırmalarım devam ediyordu.Taki selefilerle tanışana kadar her şey rutin gidiyordu.Birgün bir selefi sitesi buldum.İlk gün ikinci gün üçüncü gün derken olay akıp gitmeye başladı.Anlamlandıramadığım kavrayamadğım bütün şeyler bir anda çözülmeye başlamıştı.Adeta aydınlanıyordum.Lakin o kadar fazla aydınlanmıştım ki şoka girdim ve psikolojim bozuldu Meğer ne kadar cahilmişim Meğer hiçbir şey bilmiyormuşum.
Şimdi ben kendi hikayemi anlatayım.Babam agnostik olduğunu bilmeyecek kadar agnostik biridir aynı zamanda komunisttir.70 lerde olaylara katılmış.Annem de sol bir aileden gelir lakin ramazan orucunu tutardı.Kendince bir inancı vardı.Annem evimizde bulunsun diye eve bir Kur'an almıştı.13-14 yaşlarındayken şu Kur'anı bir okuyayım dedim.Okudum ve tamam ben müslümanım dedim.O sırada şöyle bir tespitim olmuştu .28 şubat sürecinin yaşandığı dönemdi ve müslümanların hali perişandı ama benim okuduğum Kur'an da teşbihte hata olmaz erkek gibi bir kitap vardı.O gün bu halkın islamı bilmediği kanısına varmıştım.Sonra ara ara mealinden okumaya devam ettim.Sonra eve bilgisayar alındı ve internetten din araştırmaya başladım.Tabi doğal olarak karşıma adnan oktarın siteleri çıktı