İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tuhaf konulardan birisi; bir şeyi bilmen sonrada sevmeyip istememendir.Çağıranı dinlemen ve sonrada icabet etmede geç kalmandır.Alışverişte karda olduğunu bilmenle beraber başkasını tercih etmendir.Kızgınlığının derecesini bildiğin kimseye saldırmayı göze almandır.Günah işlediğinde aynı zamanda vahşeti arzulaman, sonrada Allah'a itaat ederek O'na dönüş yapmamandır.O'nun sözüne kulak vermediğin ve kalbini başkalarının sözüne daldırdığında ve bundan haz aldığında, O'nu zikretmeyi ve O'na nida etmeyi kalbinin özlememesidir.Başkasına kalbinin meyletmesinden dolayı bunun seni helaka götürmesiyle bile seni zevklendiren bu şeyden kaçınmaman, Allahu Tealaya yönelmemen ve cennetine koşmamandır..
İşte bunlardan bile daha tuhafı var ki; o da, O'nsuz bir şey yapamayacağını ve herşeyde O'na ihtiyacının olduğunu bildiğin halde O'ndan yüz çevirmen ve O'ndan seni uzaklaştıracak şeylere rağbet etmendir.
Allah'a yemin olsunki, günler ancak uykulardır! Dolayısıyle uyanın artık! Bu takdirde zafere ulaşırsınız.Dünyadan geçip gidenler rüyalardır, ondan kalanlar ise kuruntulardır.Vakit ise her ikisi arasında zayi olup gitmektedir...
*İhlas ve istikamet olmaden yapılan bir amel,tıpkı yolculuğunda yanındaki torbalarına kum doldurupda yararı olmadan boş yere ağırlık yapıp onları yanında taşıyan misafire benzer.......
"Davasıyla, Allah ve Rasûlünün dışındaki bir merciye gidip muhakeme olan kimse; inkar ve reddetmekle emrolunduğu tağuta müracaat etmiş olur. Kişi, hakimiyet hakkını sadece Allah'a vermediği sürece tağutu inkar etmiş olmaz." (İki Hicret Yolu - s. 63)
"Kişi, hakimiyet hakkını sadece Allah'a vermediği sürece tağutu inkar etmiş olmaz."
(İbn Kayyım el-Cevziyye / Tariku'l Hicreteyn ve Babu's-Saadeteyn - s. 63)
"İnsanlar, ya Allah'ın şeriatı ile hükmederler, onu kabul edip kendilerini ona teslim ederler ve Allah'ın dinine girerler... Veya kul yapısı bir sistemi tatbik ederler, onu kabul ederler ve cahiliyet bataklığına düşerler... Onlar kimin hükmünü tatbik ediyorlarsa, onun dinindedirler, Allah'ın değil..." (Seyyid Kutub / Fîzilâl-îl Kur'an - 4/270)
"Nisa suresinin 60. ayetinde reddedilmesi emredilen "tağut"; Allah'tan başka kanun koyan kimseleri ifade etmektedir." (Şeyh Muhammed b. Abdulvahhab / Kitabu't-Tevhid - 189)
"Her kafir taifenin, kendi dönemlerinde yaygın olan bir küfür çeşidi vardır. Bir müslüman, bütün bu yaygın olan küfür çeşitlerini reddetmedikçe dinini yaşamış olamaz." (Hamd b. Ali b. Atik / Müşrikleri ve Mürtedleri Dost Edinmekten Kurtulma Yolları -s. 73)
"Nasıl ki dil ile "ateş" demek dili yakmıyor, "su" demek harareti gidermiyor, "ekmek" demek karnı doyurmuyor, "kılıç" demek vücudu kesmiyorsa; aynı şekilde, sadece dille kelime-i tevhidi söylemekte kişiyi kötülüklerden alıkoymaz." (İmam Gazali / Tevhid Risalesi - s. 26)
"Allah'ın hükmü, kendini ya Kur'an ya da Sünnet'te gösterir. Her hoşgörünün bir hoş göreni, Her haramın bir yasaklayıcısı ve her farzın bir farz kılanı vardır. Kâinatı yaratan Allah'tan başka, ne bir hoşgörücü, ne bir yasaklayıcı ve ne de bir farz kılıcı vardır. O'ndan başka ibadete layık bir ilah yoktur." (İbn Hazm / Usûl-i Din - s. 17)
"Allah (c.c)'ın, Rasûlü Muhammed aracılığı ile göndermiş olduğu kitap olan Kur'an-ı Kerim'in hükümlerine uymayan Allah (c.c)'a ve Rasûlüne itaat etmenin lüzumuna dair Resûlu ile gönderdiği hükümlere muhalefet eden kimse, Allah (c.c)'ın dini olan İslam'a kesinlikle tâbi olmuş, girmiş sayılmaz." (İmam İbn Teymiyye / Kulluk - s. 32)
Bir kimseden uman yahut korkan kimse, onun Allah'ın izni olmadan kendisine zarar veya fayda vermeye muktedir olduğu görüşünde ise, kafir olur" (İmam Ebu Hanife / Beş Eseri - s. 28)
"Ey efendim! Bana yardım et", "Sana sığınıyor, senden yardım istiyorum", "Düşmanlarıma karşı bana yardım et!" gibi sözlerle (yakarışlarla), ölü ya da gaip; Allah'tan başka bir kimseden istemek, ve dua etmek. Kendisinden istenilen kişi ister peygamber, ister salih bir kimse, isterse başka biri olsun, böylesi bir dua Allah'a şirk koşmaktır." (İbn Teymiyye Külliyatı - 1/431)