Allah aşkına yöneticilerden biri bana bunu açıklayabilr mi?ne demek oluyo bu?inanın sivrilik etme niyetinde değilim ama dayanılıcak gibi de değil.buraya gelen adamın yanlışlarını eleştiririz falan filan...yahu daha fazlasına hakkımız var mı?neden bizim gibi düşünmeyeni şerefsiz,aptal diye fişleyip yolluyoruz?takip ediyorum,selefi görüşe aykırı konuşanı anında yolluyosunuz.ancak bizim gibi düşünenler rahatça karşı tarafa sayıp sövebiliyo.tevhide aykırı görüşler kabul edilemez tabi ama işi eleştirmekle bırakmak lazım.edep hepimiz için geçerli öyle değil mi?eyyubi kardeşin bi üstteki üyeye şerefsiz demesi değil sadece.sıkça rastlıyoruz buna.eyyubi kardeş için özellikle yazdığım bişey de değildir bu.tek amacım uyarmaktı.
Sadece eyyubi kardeş için değil demissin sadece o olsaydı bile bizzat üstüme alınacaktım.
Öncelikle sizi bu tavrınızdan ötürü kınıyorum!
Atatürkçü kesimin, kendi dışında olan kesimler karşısında zorlandıklarında ülke elden gitti vs şeyler dediğinde Atatürk'ün eteğinin altına saklanma deyimi oldu.
Son zamanlarda da sapkın düşüncelerde herhangibi konuda ilmi yanıt veremediklerinde hemen selefi olmadığımız ya da selefi olmayanlara karşı yaptırımlar denmesi çok komik.
Herkes bilirki sitemiz selefi örgüt, selefi cemaat, selefi mezhep gibi isimler altına hiç bir zaman sığınmamıştır selefiliği DELİLE TUTUNMA (KURAN VE SUNNET) bakımından dile getirmekteyiz ve ismimizi bağıra bağıra müslüman olarak duyurmaktayız buna rağmen hala selefi(mezhepçi)diyenleri yaptıkları iftiradan dolayı Allah'a havele ediyorum.
Gelelim meseleye.
Bakın kardeşim 7-8 senedir netteyiz, selahaddin kardeşde burada geçmişiyle seneyi buldu ya da geçti. Yüzlerce yazısı var.
Bu tür konulara gelenlere bir de bakın. Daha ilk yazısında bizi ahmaklıkla suçladı. Suçlasın başım gözüm üstüne ama neyle suçluyor. Buraya duygu sömürüsü ile yazan kardeşlerime de sesleniyorum duygu sömürüsünü bırakıp lütfen ilk mesajdaki konuyu adam akıllı okuyun sonra yanıt yazın öyle içler acısı durumdasınız ki kimin saffında olduğunuzdan haberiniz yok.
Bir olay anlatım. Fizikçe (boy-kilo-güç) iyi durumda olan bir abimle sohbet ederken durduğu yer de ben erkek değilim dedi.
SubhanAllah dedim.
Nasıl dedim ?
Biri dedi eşime laf atsa ben ses etmem ben erkek değilim dedi.
Şok oldum.
O devam etti.
Kardeş dedi, bir dışarı bak, herkes Allah'a küfür ediyor. (Hem açıkdan hem de temel de)
Biri Allah'a küfür ettiğin de ben gıkımı çıkaramıyorum dedi. Eşime küfür ettiklerinde mi çıkaracağım dedi. Eşim Allah'dan daha mı kıymetli dedi.
Konuyu kimse saptırmasın mecazlı bir anlatım var.
Ve bana göre çok isabetli. Kendimden utandım. Biri eşimize,kız kardeşime vs bırakın laf atmayı yan baksa o gözleri oyarız deriz. Ama biri Allah'a küfür etse kaç kişinin gözlerini oyabilir?...
Şimdi Allah şahittir. Bugüne kadar çok küfür eden oldu, kimseye direk küfrüne küfürle yanıt vermedik. Çünkü Kötü söz sahibine aittir.
Buradaki müdahalem ve kardeşin müdahelesi tamamen imanidir.
Arkadaşım, buraya gelen said nursiye tapanlar, ilk kez kullanıyorum çünkü ilah edinmek, kul olmak,iman etmek sadece secdeye gitmekle olmaz.
Dikkat ediyorum, buraya gelenler hiç bir ilmi yazısı yok tek yazdıkları şunlar böyleydi böyle oldu gibi duygu sömürüleri.
Bu gelen kişiye gelince yazıya başlaması ahmaklara yanıt...
Kim ahmak, delilini getirdiğimiz Haz. Rasul sav'in hadislerini aktaran raviler mi o ravileri toparlayan hadis alimleri buhari,muslim,tirmizi vs mi ahmak.
Yoksa ilimlerinden istifade edip deliller sunduğumuz İmam Ebu hanefi mi ahmak, yoksa imam şafi mi ahmak.
Yokda dinini yalanladığınız Hz Rasul sav'mi?
Bakın sizin iman ettiğiniz inanç, Rasul sav'in aktardığı inanca terstir ve yazıyı bu inancı delilleri ile anlatmakta.
Adam geliyor hiç bir kaynağı olmayan uydurma hadis aktarılıyor.
Arkadaşım hadis yazıyorsan onun uydurma olduğunu bulmak bize düşmez, o hadisin sahih olduğunu ispat etmek size düşer. Biz defalarca aktardığınız hadisleri erinmeden uydurup buyduruk olduğunu ispat ettik. Daha ne konuşuyorsunuz?
İlk mesajında ahmak deyip. Rasul sav'in getirdiklerini görmezlikden gelip ilah edindiği said nursiyi destekleyen adama kucak açacak değiliz.
Sizi kınıyorum..
Şerefsiz lafı zorunuza gitmiş ama.
Allah rasulu sav'e atılan iftiralar malesef sizi zerre kadar ilgilendirmemiş görünüyor(yazınızda)
Şerefsiz lafı sizin zorunuza gitmiş ama.
Bir insanın Rasul sav'in önüne geçirilmesi sizin zorunuza gitmemiş.
Daha ne diyeyim bilmiyorum. Allah sizleri ıslah etsin!!!
Konuya herkes ilmi edebiyle devam edecektir. Adminide üyeside aynıdır.
Yiğit olan duygusal davranmayıp, şak şak delilleri alın kardeşim ayet böyle , Allah rasulu sav'in bu ayet hakkındaki görüşü böyle sahabenin görüşleri delilleri böyle der...
Görelim yiğitleri.
İlk mesajdaki delilli yazılara sulandırmadan cümle cümle delille reddiye yazın madem.
Ama buraya ilk mesajında küfür edenleri anlıyorum.
Televizyonda, CD'de, haberlerin de,sohbetlerin de devamlı kuran yerine risale okumuş, peygamber olarak hz Muhammed sav'in getirdiği hadisler değil de kuranı tefsir etmiş peygamberden üstün saidi sakız gibi dinlerseniz olacağı budur.
Bir deliye kırk 40 deli dense o kişi kendini deli sanır derler.
Siz 40 gün değil. 40 yıldır yatıp kalkıp risale kitap, tefsirci said derseniz.
Bir sonraki kuşağınız kutsal kitap risale, elçi said derse şaşmayacağım!!!
İlmi edebe davet ediyorum, lütfen delille yazın.
Duygusal yazanları muhattab almıyorum!!!