Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Sokakta Gezen Açık Kadınlara Erkeklerin Bakması Nasıl Engellenebilir?

Şehide Filiz Çevrimdışı

Şehide Filiz

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Biz bi ara reklam panalorında kı çıplak kadın fotoların üzerini ''Zinaya Hayır'' yazan afiş yapıştırıyorduk arkadan söküyorlardı.Daha sonra söküldüğü zaman altında izi kalan afiş yapıştıracaktık planımız oydu ama nasıp olmadı.Tabı bacının sorusuyla alakasız ama erkeklerde gözlerine ''Harama Hayır'' diye bi'şey yapıştırıldığını hayal edip öyle sokakta gezebilirler.)))
 
Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

Lâ Tahzen,İnnâllahu Mêana
İslam-TR Üyesi
Her müslüman kadının veya erkeğin bakışlarını haramdan koruması ve bunun sevabını Rabbinden beklemesi gerekir.Kadın içinde erkek içinde dünyadada ahirettede en hayırlı olan budur diye düşünüyorum .Ayrıca eşlerimize ,çocuklarımıza,sözümüzü dinletebileceğimiz kim varsa göz zinasının bizi cehenneme sürükleyeceğini anlatmamız şart.Ah cümlemizi ıslah eylesin.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Lütfen bu konuda yetkili kişiler net bir açıklama yapsınlar,zira çok genç kardeşlerimizde bunları okuyorlar,kimsenin yanlış anlamasına sebeb olmayalım.
Lütfen sitenin usullerine uyun.
Soru var ve yetkililerden cevab bekliyorsanız; ilgili birime, Misal soru cevab, Hadis bölümüne ilgili sorunuzu sorabilirsiniz
 
why not Çevrimdışı

why not

Üye
İslam-TR Üyesi
Ikinci ve şehvetli bakışın haram olmasının kaynağı "zinaya yaklaşmayın "mı? Yoksa başka kaynağı da var mı. Şehvet olmaksızın 2. Bakış da haram mı? Çalıştığımız yerlerde erkek kadar bayan memurlar da var hiç birine şehvetle bakmıyorum evliyim. İs ile ilgili gün içinde sürekli görüşüp konuşmam icab ediyor. Çoğu da öyle tesettürlü değil. Sokakta olsa bakmam kafamı çevir giderim de iş yerinde öyle olmuyor :(
 
H Çevrimdışı

hamza yahyaoğlu

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Benim anlamadığım nokta bu kadınların teşirci olduklarını kabul etmemeleri.
Evet bu kadınlar teşirci ve bir nevi tacizcidir. Vücutlarının her biryerini belli ederek ve açarak teşircilik yapıp biz erkeklerin gözlerinin kaymasına sebep oluyorlar.
Bunu bir erkek yapsa linç edilir ama bir kadın yaptığında kimsenin sesi çıkmıyor.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Kadın eline bir kayış almış ve 12 yaşındaki kızını fena dövüyor. Kız ne kadar acı içinde fertyad etse de acımıyor anne ...sebeb; kızın iç çamaşırlı resimlerini internete koyması ve annenin kızın cep telefonunda cinsel içerikli mesajları görmesi. Ama olay Türkiye'de değil, belliki gayr-i müslim bir anne ve kız... Anne amacının kızını korumak olduğunu belirterek eşinin 4 çocuğuyla birlikte kendisini terk ettiğinden beri kızlarını kontrol etmekte güçlük yaşadığını ve onları disiplin altında tutmak için böyle bir davranışta bulunduğunu ifade etmiş.Annenin kıyafeti de iç çamaşırından pek farklı değil ama hassasiyeti beni etkiledi.
Demekki namus ve ahlak kavramı sadece MÜSLÜMANLARDA yok. İnsan olanın içine ALLAH cc fıtraten bu duyguyu yerleştirmiş. Şimdi benim ülkemde sokaklarda iç çamaşırı ile dolaşan MÜSLÜMANLARA ben ne diyeyim ? Ama en güzeli İLAHİ KAYIŞLA düzelmeden bir an önce kendimize gelmek. ALLAH bizi ıslah etsin ilahi kamçıdan evvel tevbeyi sevdirsin bizlere...Amin. ALINTI....
 
millatu_ibrahim Çevrimdışı

millatu_ibrahim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamun aleykum

Kardeşler malum Türkiye laik bir ülke.Müslüman sayısı çok az.Sokaklar özellikle yaz günleri açık-saçık kadınlarla doluyor.Kolsuzlar,mini etekler,şortlar...Hele turist kadınları görünce bakmaya ben bile utanıyorum.Erkeklerin,kocalarımızın bu insanlara bakması nasıl engellenebilir? Etraftaki erkeklere dikkat ediyorum güzel bir kadın geçse hemen hemen hepsi (yaşlı adamlar bile) başını çevirip bakıyor. Bu durum için ne yapılabilir?


Bence olaya şöyle bakalım.

Kadın, kocasını bakışlarının kendisinden başka kadına gitmesini nasıl önlemeli??

Evli olmasam da, etrafımdaki bazı kardeşlerden bilirim. 2.yi isterler ve sebep bellidir.

Kadın kendisine bakmaz!

bacılar, size tavsiyem kocalarınızı her açıdan başka kadınlardan koruyun. Güzellik, hizmet, saygı ve muhabbet vs vs. Öyleki hem size duydukları saygı hem de bakımlı oluşunuz, onların başkalarına bakmasını gerektirmesin.

Biz erkekler ise.. Böyle bi ortamda hem dindar oluşa hem de güzelliğe önem vermek zorundayız. Allah yardımcımız olsun.
 
N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
uzun aradan sonra ilk defa dısarı cıktım ve hakikaten gözlerini haramdan korumak o kadar zor ki ... inşeallah islam devleti oluruz da bin dört yüz yıldır ümmet in karsı karsı ya olmadıgı bu sorundan çabucak kurtuluruz
 
E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
uzun aradan sonra ilk defa dısarı cıktım ve hakikaten gözlerini haramdan korumak o kadar zor ki ... inşeallah islam devleti oluruz da bin dört yüz yıldır ümmet in karsı karsı ya olmadıgı bu sorundan çabucak kurtuluruz
Inzivaya mi cekilmistin? :D
 
Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Inzivaya mi cekilmistin? :D
istanbulda iken psikolojik anlamda çöküntüde oldugım için dısarı pek çıkmıuordum, çıktıgımda da geceleri evin oralarda internet cafe oluyordu ona giriyordum, şimdi ailemin yanına döndüm burda da ders çalışmak için evden cıkmıyorudm ... ne biliyim bugun hava güzeldi bi çıkayım dedim :D ama vallahi gözlerimi korumakta epeyi zorlandım. .. :/
 
Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
@Ahmet_el_SivaSi insan sevdigine takılır , espirileri senimle dalga geçtiğim olarak algılamıyorsun değil mi :eyv::D

yo merak etme, degistigimi söyledimya, asiriya gitmedigin/iz sürece neden dalga filan olarak algilayayimki:D
internet baglantim gitti o yüzden geç yazdim, sende "simdi bu gene alindi"'mi dedin:D:D
 
Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Ahmet el sivasi sende mi çıkmıyordun dışarı kardeşim :) ?

yo ben çikarim ama isimiz oldugu zaman, yani ilk baslarda arabam var istedigim yere gidebilirim diyordum ama hiç öyle birisi olmadim elhamdülillah, ana babam istemezlerdi bende israr etmedim, ama türkiyeye gelirsem:D gidecegim çok yer var:eek:kyrm::hmmm:
 
Üst Ana Sayfa Alt