Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

A Çevrimdışı

Abdurrahman bin Hasa

Üye
İslam-TR Üyesi
Ama Kesinlikle Bir şeye inanıyorum Ki Bir şeyler yapmak istiorsak;

Bu sistemden , bu devletten ve bu halktan beri olduğumuzu hissettirecek şekilde eylem içerisinde bulunmalıyız ki Safların ayrılığı kesin bir şekilde ortaya çıksın.İnsanlar Açık bir şekilde neyi seçtiğini bilmeliler A partisine oy veren de Din Kaygısı taşıyorum diyor , B partisine verende , Ce partisine verende sistem karşıtı olup oy kullanmayan da , oy kullanmamak ile beraber bunu itikadi bir sorun olarak görmeyende, oy kullanmanın Şirk olduğunu söyleyen de, ya da cennet vadeden Sahte Şeyhler yaptıkları fiil hareket ve amellerde Din kaygısı Taşıdıklarını Söylüyorlar.

Unutmamak Gerek ki ; Mekkeli Cahiliye dönemi insanları da Çocuklarını diri diri gömerken Din KAYGISI taşıyorlardı.

Safların ayrılmadığı her dönemde yukarıda sıraladığım her bir kimse ayrı telden çalacak ve Din kaygısı taşıdıklarını iddia edecekler.Safların ayrılmasından kastım her yaptığımız faaliyeti aleni olarak yapmak ya da çıkıp protestolara katılıp ona buna yumurta atmak ya da elimize silahı alıp taksimde üç beş kişi vurmak değil elbette

Zaten darul küfür-darul islam fıkhının ehemmiyeti budur. Sen darul küfürde müşriklerden, kafirlerden safını ayırmak istiyorsan onların kızlarını almayacaksın, kestiklerini yemeyeceksin. Onlarla olan muhabbetin davetten öteye geçmeyecek. Bundan ötesi kalpte sevgiyi doğurur. Bu yüzden saflarını ayırmak istiyorsan bu kişilerden uzak durup Müslümanlarla oturacaksın. Sakalını uzatıp, bıyığını kısaltacaksın. Toplumun meşhur haramlarını -müzik,kadın vs- terkedeceksin. Zaten bunlar olduğunda sen istesende istemesende safların ayrılmış olacak.

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Hammad'ın naklinde bahsedilen Ahsa halkı tıpkı günümüz halkı gibi şirk içinde boğulmuş Şii ve Sufi karışık bir şehir. Şeyh Hammad onları tekfir ederken onların malı alınır demesinin sebebi bu müşriklerin hacca gitmeleri. Nitekim Rasulullah s.a.v. bildirdiği gibi müşrikler haccedemez. Bu bakımdan Muhammed bin Abdulvahhab rahimullah'ın ailesi ashaba söven ve kabirlere tapan müşriklerin bu yüzden mallarını almıştır.

Yoksa Türkiye'de asıl olan davettir. Bu halk harbi (İslam'a eliyle savaşan açan) türden kafir değildir. Asıl olan davet olunca zararı olmayan, mazlum halkında malı, kanı haramdır.

katılıyorum

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Hiç bir din hükümsüz olarak gelmemiştir.Bütün ameller ve ibadetler hükmün gereğidir.Burada kimsenin(halk kitlelerinin) anlamak istemediği yada anlayamadığı,hükümsüz bir dine ait ibadetin kime yapıldığıdır.Çünkü hükmü verenin hükmü geçerli değil ise,hükmü verene yapılan ibadet bu durumda geçerli olur mu?Hükmünü red edenin yada red edene razı olanın ibadeti makbule geçer mi?Burada mustazaf olarak şirk ve küfrün bilincinde olanlar müstesna olarak a partisi veya b partisi islama mı hizmet ediyor yoksa islamın hükmünü red edenlere mi hizmet ediyor kimse anlamak istemiyor.Partinin var oluş amacı zaten islamı değil halkın tercihlerini hüküm kılmak değil mi?Burada müslüman olmayanların islamda vela ve bera akidesine zıt olarak,onların kendi inanç yapılarıyla islamı red etmeleri hakkı laiklik olarak garanti altına alınıyorsa ve bu partilerde halkı temsil ediyorlarsa,islamı hüküm burada nasıl geçerli olacak.Diyanet dine mi bağlı yoksa,dini red eden hükümet yada devlete mi bağlı.Müslümanlar nasıl kendilerini dini yönden temsil eden kuruluş olarak bu kurumu esas alıyorlar?

E Çevrimdışı

enes bin malik

Misafir
Şam'daki Filistinli gruplar birleşti | Orta Doğu | Press Medya

İranın Eseadı desteklemesinin nedeni-medyada nedeni gibi göstermesi- Yuruyen Kardeşin de belittiği gibi Sadece Filistinlilere silah yardımını ön plana çıkarıyordu.Haberinde ayrıntılarından da anlaşılıcağı üzere Filistinliler Hamas dahi Başından beri Muhaliflerin Dolayısı ile İçlerinde bulunan Müslüman kardeşlerimizin de bulunduğu hareketi desteklemektedir.

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Enes Bin Malik Eyvallah Kardeş Ben Hale anlamıyorum İran Söylemiyle gündeme gelenleri bu tür haberler çıktıktan sonra bile hale olaya kör davranıyorlar

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

[TD="width: 119"]Bir İran yanlsı Sitede Ekmek Fırının Bombalanması ardından Yapılan Bir Yorum:

[TD="width: 1"]

[TD="width: 350"]

Haberin devamını bekleyeceğiz. Çünkü suriye hakkında
dezenformasyon çabalarının tüm şiddetiyle sürmekte olduğunu herkes biliyor. Bu
habere de öncelikle(!) bu gözle bakıyorum. Suriye'yi bu hale düşüren emperyalist
odakları da şiddetle kınıyorum. Halfaya'yı ele geçiren muhalif güçlerin nasıll
piyon olduğu da malumdur. Dolayısıyle oluşan zarardan ve kötü durumdan da onlar
öncelikle sorumludur.

haberin yalan veya abartılı olduğundan da kuşkum
yok.

ergün soysal
24.12.2012, 11:24:00

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu da Aynı Site de Aynı habere Bir başka yorum:

Ben de bu haberin gerçek dışı dezenformasyon ya da abartı olduğuna inanıyorum.

birincisi patriot füzelerinin türkiye'ye konuşlanmasının ardından batıya
suriye'ye karşı bu füzelerin kullanılması için bir gerekçe verilmek isteniyor.
Bu amaçla hava saldırısı yapıldığı gibi dezenformasyon haberlerle kamuoyu
oluşturulmak istenecektir.

eğer oluşturulmak istenilen bu kamuoyunda
velfecr'in de payı olacaksa bu gerçekten üzücü bir durum. Şimdiye kadar
eleştirdiğimiz emperyalist batı oyuncağı medyanın bu saptırmasına velfecr'in de
uyduğu manasına gelecektir.

bu hatanızdan dönmeniz iyi olacaktır
zannımca.

isra isra
24.12.2012, 15:31:15

E Çevrimdışı

enes bin malik

Misafir
Arkadaşlar Konuyu Altı bin küsür kişi okumuş 50 yorum var.Benim anladığım ya herkes aynı görüşte ya da görüşsüz ya ad bilgisiz miyizi?Yuruyen Arakdaşımızın paylaşım sağlanması açısından böyle bir konuyu açtığı kanatindeyim.Konuyu inceleyen Misafir arkadaşlarıma sesleniyorum arkadaşlar hiç mi görüşünüz ya da bilginiz yok ekleyebileceğiniz, üyelik açın arkadaşlar 1 dk. nızı almaz.Görüş alış verişi olsun doğruyu yanlışı anlamamıza katkı sağlamış olursunuz.Belki buraya yazlarnlarla Suriye ye gidecekler için ön ayak olmuş oluruz ya da Aksi delillendirildiğinde böyle bir tuzağa karşı kardeşlerimizi uayrmış oluruz.Wesselam

A Çevrimdışı

ahmtt

Üye
İslam-TR Üyesi
Sorulan sual üzerine Hammad diyor ki:"Sizin el-Ahsa’nın halkından ganimet olarak zorla alınan malların ticaretini yapan kişileri azarladığınızı işittim. Ve bu beni üzdü. Bu kişileri, sadece "her La ilahe illallah diyenin hiç bir zaman kafir olamayacağı"nı düşünen, dalalette olan kimseler azarlayabilir. Ulemanın sözlerini araştıran herkes, bir ülkede büyük şirkin yaygınlaştığını, yasak amellerin açıkça işlendiği ve İslam’ın inançlarının saklandığı zaman, bu ülkenin daru'l küfür olduğunu, o halkların mallarının ganimet olarak alınabileceğini ve onların kanlarının helal olduğunu bilir." Durerus-Seniyye el-Ecvibe en-Necdiyye 6/402

---

A Çevrimdışı

ahmtt

Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle sana şunu söyliyeyim ki; sen edepsiz bir adamsın. Bunun birinci sebebi burada ilmi bir mesele konuşulurken karşındaki kimsenin namusunu örnek veriyorsun. Sen belki namus düşkünü bir kimse olmayabilirsin, kendi annen ve diğer ehlinin üzerine böyle örnek verilmesini normal karşılayabilirsin ama bizim gibi namus gayreti olanlar bunları kaldıramazlar. Bu sorduğun soruyu reelde bir Müslüman'a sorma, yoksa o klavye tutan parmaklarını ilelebet kullanamassın.

Bir kimse sana gelse dese ki: Farzı misal senin karın kafirlerin beldesinde yaşıyor. Mücahidlerde orayı feth edip senin karını cariye olarak alabilirler mi?

Böyle bir soruya cevap verir misin ? O halde edebini bil. Eğer soru soracaksan adam gibi sor.

Doğru söyluyorsun ozur dilerim, hakkını helal et, mesajımıda sildim zaten..

şoyle diyelim o zaman X bir kişi var bu kişinin babasının canı ve malı bana helal olurmu ?

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
ahmtt Nickli Üyeden Alıntı Şimdi ben sizden samimi olarak şunu ogrenmek istyiyorum farzı misal anneniz ve babanız müşrik olsa (Allah korusun), bende muvahhid birisi olsam, ben gidip onların malını, canını, namusunu alabilirmiyim alamazmıyım, islam adına veyahut kendi adıma ?

İslamda bir imam,önder olmadan herkes kendi kendine kimse kimsenin malını ve canını helal kılamaz.Ganimetler bile ulu-l emrin taksimine göre islama uygun bir şekilde yapılmadan helal olmaz.İslamda emanetler de ehline verilir her zaman.Bir kişi kendisine verilen emaneti zapt etmeye yada adil bir şekilde kullanmaya layık ve ehil değilse o kişilere ne ganimet ne emanet teslim edilir.İstersen bu yönde bir araştırma yapınız,ondan sonra da bel altı konuşmalar ile iman ve islam konusundaki niyetlerinizi kontrol ediniz.

A Çevrimdışı

ahmtt

Üye
İslam-TR Üyesi
madem olmadı neden soruyorsunumu var, siz yazıyorsunuz ahsa halkını ornek veriyorsunuz, madem bu halk ahsa halkıyla alakası yok ne diye bu ornegi veriyorsunuz.

Ahsa halkına el koyanlar neyi delil getirdiler o zaman, madem çok iyi biliyorsunuz o deviri o devirde yaşayan, o halktan hepsi haketmişmiydi, mallarının canlarının alınmasını ?

Rasullullah s.a.v onca yıl mekke de yaşadı, ne mal ne can aldı dıyerek ornek veriyorsunuz, ahsa halkının suçu neydi o zaman diye sormazlar mı ?

ibni abbasın talebsi ata dedi diye soru sormayalımmı, bedeviler nasıl sorular sormuşlar rasullullah s.a.v'e ne deseydi, oda madem olmadı neden soruyorsun mu demiş ?

Fıkıhda böyle bir usul mu var, alim kişiye olmamış şeyi soramıcakmıyız ?

Ki bu vaka çok yakında başımıza gelebilecek hatta bunun benzeride tekfircilerin yaptıgıdır, vaka yok demişsiniz nasıl yok SubhanAllah ortalık milletin kocasını tekfir edip karısını alanlarla kaynıyor, daha halen vaka yok diyorsanız siz bu ulkede yaşamıyorsunuz herhalde..

A Çevrimdışı

ahmtt

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah biliyor benim ne niyetle sorduğumu, siz niyetleri okusanız da..

cevaplarınızdan pek tatmin olmadım, tek tatmin oldugum şey, Olmamış bir mesel bolumu bu mesele de beni aydınlattınız teşekkur ederim.

eşini almaya gelince tekfirci düşün, bir kadına diyor ki senin kocan kafir sen ondan boşsun deyip kadını kandırıp nikahına alıyor, ben bunu anlatmıştım..

neyse bana musade hoş olmasada bir muhabbetim oldu sizle, ilk mesjımdan dolayı tekrar ozur dılerım..

portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
subhanallah,şimdiye kadar suriye ordusundan kaçan en rütbeli adammış kendisi

Suriye’de askeri polisin en üst düzey komutanı olan ve muhaliflere katıldığı bildirilen Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal, ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığındı.

Üst Ana Sayfa Alt