Dün akşam bir kaç saat Ankara Kızılay'daki olayları yakından izledim. Aslında ortamı, organizatörleri, polisin tavrını, atılan sloganları, protestocuların yapılarını görmek için durdum. Hatta bir kaç defa da gaz bombasına maruz kaldım. Velakin önemli değil. Bunu istihbarat toplamak gibi bile düşünebiliriz. Birkaç videoya da çektim protestoları.
Benim izlenimlerim şunlar:
1- Olay, başlangıç noktasından tamamen çıkmıştır. Sadece gezi parkı slogan olarak kalmıştır.
2- Protestocuların neredeyse tamamına yakını ulusalcı, milliyetçi, ülkücü, sosyalist, kominist, laik, sosyal demokrat düşünce tarzına sahip insanlar. Hepsi cumhuriyeti ve m. kemal'i seviyorlar.
3- Protestocuların çoğunluğunu yaşları 18-25 arası gençlik oluşturuyor. Bu ise gösterilerin dinamizmini artırır. Genç insanlar protestolarda geç yorulurlar, polis müdahalelerine karşı direnç gösterebilirler.
4- Protestocular az da olsa devamlı gösterileri yapmak için çaba sarfediyorlar.
5- Bunun yanında halka halka şehrin farklı noktalarında gösteriler düzenlemey çalışıyorlar. Bunu ise öğenciler, sendikalar, akademisyenler, sosyalist dernekler aracılığıyla ve onların yoğunlukta oldukları yerde yapıyorlar. Keçiören/İncirli, Mamak/Tuzluçayır, ODTÜ ve başka yerler.
Bizim yapmamız gerekn hususunda ise biraz sonra nihai kanaatimi söyleyeceğim inşaAllah.