K
Afganistan İslam Emirliği resmi sitesinde bir bildiri yayınlayarak Birleşmiş Milletler’de ‘gözlemci devlet’ statüsü kazanan Filistin’i kutladı. Emirlik bunun kurtuluş yolunda büyük bir adım olduğuna işaret ederek tüm kozmopolitlerden dünyanın her tarafındaki mazlumlara yardım etmesini istedi.
Küresel Haber / Haber Merkezi
Birleşmiş Milletler’de 29 Kasım 2012 tarihinde Filistin’in BM’de üye olmayan ‘gözlemci devlet’ olarak kabul edilmesi için yapılan oylamada BM üyesi ülkelerin büyük çoğunluğunun Filistin’in lehine oy kullanmasını Afganistan İslam Emirliği İslam ümmeti; özellikle de mazlum Filistin halkı için büyük bir müjde olarak görmekte, mazlum Filistin’in kurtuluşu yönünde atılmış önemli bir adım kabul etmektedir. Bu nedenle İslam Emirliği, mücahid Afgan halkını temsilen mücahid, mazlum Filistin halkına bu büyük başarı münasebetiyle en derinden tebriklerini sunmaktadır.
Afganistan İslam Emirliği, Uluslararası Toplum’da adil olanlardan da haklarına ulaşabilmeleri için mazlum Filistinlilere karşı sorumluluklarını daha çok fark etmelerini, zalimlerin zulmünden kurtarılmaları, ülkeleri olan bağımsız Filistin’de Filistinlilerin özgürce yaşayabilmeleri için çabalarını genişletmelerini ve hızlandırmalarını talep etmektedir.
Emirlik bildirisinin sonunda ise şöyle seslendi: ‘Şunu da söylemeliyiz: İnsani sorumluluğa dayanarak kozmopolitlerin dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, özellikle de Afgan halkının dürüst temsilcisi olan İslam Emirliği’ne yardım için koşuşturması gerekir. Uluslararası Toplum da Afgan halkının zalim işgal pençesinden kurtarılması, bölgenin tümüyle güvenilir bir bölgeye dönüştürülmesi için kapsamlı yardım sunmalıdır.’
Küresel Haber özel haberidir. Kaynak gösterilmek şartıyla yayınlanabilir.