Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban’dan Filistin için bildiri

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
afgan_filistin.jpg


Afganistan İslam Emirliği resmi sitesinde bir bildiri yayınlayarak Birleşmiş Milletler’de ‘gözlemci devlet’ statüsü kazanan Filistin’i kutladı. Emirlik bunun kurtuluş yolunda büyük bir adım olduğuna işaret ederek tüm kozmopolitlerden dünyanın her tarafındaki mazlumlara yardım etmesini istedi.

Küresel Haber / Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler’de 29 Kasım 2012 tarihinde Filistin’in BM’de üye olmayan ‘gözlemci devlet’ olarak kabul edilmesi için yapılan oylamada BM üyesi ülkelerin büyük çoğunluğunun Filistin’in lehine oy kullanmasını Afganistan İslam Emirliği İslam ümmeti; özellikle de mazlum Filistin halkı için büyük bir müjde olarak görmekte, mazlum Filistin’in kurtuluşu yönünde atılmış önemli bir adım kabul etmektedir. Bu nedenle İslam Emirliği, mücahid Afgan halkını temsilen mücahid, mazlum Filistin halkına bu büyük başarı münasebetiyle en derinden tebriklerini sunmaktadır.

Afganistan İslam Emirliği, Uluslararası Toplum’da adil olanlardan da haklarına ulaşabilmeleri için mazlum Filistinlilere karşı sorumluluklarını daha çok fark etmelerini, zalimlerin zulmünden kurtarılmaları, ülkeleri olan bağımsız Filistin’de Filistinlilerin özgürce yaşayabilmeleri için çabalarını genişletmelerini ve hızlandırmalarını talep etmektedir.

Emirlik bildirisinin sonunda ise şöyle seslendi: ‘Şunu da söylemeliyiz: İnsani sorumluluğa dayanarak kozmopolitlerin dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, özellikle de Afgan halkının dürüst temsilcisi olan İslam Emirliği’ne yardım için koşuşturması gerekir. Uluslararası Toplum da Afgan halkının zalim işgal pençesinden kurtarılması, bölgenin tümüyle güvenilir bir bölgeye dönüştürülmesi için kapsamlı yardım sunmalıdır.’

Küresel Haber özel haberidir. Kaynak gösterilmek şartıyla yayınlanabilir.
 
A Çevrimdışı

akilli55

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜFÜR
TOPLULUĞUDUR
Allah Azze ve Celle Somali halkını güçlendirdiği ve bir İslam devleti kurulduğu zaman Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve Arab Birliği gibi kuruluşlar ile ilişkileriniznasıl olacak? Bu kuruluşlara üye olacak mısınız veya onların sizi tanımasını isteyecek misiniz? Somali’ye komşu olan ülkeler
ile nasıl bir siyaset yürüteceksiniz?

BirleşmişMilletler kafirlerin dünyayı kontrol etmek için kullandıkları bir kuruluştur ve küfür burada toplanmıştır. İslamdünyasında hiç bir ülke yoktur ki bu kuruluşlar tarafından işgal edilmiş olmasın. Irak, Afganistan, Somali ve Sudan örneğinde olduğu gibi. Aynı zamanda dünya anayasasını yazan bu kuruluşlara herhangi bir Müslümanın veya İslami rejimin katılması veya katılmayı düşünmesi yasaklanmıştır. Çünkü bu kuruluşlar bizim düşmanlarımızdır ve bizim dinimiz onlarınkinden farklıdır. Bütün müslümanların bu kuruluşları inkar etmesi, reddetmesi ve düşmanlık
beslemesi gerekir. Allah Azze ve Celle şöyle buyurmaktadır: “Andolsun ki biz her ümmete, “Allah’a ibadet edin ve tağutlardan sakının.” diye bir peygamber gönderdik.” (Nahl, 36). Yine Allah Azze ve Celle şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudileri ve
hıristiyanları dost edinmeyin” (Maide, 51). Ve yine Allah şöyle buyuruyor: “Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırdedilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah’a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır.”
(Bakara, 256)
İslam Dünyası 5. baskı S.26. Genç Mücahidler Hareketi (Şebab) Lideri Muhtâr Ebu Zübeyr İle RöportaJ

Bir bu yoruma bakıyorum. Bir de Talibanın yorumuna. Hele bir de Filistin Devleti Başkanı Mahmut Abbas'ın BM'de gözlemci devlet olabilmek için can atışına.
Sonuç : Anlam vermede zorlanıyorum. :(
 
Üst Ana Sayfa Alt