Cahil olduğunu söyleyebilmek iyidir.Soruya gelince ben maddeleme yolunu kullanmıyorum.Kullanan bazıları var burada onlara bakarsanız metodun yanlışlığını anlarsınız.Arada kullanabilirim o da karşıdakiyle alakalı.Ancak siz sanıyorum bu Türk-İslamcılardan daha zekisiniz.Şöyle izah edeyim,Yavuz iki devletle çok savaştı:Memlükler ve Safeviler.Safeviler Anadolu'da Şiiliği yaymak istiyorlar,isyan olayları falan oluyor.Malumunuz 2.Beyazıt(rahimeullah) zamanında Yavuz babasına karşı çıkmıştı sonra ahını da aldı.Neyse Yavuz isyanları önlemek için İdrisi Bitlisi aracılığıyla Kürtleri kandırıyor ve gerisi malum katliam.Ha burada Selefî geçinen Türkçülerimiz Rafizîlerle savaş diyebilirler.Ama sivil halkı katletmek ve acılar yaşatmak İslam'a aykırıdır.Sonrasında Memlükler gibi ehl-i sünnet bir devleti yıktı.Çok bahaneler uyduruluyor işte su kuyularıymış da halifeyi koruyamıyormuş da,hepsi hikaye.Memlüklerle yapılan savaşta döktüğü kan helal midir Allah aşkına?Arada ölen o askerlerin hesabını nasıl verecek?Bu dediğinize göre ben cahilim. O zaman bir kardeşiniz olarak beni bilgilendirmenizi istiyorum. Yavuz'u katil yapan nedir? Bunları maddeleyin inşaAllah.
Sonrasında Abbasi halifesinden görevi gasp ediyor Haşmetli.İşte çok kötü konumdaydı da kendi rızasıyla verdi de vs. yalanlar uyduruluyor.Abbasi halifesi bunu asla istemez,çünkü asırlardır devam eden bir hanedanı kimse bir anda sonlandırmak istemez.
Şunu da ekleyim Yavuzu Kureyşî çıkarma saçmalığını takmıyorum Halifenin Kureyşîliğinden haberdarsındır.Bu şartı takmayan katilimiz eliyle aslında hilafet son buluyor.Halifeliği Abdülhamit'e kadar hiç bir padişah kullanmıyor zaten.
Hem Abbasi soyu devam etseydi Atatürk hilafeti(gerçi olan da sahih değildi ama) kaldıramazdı.
Yani anlayacağınız Selefi geçinen birileri Yavuzculuk yapıyor ve bunun izahı kavmiyetçilik ya da cehalet.