birde size 2 hafta önce yaşadığım bir olayı anlatayım biraz neşelenelim
benim atatürkçü aşırı milliyetci çocukluk arkadaşım var.
beraber geziyoruz. arkadaşım atatürkçü filan ama nemaz filan kılmazdı fakat müslümandı hani öle ataistmiş vs yok öle şeyler.
onun ailesi baya normal sağcı bir aile milliyyetci türkçü bilirsiniz işte .
benim ailem ise kürt, alevi, ateist,devrimci solcu bir aile yapım vardı.
fakat allah beni islam ile şereflendirdi.
benim dine olan düşkünlüğümden etkilenen arkadaşımda selefin itikatına ilgi duymaya başladı.
neyse kitap fılan bakıyoruz ara ara çıkıp sohbet ediyoruz ben bilmediklerini anlatıyorum hoş müslüman ailede büyümüşde bom boş teneke ben ondan çok fazla şey biliyorum.
örneklersem o darwin gibi bende şeyh zevahiri gibi yani düşünün artık
adam 4 mezhebi şöyle saydı bana=hanefilik,şafilik,şialık, dördüncü yok bilmiyorum dedi
neyse aradan baya bir zaman geçti tabi ben öğreniyorum araştırıyorum en sağlam ilmi nasıl öğrenirim vs bu h ala teneke yaşantıya devam ama yanıma gelince şefke geliyor
bana geçen aynen şunları söylüyor =kardeşim artık senin ders verme zamanın gelmiştir. artık sende dini öğret oturma diyo .(artık ataputun bu senin adında mustafa benim adımda mustafa masalındanmı etkilenmiş).
varya yarım saaat güldüm . yahu ben dini öğrenmeye çalışıyorum nasıl en sağlam girişi yaparız nerden başlarız diye adam beni hoca yaptı .) ama haklı ona göre hocayım . çünkü adam gündelik haytta müslümanlara bakıyo bom boş tenekeler profosör tabi adamda beni hoca sanıyo hoca tanımadığı için.
ama tabi olayın birde şu kısmı var aslında dünyalık derdinde yani hoca olucam şeyh olucam mertbe derdinde aslında .yoksa ilim öretecek biri evvela öğrenir.
neyseki böle saçma düşüncelerim yok nerde oldumu kim oldumu biliyorum allahıma şükür.