Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru İslam Adına Çıkan Partiler Gerçekten İslam'ı Getirir mi?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
islam adına yola çıkan hatt abu yolda silahlı çatışmaya dahi giren ancak zaman içerisinde chp ye dönüşen müdafayı hukuk cemiyetlerine ne demeli ? Burada da lidere tapınmanın sonucu görülüyor bence .Parti ya da cemiyetlerin Sadece islamı savunup savunmadıklarına bakmak değil , yapısal olarakda islama uyup uymadıklarını da incelemek gerek bencileyin. Tek adam ne derse o olurun nihayeti tek adamın kendine has inancına dönüşmekte , bir nevi tarikatleşme denilebilir sorgusuz sualsiz kabul edilmek. Mesela müdafaı hukuku istanbul hükümetine karşı savunan fetvaları verende saidi nursidir . saidi nursi gibi döneminin kabul edilen başka alimleride bulunabilir sonraları chp leşme sürecinde ayrılma oluyor tabi ki ancak 1950 de abd direktifleir ile demokrasinin girişi sonrası dp ile yeniden içli dışlı olmalar başlıyor ve MSP ile de osmanlı döneminde kiittihadı muhammediye fırkasının devamı sayılabilecek MSP kuruluyor: Kuruluş fikrinin babası ise nakş şeyhi Mehmed Zaid Kotku : Aşşağıda kısaca özetlenmiş kuruluşdaki etkisi:

https://books.google.com.tr/books?i...InJ_Qt83_yAIVyccUCh0bcwof#v=onepage&q&f=false

Buna karşılık nurcular denilen kesim süleyman demirel ve AP yi destekliyorlar sebebi ise islam adına parti kurulması fikrine karşı çıkıyor olmaları : gülenin bir zamanlar ettiği göktten cebrail a.s. inip parti kursa onu desteklemem lafı da bu düşünce kaynaklı , he rneyse 80 öncesi ap ile bugünün akp sini aynı çizgide görmekteyim hatta lider yapılanması bile aynı halk desteği de ancak onu bölen bir msp ve erbakan gelinceye dek .

Netice itibarı ile yaklaşık 50 yıl geçti ne ap kaldı ne msp , bu ikisinin islami bi düzen getireceğini sanan cemaat ve hocaların hayalleri de uçtu gitti .
 
S Çevrimdışı

seyfuAllah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ingiltere oy kullanmanin dogru olmadigini belirten saygi degerli hocam. turkiyede oy kullanma olayin belirttim demokrasi altinda, kendisi (belkide erdogani seymeyen cok var bu forumda) erdogandan ovgulerle bahsetti israil, misir vb ulkeler hakkinda korkusuzca yaptigi konusmalardan dolayi, ve bana eger muslumanlarin geneline fayda getirecekse oy kullanmanin dogru oldugunu belirtti, bu goruse bagli bir cok hoca duymusumdur batida hele birde musluman ulke soz konusu ise. eger seriati getirmek mumkun degilse oy kullanmayanlar sadece islami gerilemek isteyen partilerin ekmegine yag surmekteler. demokrasi her secmen oy kullanmasa oyu kazanan gitmektedir.
Allahu alim
 
Devlet-i 'Aliyye Çevrimdışı

Devlet-i 'Aliyye

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum. Belli ki bu sistemden ve bu yöntemden/yönetimden memnun değiliz. Peki neden eleştirmek yerine bizler buna alternatif olarak “ne yapabiliriz”i konuşmuyoruz da sadece “eleştiriyoruz”. Ümmet yüz yıldır hüsranda. Bence artık akıl tutulmasını bir tarafa bırakıpta "ne yapabiliriz"i konuşma zamanı geldi. Sisteme yenilmekten sana sığınırız Ya Rabbi! Bizleri terbiye et. Âmin.
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bencileyin : bir başka sorun ortaya çıkan partilerin yerelliği meselesidir :

son 100 yılda islamı getirme iddiası ile ortaya çıkan ve demokratik seçimlere iştirak eden her parti istisnasız yerel olarak kalmıştır , kendisine sunulan devlet sınırlarını kabullenmiştir a ülkesinden bir partinin başın b ülkesinden gelen ve o ülkenin dilini dahi bilmeyen birisinin geçtiği gözlemlenemez bu haliyle ümmetçi olduğunu iddia eden bu yapıların hepside yerelliğe mahkumdur. bu da parça parça parça olmuşluğun ta kendisidir . partilrin organizasyonlarında hepsine çeki düzen veren bir üst otorite bulunmamaktadır bu da yerelde parlatılıp cilalanan partilerin bulundukları ülke içerisinde ne kadar devasa görünürse görünsün aslında toplama bakıldığında güdük ve küçük oluşu demektir . herhangi bir parti veya liderinin hata yapması sonucunda onları kontrol altına alıp yaptrım uygulayabilecek ümmetin tamamının dahil olduğu sayılabilcek bir mekanizmaları bulunmamaktadır ,bu da güdük ve küçük parti yapılanmaları ve liderlerini hata üzerine hata işlemeye yöneltmektedir zira her birisi alacakları eleştirinin ve üzerlerinde uygulanacak bir çeki düzen vermenin kendi yerel karşıtlarının işine yarayacağı iddiasınd aniye kafirleri sevindiriyorsunuz savunmasındadırlar.oysa varlıkları yerel kafirlere rahatsızlı k verirken işleyiş şekilleri kaçınılmaz olarak toplamdaki kafirlere rahatlık sağlamaktadır zira ilsami parti kimliği il e ortay ataılan bu kurumların aralarında gerçek manada bir birlik yoktur.
 
KAYA Çevrimdışı

KAYA

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Benim anlamadığım sadece tcde islam adına çıkan partiler varmı? ben hatırlayamadım varsada örneği varmı. Gerçi çıksa ne farkeder oda ayrı bir konu ama böyle bir çıkışla ortaya çıkan parti hatırlayamadım .Hep söylemler demokrasi laiklik falan fılan
 
zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
Hocam üyeliğimi sonlandırırsan sevinirim, ziyaretçi olarak girmem daha hayırlı selametle
Kardeşim forumun kuralları olduğunu sende biliyorsun, hakaret ettiğin için engellendiğinin farkında değil misin. O kardeşin yapmış olduğu hakareti belki Abdulmuiz hoca gözünden kaçırdı. Hem sen yazmaya devam et, senin gibi islam tr mudavimlerinin böyle küçük meseleler yüzünden darılıp gitmesi olmaz.
Seni Allah için seviyoruz ,seni engelleyenide seviyoruz
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Benim anlamadığım sadece tcde islam adına çıkan partiler varmı? ben hatırlayamadım varsada örneği varmı. Gerçi çıksa ne farkeder oda ayrı bir konu ama böyle bir çıkışla ortaya çıkan parti hatırlayamadım .Hep söylemler demokrasi laiklik falan fılan

burada bir liste var ilginizi çeken oolursa tercümede etmeye çalışabilirim :

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamic_democratic_political_parties

ilaveten liberal demokratik bir sistemde islamı hedefleyen bir parti olabilirse o demokratik sistem içerisinde ki herhangi bir partiye de tıpkı sistemi islamlaştırma ve müslümanları rahatlatma adına üye olunabilir mesela türkiye birleşik komunist partisine :D

ya da aynı amaç doğrultusunda abd de oy kullanılabilir , mesela sallıyorum cumhuriyetçilere karşı demokratlar desteklenebilir ki bu gülenci nurcu tayfanın yaptığıda tam bu idi kendi akıllarınca hatta obama ile tayyip yakınlaşması da bu temelde alınmaktaydı .
 
Son düzenleme:
M Çevrimdışı

musab99

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hele bir bakar mısın hala bir sorun var mı?

Sorun duzelmis hocam Allah razi olsun.

Oncelikle size karsi siteye karsi bir sorunum yok Allah razi olsun sizlerden , ben cezami hakettigimide biliyorum sorun bende kendime bazen hakim olamiyorum. O yuzden istedim uyeligimin sonlandirilmasini istedim

Hocam birileri bu oy meselesini , parti meselesini kullaniyor,simdi zan da bulunuyorsun diyeceksin ama , bu parti ve oy meselesi bazilarinin umurunda bile degil,burda sadece kara propanga yapiyorlar. Oy vermek itikad meselesi falan ciddiye aldiklari yok , sadece gelip buraya bu meseleden yararlanim herkesi tekfir edip , akpye ve erdogana hakaretler ediyorlar.

7 haziran secimlerinden onceydi yanlis hatirlamiyorsam biri buraya gelip akpye oy atmayin kime atarsaniz atin seklinde bir konu acmisti,gene zamaninda birisi hukumet Turkiyeyi ic savasa sokcak diye kehanetlerden bulundu o sure gecti gitti ortaliklarda yok.

Birilerinin derdi uzum yemek degil bagciyi dovmek , yukarda tartisdigim uye baska bir sey soruyorum adam cok baska cevap veriyor ki onada tek kelime etmemisim ,ustelik suleyman incek nicli kardese sormusun sorumu , onun mursi ve tayyip tespitini anlmaya calisiyorum.

Benim nacizane gorusum bu parti ve oy meselesini ,bizim goruslerimiz bellidir deyip kestirip atmak. Okuyup anlamak isteyen Tevhid bolumunde uzunca islenmis zaten konu , ordan okuyabilir

Ozellikle her kiliga girmekte usta olan fetosisterin bunu iyi kullaniyor. Adamlar twiterde her gorusten hesaplar acip kendi amaclari icin kullaniyor ,burda neden yapmasin.

Guncel meselelerde zaman zaman tabi tartisilacak ama hakaret ve tekfir isin icine girerse, bunun ne bu siteye nede biz muslumanlar yarari dokunmayacaktir diye dusunuyorum.
 
M Çevrimdışı

musab99

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim forumun kuralları olduğunu sende biliyorsun, hakaret ettiğin için engellendiğinin farkında değil misin. O kardeşin yapmış olduğu hakareti belki Abdulmuiz hoca gözünden kaçırdı. Hem sen yazmaya devam et, senin gibi islam tr mudavimlerinin böyle küçük meseleler yüzünden darılıp gitmesi olmaz.
Seni Allah için seviyoruz ,seni engelleyenide seviyoruz
Haklisin hocam ,Allah senden razi olsun
 
A Çevrimdışı

akıncıbir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
AKP'ye ve Erdoğan'a laf söyleyebilir insanlar.AKP ve Erdoğan dokunulmaz değil.Oy atanlara gelince onların durumu farklı.Bir tesbit yapmadan buna dair çözüm teklif etmek doğru değildir.Bugün AKP ve Erdoğan Konya da Işidci ve Nusracı (El Kaide) diyerek Müslüman kadınları tutukluyor kollarına kelepçe vuruyor.Nerede bu AKP'ciler.Buna susanlar buna ortak olanlardır.
 
Üst Ana Sayfa Alt