benim anladığım galiba dialog yapamayacağız çunku aynı şeyden bahsetmıyoruz
siz komple reddediyorsunuz bilimle alakalı şeyleri sanırım. veya tam bilmiyorsunuz. mesela pangea, şempanzeden gelmiyoruz zaten şempanzeler de evrimleşerek bu hale geldiler. bu onların evrimleşmiş hali zaten. onlar evrimleşmeden önce ve insan evrimleşmeden önce çatı atası aynı canlı denıyorsadece yani iki dala ayrılıyor birisi insan birisi şempanze oluyor. hatta tek bir insan ve tek bir şempanze de değil onalr da dallara ayrılıyor işte bir sürü insan vs ouyor. anladıgım akdarıyla tam olarak bu konular okumadıgınız icin çok basit zannediyorsunuz meseleyi benim aklımı karıştırıyor onsan dolayı sizin karıştırmıyor.
imam malik, teori kanunu bilmediğimi söylemişsin ama tam olarak kendin yanlış söylemişsin. işte ondan bahsediyorum. yer çekimi bir kanundur ama onu açıklayan şey bir teoridir. ve hep teori olarak kalacak. kütle çekimTEORİSİ yanibüyük maddeler neden kucukleri çeker onu açıklayan teori.
bilimde şöyle oluyor. bir realite varsa o kanun oluyor. mesela bakıyolar doğaya yer çekiyor. bunun nasıl olduğunu açıklama çabasına teori diyolar işte buyuk maddeler kucuklerı çeker yani güneş dunyayı çeker gibi
bakıyolar doğaya ne kadar eskiye giddikçe canlılar organları vs ilkelleşiyor daha farklılaşıyor ataları ortaklaşmaya başlıyor. doğada bir evrim göruyorlar. bu kanun oluyor evrim kanundur. sonra yahu bu nası oluyo acaba diye açıkladıkları şeylerede teori diyorlar mesela doğal seçilim teorisi gibi . haa bu boyle boyle olursa bu evrim olabilir diyolar. yani evrim zaten var olan görduklerı bışey onu açıklama çabası teori oluyor.
bunları yazmak bana zor gelıyor turkçe dusunmem cok zorlu. o yuzden keşke siz de dediğim olayları okusanız da anladıkdan sonra bi dialog yapsak acaba hz adem babamız nasıl bunlarla bağlantılı olabilir aşşırı merak ediyorum nasıl oldu acaba bunlar. ama siz tümden reddediyorsunuz.
mesela burda çok guzel anlatıyor acaba okusanız cok sevınırımsonra daha guzel dialog olabilir. ön yargınızı bırakın lutfen
Gerçek Ne?Evrim, bir doğa yasasıdır. Doğa yasaları, Evren'in dokusundan ötürü var olan yapı ve süreçlerdir. Bu yasalar, "gerçek" olarak
evrimagaci.org