Bu yarışa Abdullah Yolcu ve Ebu Zerka diye bilinen Yılmaz Şahin de dahil oldu. Yılmaz Şahin zaten uzun süredir sofi sevici olmuştu. Abdullah hoca ise zaten ne olursan ol gel modunda takılıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 29590
Ekli dosyayı görüntüle 29589
Telegramda bir hanımlar için sohbet grubu var, hatta önceden whatsapp grubu da vardı, bilmiyorum whatsapp grubu hala duruyor mu... Bundan 3-5 yıl önce gruplarında bulundum, öneri üzerine katılmıştım, ne var ne yok kısa bir gözlemin ardından mürcielik belirtisi görünür oldu. Grup yöneticilerinden ikisi ile konuştum, burayı da bilirlermiş, bize tekfirci dediler. Oysa ki bizim yol orta yol, tekfirciler bizim ilerimizde olanlar. Kendileri ise komple tekfiri hayatlarından çıkaranlar...
Neyse, grupta çok durmayıp çıktım tabi ama o grupta 2 uhtimi kaybettim, onlardan oldular yani. Geçen bilmeden o gruba ait bir görseli paylaşmışım, bir başka uhti beni onlardan sanıp yazdı, dedim sadece ayete ve görsele binaen paylaşmıştım, ben de başkasının durumundan görüp almıştım. Her neyse, bunların görselleri etrafımdaki uhtilerde dolanıp duruyor ve bende bile onlar vesilesi ile bilmeden bulunabiliyor. Bu vesile ile bunları da istemeden reklam etmiş oluyoruz. Ben bu resim paylaşımı ile bile bunlara benzemek istemezken, karartılarını çoğaltmak istemezken, her neyse, dün durumlarımdaki tekfiri görüp "abla müslümana kafir denmez" diye çıkışan hoop bir başka uhti beliriverdi.
Bu grubun kaynağı bu hocalar mıdır, bir benzeri midir bilmiyorum ama bunlar pıtırık gibi çoğalıyorlar. Hele insanlara ayet ve hadislerle bir şey açıklıyorum da "ama hocamız dedi ki" diye bir karşılık vermeleri yok mu, öldürüyor.
Bu dinin temeli ayet ve hadislerdir ve bu ilim herkese farzdır. En azından itikadı doğrultacak kadarı, şirkten koruyacak kadarı farzdır. Farzdır çünkü, insanların alim dedikleri bizi saptırıyor mu saptırmıyor mu, yolunda birlik olalım mı, olmayalım mı diye anlayıp uzak durmamız veya onlarla bir olmamız için farzdır. Yoksa bizi "alimlerini Rabler edinenlerden olmaktan" koruyacak olan nedir? Bu din alimlere mi inmiştir? Yoksa dağdaki çobana varana kadar herkese mi?
Bu din cahil cuhelanın bile anlayabileceği kadar saf ve temiz, kolay anlaşılır değil midir? Öyledir. Bu din nedir ki, en açık ayet ve hadisleri anlamak için bile alim de alim diye tutturuluyor? (Bu arada bana alim gibi dayattıkları kişilerin alimlikle alakası yok, sadece "hoca"lar; daha aradaki farkı bile bilmiyorlar) Fıkhi bir konu vardır, ilgili hadisleri bilmezsin gider alime (hocaya) sorarsın ayrı. Güncel bir mesele vardır, haram mı helal mi karar veremezsin, alime (hocaya) danışırsın ayrı. İslamın temel itikad konularında, tevhid ve şirkle ilgili konularda gözünüz görmüyor mu ayetleri de daha alim de alim diye tutturuyorsunuz? (Siz dememe bakmayın, bu bana sataşan kişilere hitaben yazıyorum)
Tekfirde cehalet mazeret mi, değil mi konusunda ikilemde kalıp alim kapısı aşındıranı da anlarım. (Bana göre çok karışık bir konu olmasa da anlarım) Ama tekfirin var olduğu Kur'an'da apaçık ortada iken, tekfiri komple yok sanmak neyin, hangi zihnin eseri?
Yani açıkça söylüyorum, tekfirde aşırı gidenlerdeki hakka isabet etme olasılığı, mürcielerden fazla. Zararına rağmen tekfirciden fayda gelme olasılığı, yine mürcielerden fazla. Zararsız demiyorum, onlar da ayrı zarar ancak kıyaslarsak hiç değilse gerçek bir şirkten sakındırma var. Mürcielerin sofilerden farkı ne? Ümmeti şirkten sakındırma adına nasıl bir etkileri olmuş, yoksa tam tersine ılıta ılıta şirki mi sevdirmişler?
Matematikte toplamada 0'ın etkisi ne ise mürcielerin şirkle savaşta etkileri odur. Adamın ne cehaleti, ne başka bir tekfire engeli kalmış, yine de müşrik denmiyor; e öyleyse biz neden sakınıyoruz bu şirklerden, keyfimize bakardık? Ne diye toplumun zıttına zıttına gidiyoruz, ne diye tebliğ tebliğ tebliğ diye yırtınıp duruyoruz, bırakın herkes şirkiyle yaşasın, nasılsa kimse ne yaparsa yapsın müşrik falan olmuyor?
Vallahi biraz akıl, biraz mantık, bizleri çokça cümle sarfetmekten korurdu. Ne olur, az mantıklı şekilde düşünün veya burda sofiliğinizi ilan edin, nitekim kişi sevdiği ile beraberdir ve siz seviyorsunuz.
Sert konuştu isem de kimse kusuruma bakmasın ama bu şirk konusu öyle ılıtmaya falan gelecek bir konu değil. Hüsn-ü zan yapacak başka şeyler bulun; avamın cehaletten ötürü mazereti gibi, merhamet edecekseniz onlara edin ama küfre rıza küfürdür, bunu da unutmadan. Onlar cehaletten mazeretli diye belki ahirette kurtulacak ama siz küfrü gördüğünüz ve sustuğunuz sürece kurtulamayacaksınız. Cahiller, biz onlara tebliğ yapalım diye varlar; şirkleriyle ömür boyu yaşayıp, yine müslüman olarak(!) ölmeleri için değil. İnsan insana sınavdır, bunu anlayın. Gördüğünüz kötülüğü düzeltmeyecek iseniz, sizin kötülükten rahatsız olduğunuz da yoktur, tam tersine o kötülüğün bir parçasısınızdır. Karşısında sustuğunuz şirklerden size de pay vardır, cidden diyorum: Allah'tan korkun.