Ben bir risale okuyucusu olarak iddialarınızın karşısında şaşırmadım değil , ama madem ki araştırma yapmışsınız bilginiz var o zaman şu merak ettiğim sorulara faraziye olmayacak şekilde cevaplayın beni de aydınlatın münevver olmuş olayım biiznillah ...
Bizlerde yıllardır Risale nur ve çeşitli sofiyye topluluklarının Kuran ve hadis karşısınde körü körüne kalabalıklarını karartmaya devam etmişlerdir. Çünkü cahillerin ve ilimden korkanların saplantıları böyle baş gösterir.
Sana buradan Risale ve said Nurs hakkında ne yazarsak yazalım (Allahtan umit kesilmes ama) pek fayda vereceğini ummuyorum. Çünkü sizin bizim cevaplara değil , tevhid akidesine ihtiyacınız var! Bakın Said Nursiye Rasulullahı sollamış mı sollamamış mı Görürsün. Hiç bir sahabe kendisine denk olmadığını da mı görmüyorsunuz?
sorularım basit ama muhkem cevaplar istiyorum :
*Said Nursi neden böyle birşeye kalkışmış amacı ne mal mulk elde etmek için mi ! _?
şeytanın sağından yanaştığı kimsenin illa mal mulk sahibi olmak istediği ortaya çıkmaz. Çünkü yaptığı ve inandığı şeytanın fısıldamalarını Allah'dan (c.c.) (dinden) bilmektedir. Ayrıca kendisi gibi sapıtan yüzlerce beşparasız paronayaklar vardır.
*Bir insan bu kadar zeki olupta neden hak yolunu saptırsın ki _?
Kavminin lideri , dar'un nedvenin reisi ve 5 yabancı dil bilen aynı zamanda ticari kervanların sahibi bir ithalatçı olan Amr bin Hişam bin ebu'l Hakem'e İslam Ebu Cehil ismini vermişsse maddi zekasız olduğundan mıdır?
Yoksa hidayete göz yumup, banada vahyolunuyor zannıyla, Kur'ana misil Kitab banada indiriliyor, ihtiyarım haricinde kalbime ihtar edildi demenin farkı nedir?
Ayrıca biz said Nursi için Hak yoldan saptı demiyoruz ki. hak yola girmemiş adam nasıl hak yoldan sapacak. O hep çıkmaz sokakları Hak Yol sanarak yol aldıkça , mahalle sakinleri de başka araç görmediğinden batıl sefer yolcusunu, Hak yolda ilerleyen Allah'a götüren vesile sanmıştır. Halbki karanlıkta giden bu yolculara Kur'an ve sünnet yüzlerine tutulduğu zaman, güneşin ayna ile yansıtıldığı yarasalar gibi ürkmektedir.
Karanlığa alışan batıl yolun yolcuları, Yol ve yolcuda olması gereken , olmazsa olmazlar kanunu yol haritasını (kur'an-sunnet) bir türlü kabul etmemekle hak yolda olduğunu sanması , toprağa başını gömen deve kuşundan farklı bir amel işlememektedir. Sonra da biz arabadaki yolda bu kadar kişiyiz diye asli yolda ilerlediğini sanmaktadırlar. Halbuki Rasulullahın (s.a.v.) gittiği yola baksalardı, trafik işaretlerine uyarak yollarını bulanlardan olurlardı.
*Eğer bu yaptıkları ulvi bir amaç için değilse o zaman S.Nursi'yi kimler kullandı ? ve amaçları nelerdi amaçlarına ulaştılar mı _?
Said Nursi'yi veya herhangibir cahili illa birileri kullanmış olması gerekmez. Said Nursi gibi hatta onun yolunda gidenlerin onlarca önderi olmasına rağmen Küfür rejimleri bunlardan şikayetçi değildir. Çünkü Said nurs, Küfür kanunuyla hükmedilen bir rejimin bırakın değiştirilmesini, içine girip milletvekiliğine soyunduğu bile olmuştur. İnsanları uyutarak, demokrat kardeşlerim diyerek, her seçim gübü tağutun sandığında Adnan menderese oy verirken damgalanmışlardır.
Said Nurs, kendisini hapse sokmasına rağmen, Küfür rejiminin kaldırılıp Allahın nizamı şeriat gelsin diye tavır alan şeyh Said'in destek çağrısına dirseğini göstermiştir.
Said nursi gibi Türkiyede pek çok sofiyye önderi ve kitap indirildiğini iddia eden, hatta mehdi, sahte rasullar (isa-M.A.Ağca) çıkartmışızdır biz. Rejim bunları hiç bir zaman tehdit unsuru olarak görmemiş , dergahlarını her zaman açık tutmuştur.
Said Nursi sonuç olarak İslama hizmet edeceğim diye fısk ve dalalete hizmet etmiş , küfür rejimlerine ise ister gönüllü ister şuursuz yardım ederek mutilerini tevhid akidesinden, cihad ve izzetten koparmıştır