Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Selefin Menheci Işığında Kur'ân Meâli

Selefin Menheci Işığında Kur'ân Meâli

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Selef kuranı bu şekilde mı anlamış?

Dipnottan rakamdan, farklı kelimelerden meal anlaşılmıyor. Birde 6 senesini vermiş diyor.
Bu zihniyet 100 senesini daha verse,bir cacık olmaz bunlardan.

ع Çevrimdışı

علي حمزة

Üye
İslam-TR Üyesi
Selef kuranı bu şekilde mı anlamış?

Dipnottan rakamdan, farklı kelimelerden meal anlaşılmıyor. Birde 6 senesini vermiş diyor.
Bu zihniyet 100 senesini daha verse,bir cacık olmaz bunlardan.
abi burdaki durumu önce ben de öyle anladığım için okumaktan vazgeçmiştim. fakat daha sonra okumaya karar verince durum tam olarak öyle değil. keşke bir anlamı tercih edip sonra diğer manaları altta verselermiş ama belki de böylesi daha uygundur. çünkü örn hukuk okuyan birisine sor hukuktaki bazı terimleri nasıl öğreniyorlar diye kendileri okudukça ve araştıra araştıra öğreniyorlarmış terimleri öğretmenler öğretmiyormuş. böylelikle daha kalıcı bir şekilde anlamları öğreniyorlar ve daha doğrusunu öğreniyor.
bu biraz karışık gelse de bu örnek daha iyi olur sanırım ben bugün uçangözlü saldırı yapılmış desem sen belki bana gülersin ama sana dronelu saldırı yapılmış desem gülmezsin. belki böyle düşünmek lazımdır. ben burdan okuduktan sonra Kur'an okuyunca dinleyince Arabca bilmesem de kelimeleri anlamaya başlamıştım. tabi bu Meal ilk başlayanların okuması veya hızlı okumak yapmak için alışılması gerekir. daha başka Mealler okunduktan sonra okunabilir. Allahu Alem.
ben yine de ekledim isteyen kullanabilir.

Son düzenleme:
ع Çevrimdışı

علي حمزة

Üye
İslam-TR Üyesi
aynı zamanda anatomi eğitiminde de böyledir. anatomi atlası alıp açın kelime karşısında türkçesi bulunmaz direkt kemik kas veya dokunun fotoğrafını görürsünüz. anatomi dersinde de bu kemiklerin vs işlevini görürsünüz.

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Metanol alevi
İslam-TR Üyesi
Aslında güzel bayağı. Ancak mealden ziyade tefsir diyebilirmiş.

Üst Ana Sayfa Alt