Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esed'in kimyasal silahlarının envanteri Pressmedya Haberi 09-01-2013

Esed rejiminin elindeki kimyasal silahlarda hareketlilik belirlendiği yönünde haberler sıklaşırken, Pentagon için özel bir çalışma yürüten Stratfor, Suriye’nin elindeki envanteri çıkardı.

Stratfor raporu, Pentagon için çalışan bazı düşünce kuruluşlarına da “güvenilir” olduğu belirtilerek yollandı.

İsrail istihbaratının ABD ulusal güvenlik kuruluşlarını Suriye’deki kimyasal silahlarda hareketlilik belirlendiği yönünde uyardığı iddiası dün Washington tarafından yalanlanmazken, Pentagon için özel çalışma yürüten özel istihbarat şirketi Stratfor da Suriye’deki kimyasal silahların envanterini çıkardı. Stratfor’un ‘güvenilir’ kaynaklara dayandırarak hazırladığı döküm, Pentagon tarafından da ‘güvenilir’ bulundu ve ABD Savunma Bakanlığı’na araştırma raporları yazan düşünce kuruluşlarına dağıtıldı.

KAPASİTE KALMADI

Stratfor değerlendirmesine göre Suriye ordusu rejim muhaliflerinin saldırıları sonucu oldukça zayıfladı. Kimyasal silahlara erişim birçok birlik için sınırlı hale geldi. Ancak kritik olan, ordu, kimyasal silahların lojistik bakımı ve komuta kontrolünü sürdürebilecek kapasiteden de tamamen uzaklaştı.

Stratfor analistlerine bilgi veren kaynaklara göre bugün Suriye ordusunun elinde 650 ton sarin gazı, 200 ton hardal gazı, az miktarda da tabun ve VX sinir gazlarından var. Suriye’de olayların başladığı Mart 2011’den beri Suriye yönetimi bu kimyasal silahların kumanda yapısını iki kez değiştirdi. Ancak aynı kaynağa göre doğrudan kontrol Devlet Başkanı Beşar Esed ve Milli Güvenlik Konseyi’nin başı General Ali Memlük’te kaldı.

HALEN EMİR VERİLMEDİ

ABD’li yetkililer, geçen ay Suriye ordusunun elindeki sarin gazlarının bir bölümünü havadan atılabilecek cephaneliklere yerleştirdiğinin tespit edildiğini söylemiş, ancak bu cephaneliklerin halen uçaklara yüklenmediğini ve kimyasal silah kullanma emrinin de verilmediğini duyurmuştu.

Dün düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir soruya yanıt veren Pentagon Sözcüsü George Little ise bu sefer mesele istihbaratı ilgilendirdiğinden yorumda bulunmadı. Little, “Ancak açıkça söylememe izin verin. Bizim hükümetimiz bu türden bir davranışı kırmızı çizgi olarak görecektir. Esad rejimi kendi halkına karşı şiddet uygulamaya devam ediyor. Bu kabul edilemez. Esad rejiminin gitme vakti geldi. Ama aynı zamanda bu kimyasal silahların güvenliğini sürdürme ve bunları kullanmama sorumlulukları da var” diye konuştu.

KİMYASALLAR KIYIDA

Stratfor raporunda, Little’ın işaret ettiği noktaya uygun olarak, ülkede olaylar başladığından beri bu kimyasalların depolanmasıyla ilgili de bazı düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Buna göre 2011’den önce Suriye’deki bu öldürücü silahlar Humus, Hama, Şam, Halep, Lazkiye ve Palmira olmak üzere ülkenin her tarafında irili ufaklı 50’ye yakın tesiste saklanıyordu.

Olaylar başladığından beri ise Suriye rejimi muhaliflerle mücadele ederken kuvvet ihtiyacı hissedince, kimyasal silahları da büyük merkezlerde topladı. Ve elindeki stokun büyük kısmını kıyı bölgelere taşıdı. Ayrıca rejimin yılda birkaç yüz ton kimyasal silah üretme kapasitesi vardı. Olayların ardından üretimini de durdurdu.

FÜZE SEÇENEKLERİ ÇEŞİTLİ

Stratfor, rejimin bu kimyasalları yükleyeceği araçlardaki seçeneklerini ise halen çok çeşitli tuttuğunu vurguladı. Uçaklardan atılabilen, ayrıca iç savaş nedeniyle aralarındaki lojistik kanallar kopsa da top bataryalarıyla da fırlatılabilen kimyasal silahlar, Suriye’nin elindeki yaklaşık 200 kısa menzilli SS-21 balistik füze ve toplam 200-300 adet olan Scud-B ve Scud-C füzelerine de yüklenebiliyor. Bunlar dışında rejim isterse kimyasalları 700 km menzili olan Scud-D’lerde kullanabiliyor.

4 LİTRE GAZ 10 KİLOMETREKARE

Stratfor’un verdiği bilgiye göre kimyasalların etkisi, kullanılma şekillerine göre değişiyor. Buna göre yerden 30-60 metre yukarıda havaya uygun bir biçimde dağıtılan 4 litrelik bir VX sinir gazı, 10 kilometrekarelik bir alanda kendini hissettirebiliyor. Aynı miktar gaz patlama yoluyla kullanılınca ise bu sefer etki alanı 3-6 kilometreye geriliyor. (Birlesikbasin)
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ulan zaten müşriksin ey eşed,ümmet kardeşliği umrunda değil,taptığınız müşrik düzenin ülkenin vatandaşlarını,başka bir ülke vatandaşıyla takas etmek ne demek yav,böyle bir aptallık dünya tarihinde görülmemiştir.yani bundan sonra mezhepçi değil eşed,vatanını kortoroyor diyen olursa ağzının üzerine tekme atabilirim 50 iranlı şia ya karşılık 2100 vatandaşını serbest bırakmış :S
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ulan zaten müşriksin ey eşed,ümmet kardeşliği umrunda değil,taptığınız müşrik düzenin ülkenin vatandaşlarını,başka bir ülke vatandaşıyla takas etmek ne demek yav,böyle bir aptallık dünya tarihinde görülmemiştir.yani bundan sonra mezhepçi değil eşed,vatanını kortoroyor diyen olursa ağzının üzerine tekme atabilirim 50 iranlı şia ya karşılık 2100 vatandaşını serbest bırakmış :S

Gerizekalı işte aptal oğlu aptal kimin kulu olduğu belli oluyor ben Türkiye yaşayıp da İran sevdası olanları anlamıyorum.O ajanların yüzünden zaten bilgi karmaşası oluşuyor
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Van’dan Suriyelilere 5 Tır İnsani Yardım HaksozHaber 09-01-2013
İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu Van genelinde Suriye için yardım kampanyası başlattı.
Aralık ayında İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu Van genelinde Suriye için yardım kampanyası başlattı.
Suriye halkına toplam 10 TIR malzemenin gönderilmesinin hedeflendiğini çalışmalarda, 29 Aralık’ta gönderilen ilk tırın ardından 3 ocakta 2 yardım tırı daha gönderilmişti. Bugün 2 yardım tırı daha yola çıktı. Tırların uğurlanmasında yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren kampanya sorumlusu Halil İbrahim

Çinkılıç şunları söyledi:
“Mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz, çünkü Suriyeli mazlum kardeşlerimize 2 tır daha yardım gönderiyoruz. Van’dan Suriye’ye 10 tır yardım sloganıyla başlattığımız kampanyamıza çok güzel bir ilgi oldu ve 15 gün gibi kısa sürede 5 tır yardım malzemesi toplandı. 3 tır daha önce göndermiştik, bugün 2 tır daha Hatay Reyhanlı’daki İHH ekiplerine ulaştırılmak üzere gönderiyoruz. Gönderdiğimiz yardım içerik olarak 75 ton un, 10 bin kişilik giysi, 500 bebek kıyafeti, 250 çift ayakkabı, 700 atkı bere eldiven, 800 adet yorgan battaniye, 250 mefruşat, 7 halı, 9 döşek, 7 adet çadırdan oluşuyor. Yardım toplanma
sında ve tasnif edilip ambalajlanmasında kadın gönüllülerimizin çok emeği var. Kampanyamıza süre sınırlaması koymadık, çünkü Suriye’de savaş devam ediyor, oradaki mağduriyet ve mazlumiyet gün geçtikçe daha da artıyor. Bugüne kadar 50 bin insan katledildi, yüzbinlercesi tutuklandı, 3 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Ülkede fabrikalar durdu, tarım bitme noktasına geldi. Zaten yoksul olan 10 milyon Suriyeli açlıkla karşı karşıya. 2 büyük deprem yaşayan ve aylarca evlerine giremeyen, başka illere göç etmek zorunda kalan Van halkı Suriyelileri yalnız bırakmamalıdır. Bize deprem sonrası Güney Kore’den, Malezya’dan, Endonezya’dan, Güney Afrika’dan, Kuveyt’den Katar’dan ve dünyanın birçok yerinden yardım geldi. Şimdi bizlerin de Suriyeli kardeşlerimize en iyi şekilde yardım göndermemiz gerekiyor. Hayırsever Vanlılardan yardım kampanyamıza özellikle battaniye, temel gıda maddeleri, kullanılmamış giysi, çadır ve nakdi yardım olarak desteklerine devam etmelerini bekliyoruz. Kampanyamıza destek veren tüm kuruluşlara, canı gönülden çalışan gönüllülerimize ve tüm hayırsever Vanlılara teşekkür ediyorum.”

Önceki gönderilen Tırlara refakat eden ve yardım malzemelerini teslim ettikten sonra Suriye’de 3 gün incelemelerde bulunan Nebi Güleşçe ise;
Suriye şehirlerinde yıkım çok fazla, insanlar büyük korku içinde yaşıyorlar. Gıda sıkıntısı oldukça çok, bu nedenle un göndermemiz lazım, battaniye çadır ihtiyaçları da çok. Sıcak bölgelerde çatışma halinde olan insanların ciddi gıda sıkıntılarının olduğunu öğrendik. Türkiye’den giden yardımlar orda büyük bir depoda toplanıyor ve oradan kamyonlarla değişik şehirlere dağıtılmak üzere gönderiliyor. Tüm yardımseverlerin içi rahat olsun toplanan yardımlar yerine ulaştırılıyor.” dedi.

Bu konuşmaların ardından hazırlanan tırlar sınır bölgesinde çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerine teslim edilmek üzere buradan yola çıktı.

van_yardim-20130109_1.jpg


van_yardim-20130109_2.jpg


van_yardim-20130109_3.jpg


van_yardim-20130109_4.jpg


van_yardim-20130109_5.jpg
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye Gerçekleri !!! Haberleri 09-01-2013
1.İran,Beşar Esadın Planını DestekliyorCumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, İran milleti ve devletinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın planını desteklediğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Suriye Başbakanı Vail Nadir Halaki ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Rahimi, teröristlerin ve ecnebilerin Suriye milletinin barış ve reform istediğini ve ecnebi müdahalesine karşı olduğunu bilmeleri gerektiğini kaydetti.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ın son konuşmasına da değinen Rahimi, İran’ın Esad’ın reform planını desteklediğini vurguladı.

Görüşmede Halaki de İran’ın Suriye milletine verdiği destekten ötürü şükranlarını sundu ve Suriye halkı düşmanların ve teröristlerin karşısında direndiğini beyan etti.

2.İngiltere Suriye Muhalefetini yeniden örgütlendirme peşinde

Mevcut muhalefetin yabancı uyruklu unsurlarını denetleme yoluna giderek Suriye’de rejimi yıkmayı planlayan İngiltere’nin bunda başarılı olma şansı az görünüyor.

Suriye muhalifleri olarak bilinen grupların birbiriyle koordine edemeyecek kadar farklı unsurlardan oluşması ve özellikle Suriyeli olmayan ve maaşla kiralanan yabancı uyruklu silahlı grupların denetlenememesi, Batının işini zorlaştırıyor. ABD’yle Fransa işin içinden çıkamayınca İngiltere devrede şimdi..İngiltere’de Suriye muhalefeti ve uzmanların katılımıyla Esad sonrasına geçişin ele alınacağı bir toplantı yapılacağı bildirildi

İngiltere’nin Sussex şehrinde Suriye’deki rejimin değişmesi yönündeki imkanları el almak üzere bölge üzerine uzman kişilerin de katılımıyla bir toplantı yapılacağı açıklandı.

İki gün boyunca basına kapalı olarak yapılacak toplantıya Suriye muhalefeti ile uluslararası yetkililerin katılacağı açıklandı. Toplantıda daha çok Suriye’deki geçiş sürecinde ortaya çıkabilecek tehlikelere odaklanılacağı bildiriliyor. Ortadoğu uzmanlarının Suriye’de mümkün olduğu kadar yumuşak bir geçiş üzerinde durduğu kaydediliyor. Geçiş sürecinde kamu düzeninin devamı ve kimyasal silahların olduğu bölgelerin güvenliği de toplantıda ele alınması beklenen diğer madde başlıkları.

Esad’ın son açıklamalarında ülkede seçim ve referandum vurguları olması ve Suriye halkının, Sünni çoğunluk başta gelmek üzere Esad’a desteğini artırması, Batılı saldırgan ülkelerin işini iyice çıkmaza sokmuş durumda.

3.Suriye Ordusu Lübnandan Sızmaya çalışan teröristlere ağır kayıp verdirerek geri çekilmeye mecbur bıraktı

Suriye ordusu, Lübnan sınırının Cusiye bölgesine sızmak isteyen silahlı teröristlerden çok sayıda kişiyi, etkisiz hale getirdi. Geriye kalan teröristler de, tekrar Lübnan topraklarına kaçmak zorunda kaldılar.
Firarla Mücadele adlı uluslar arası kuruluş Batılı ülkelerin Bahreyn rejiminin cinayetlerini desteklemesini kınadı.

4.Suriye devletini Savunan Esad'a karşı çıkan batılı ülkeler Bahreyn Rejimini vahşi cinayetlerini destekliyor.
Cezalardan Firarla Mücadele adlı uluslar arası kuruluş Batılı ülkelerin Bahreyn rejiminin cinayetlerini desteklemesini kınadı.

Sözkonusu kuruluşun lideri Li el’Honsa’e, el’Alem kanalına verdiği demeçte, Batılı ülkelerin açık bir şekilde Bahreyn rejiminin cinayet ve insan hakları ihlallerine destek verdiğini belirtirken, bunların başında da kuşkusuz Amerika ve İngiltere’nin geldiğine dikkat çekti.

Honsa’e, batılı ülkelerin gelen tepkiler üzerine görünürde Bahreyn yönetimi eleştirmek zorunda kaldığı ama gerçekte ise bu rejimin insan hakları ihlallerine açık bir destek verdiğini bildirdi

Bilindiği gibi Bahreyn halkının barışçı gösterileri bu zamana kadar Bahreyn rejiminin ordu ve emniyet güçlerinin yanı sıra Suudi Arabistan ordusunun da katıksıyla şiddetle bastırılmış ve halihazırda yüzlerce insan da sırf gösterileri katıldıkları bahanesiyle cezaevlerinde bulunmaktadır.

4.Fukuyama: Suriye Buhranının İslami Uyanışla Bir İrtibatı Yok

Batılı düşünür Fransis Fukuyama, Suriye buhranının İslami uyanış ile hiçbir irtibatının olmadığını söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Fransa’da bir oturumda konuşan Fukuyama, Beşar Esad’ın zayıflatılmasının Suriye’de buhranın daha da büyümesine neden olacağını belirterek, dış güçlerin müdahalesinin Suriye buhranının bugünkü durumuna gelmesine yol açtığını ve bunun İslami uyanışla hiçbir irtibatının olmadığını söyledi.

Fukuyama, bazı dış güçlerin demokrasi bahanesiyle teröristlere verdikleri desteklerinin temelinde aslında kendi çıkarlarının olduğunu hatırlatarak, Suriye’de yaşananların aslında demokrasi ve özgürlük talepleriyle hiçbir irtibatının da olmadığını bildirdi.

Honsa’e, batılı ülkelerin gelen tepkiler üzerine görünürde Bahreyn yönetimi eleştirmek zorunda kaldığı ama gerçekte ise bu rejimin insan hakları ihlallerine açık bir destek verdiğini bildirdi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abna.İr EhliBeyt Haberleri !!! 09-01-2013

1.Katar Arabistan, Suriye Aleyhinde El Ele!
Güvenilir kaynaklar, Katar ve Arabistan yetkililerinin Suriye'ye karşı ortak komplolarının devam ettiğini bildirdiler.
Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Irak'ın en-Nahil haber ajansının güvenilir kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre Türkiye ve Ürdün sınırlarından Suriye'ye silah ve terör girişinin devam ettiği bir dönemde Katar ve Arabistan'ın da ortak bir komplo planıyla Suriye içindeki terör gruplarına mali desteği sürdürmekte ve son olarak Beşar Esad yönetiminin devrilmesi durumunda ülkede kontrolü ele geçirecek ortak bir komitenin kurulmasına ön ayak olduklarını bildirdi.

Bu habere göre söz konusu komite'de hükümet karşıtı asıl gruplardan oluşan Ulusal Geçiş Konseyi üyelerinden hiç kimse bulunmamakta.
Öte yandan Katar Emiri Şeyh Hamed bin Halife Al-ı Sani, Türkiye ve Siyonist İsrail rejimi ile gizli görüşmelerini sürdürmekte ve Suriye'deki terör gruplarına daha fazla yardım ortamını sağlamaya çalışmaktadır.
Suriye'de terör grupları, Mart 2011 yılından itiraben Arabistan, Katar, Türkiye, Amerika, Fransa gibi ülkelerin yardım ve finansmanıyla Suriye'nin bazı şehirlerinde kargaşa çıkarmış ve Beşar Esad hükümetini yıkmaya çalışmaktalar.

2.Silahlı Çeteler 'Özgürlük' Adına Vahşet Sergiliyor!
Rusya 24 kanalının hazırladığı “Suriye'nin Günlüğü” belgeseli, ülkeyi yıkımın eşiğine getiren yaklaşık 22 aydır süren çatışmaların arka planını çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Suriye'de farklı şehirlerde asker sivil birçok insanla tanıştıklarını anlatan Rusya 24 kanalı muhabiri Anastasya Popova, Suriye'de geçirdikleri yedi ay boyunca Suriye'nin nasıl harap edildiğine tanık olduklarını anlatıyor. Hazırladıkları belgeselde mahkumlara da yer verilirken, Batılı güçlerin “özgürlük” kavramını ülkeyi yıkmak için kullandığına dikkat çekiliyor. Eski bir muhalif ise rejim tarafına geçmeden önce bir mahalledeki sivilleri öldürdükten sonra görüntüleri videoya kaydettiklerini ve ardından suçu nasıl Suriye ordusuna attıklarını anlatıyor. Birçok sivilin nasıl vahşice katledildiği anlatılan belgeselde, muhaliflerin okullara ve marketlere saldırılar düzenlemeye başladığı ve insanların korkudan sokağa dahi çıkamadığı gözler önüne seriliyor. Belgeselde, farklı ülkelerden savaşçıların muhaliflerle birlikte hareket ettiğine işaret edilirken, bir gazeteci, muhaliflerin ölünce cennete gideceğine ve bir sürü “bakireye” sahip olacağına inandığını belirtiyor. Bir asker ise, kadınlara tecavüz edip çocukları öldüren muhaliflerin hamile bir kadının karnını keserek bebeğini dışarı çıkardığını söylüyor. Buna benzer birçok olayın anlatıldığı belgeselde, Batılı güçlerin iki yüzlü Suriye politikasına dikkat çekiliyor.
3.Suudi Kralının Oğluna Özel Suriye Görevi
Suudi Arabistan Kralının oğlu Abdulaziz bin Abdullah’ın Ürdün’de bazı Suriyeli yetkililerle görüşmelerde bulunduğu açıklandı.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, Suudi Arabistan’ın Suriyeli muhalifleri destekleyen ülkeler grubundan çekilebileceğini öne sürerek Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın oğlu Abdulaziz bin Abdullah’ın Ürdünlü istihbarat yetkililerinin de bulunduğu bir toplantıda Suriyeli bazı yetkililerle görüştüğünü bildirdi.
Mısır ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Suriye’deki sorunun siyasi yollarla çözümünü istediklerine ilişkin açıklamalarına değinen es-Sefir gazetesi, bu açıklamaların Kahire ve Riyad yönetimlerindeki tutum değişikliğini ortaya koyduğunu yazdı.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkanlık ettiği Körfez İşbirliği Örgütü’nün Müslüman Kardeşler Örgütüne yönelik bir saldırı kampanyası başlattığına ve Kuveyt’in de Suriye’deki aşırılık yanlılarına destek verilmemesi gerektiğine ilişkin resmi açıklamasına dikkat çeken gazete, Körfez’deki bu gelişmelerin Suudi yönetiminin de politika değiştirmesine neden olduğunu iddia etti.
Es-Sefir, haberinde Suudi yönetiminin Suriye politikasını gözden geçirmeye başladığını; ancak Suriyeli yetkililerin görüşme sırasında silahlı gruplara para ve silah desteği kesilmediği sürece Suudi yönetimiyle barış yapmayacaklarını ifade ettikleri bildirildi.
Suudi Baş Müftüsü Abdulaziz Al-i Şeyh, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Suudi gençlerinin Suriye’ye cihat için gitmelerine karşı olduğunu belirtmiş, Suriyelilerin para ve duayla desteklenmesi gerektiğini söylemişti.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar KureselHabere Giremiyorum acaba Türkiye mi yasakladı yoksa teknik bir arıza mı var?
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bende giremiyorum akhi 403 Forbidden(yasak) diyor

 
M Çevrimdışı

MalcolmX1

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ben girebiliyorum kardeşim. Dnsli girdim önce daha sonra dnssiz girer mi diye denedim girdi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mücahitler Teftenaz Havaalanına girdi! 10-01-2013

Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşan mücahit gruplar, dün itibariyle Teftenaz Askeri Havaalanı’na girmeyi başardı.

elee-300x200.jpg


Aralarında Nusret Cephesi, Ahraru’ş Şam ve Taliatu’l İslam Gruplarının bulunduğu mücahit gruplar dün Teftenaz askeri havaalanına girdi. Yayınlanan kısa video görüntülerinde mücahitlerin tankının havaalanının surlarını yıkışı, mücahitlerin içeriden çektiği ilk görüntüler, ateşe verilen bir helikopter, bir tankın vuruluşu ve tankta bulunan asker takımının kaçışı ve ganimet alınan bir tankın görüntüleri yer alıyor.





 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyeli devrimcilerin el yapımı roketleri 10-01-2013 KureselHaber

Suriyeli devrimciler kendi yaptıkları roketlerin görüntülerini yayınladı.

Sukur Eş Şehba (Eş Şehba Halep şehrinin lakabı) mücahitleri, kendi yapımları roketlerin görüntülerinin yer aldığı kısa bir video yayınladı. 4 dakika 18 saniyelik videoda roketlerin yapım aşaması ve fırlatılması görüntülerine yer veriliyor.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye’de Filistinli İki Aktivist Şehit Edildi HaksozHaberi 10-01-2013
Suriye'de Filistinli 2 aktivist şehit edildi. İnsan
Hakları Gözlemevi aktivistlerin Baas güçlerince infaz edildiğini açıkladı.
Baas güçlerinin Suriye'de katlettiği Filistinli sayısı gittikçe
artıyor. Son olarak iki insani yardım çalışanı Filistinli, Baas güçlerince
yakalandıktan sonra infaz edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet
Er-Reşak, Suriye'nin başkenti Şam'da Yermuk ve El-Hüseyniyye mülteci
kamplarında insani yardım alanında çalışan Filistinli iki aktivistin şehit
edildiğini açıkladı.

İzzet er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında dün (9
Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsam Huzai (Ebu Ahmed)
ile Ömer Hilal Salih'in Yermuk ve El-Hüseyniyye
Filistin mülteci kamplarında insani yardım faaliyetleri yürütürken şehit
edildiklerini bildirdi.

Suriye'de ve Filistin mülteci kamplarında yaşayan Filistinli mültecilerin
hedef alınmasını şiddetle kınadıklarını ifade eden Er-Reşak, Allah'tan şehitlere
rahmet ve kederli ailelerine de sabır diledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, önceki gece İslami Direniş Hareketi (Hamas)
üyelerinden iki Filistinlinin El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'nda cesetlerinin
bulunduğunu açıklamıştı.

İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan bildiride, Filistinli
aktivistlerin Suriye rejimi güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra sokak
ortasında infaz edildikleri ve cesetlerinin El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'ndaki
Aişe Camii yakınlarına atıldığı belirtildi.
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhalifler Teftenaz havaalanı ele geçirdi VİDEO

 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
HAMA KIRSALI - YA'GUR BELDESİ-SURİYE
iran büyükelçisi,2cumhuriyet muhafızı,2hizbullat subayı,4rus genarali hedef alındı

ALLAHIN lutfu ve yardımıyla üst düzey subaylar ve sorumlulardan bir grup hedef alındı bunlar iran büyükelçisi,2cumhuriyet muhafızı,2hizbullat subayı,4rus genarali

hedef alınmaları halk sarayından çıkıp esed çetesinin lideriyle görüşmek için ya'gur beldesine yöneldiklerinde gerçekleşti içinde bulundukları konvoy havaya uçuruldu ölü yaralı sayısı henüz bilinmiyor Nusret cephesi facebook sayfası
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İtoğluitin evlatları Onun bunun çocukları Allah Hepinizi Kahretsin Şerefsizler.Tutmuyor Değil mi Cephe Savaşı.Nusret Ağzınıza Tükürüyor değilmi? Kıstırın Gariban halkı ya da bir esiri Erkeklik yapın sizin Erkekliğiniz İşte Bu kadar adi köpekler
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
iran büyükelçisi Suriye'de gebertildi elhamdülillah kaynak:nusret cephesi facebook sayfası

Haber Doğruysa Elhamdulillah

Ben bir şeyi Daha Merak Ediyorum.Esadın Yeri çok mu gizli Acaba?Teftenaz Karargahını Elegeçirdileri En az 6 Tane Helikopter ve daha bir çok ganimet elde edilmişti.İştihad Operasyonlarını Helikopterle Yapsalarya Esadın Kafasına Kafasına.

Emin olun Esad Ölse Bir çok şey değişir.Esadın Kanı Beş para Etmez ama kritik bir konumda
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşler Nusret cephesinin facebook sayfası sürekli kapatılıyor.Sebebi esad yanlısı şii ve alevi domuzların sürekli şikayet etmeleri.Bu yüzden Nusret cephesinin facebook sayfasını beğenelim ne kadar çok beğenirsek kapatılma ihtimali azalıyor
 
Üst Ana Sayfa Alt