Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale Tesettürlü Kadınlar Çirkin mi?

Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
öncelikle söylediğiniz kişiyle konunun ne alakası var? karar mercisi bu abimiz mi yani? 2. olarak birielri tesettüre uymuyor diye sen niye göz zinasına düşüyorsun? senin bakmaman için ayet yok mu? yoksa o ayete uymamakla Allaha itaat etmemiş mi oluyorsun -tıpkı örtunmeyenlere dediğin gibi-


edit:"uymakla", uymamakla şeklinde düzeltildi
abi naslarla cvp verdigi icin ona basvuralım dedim burada kişiler kendi nefsine göre konuşuyor ben tartışmayacağım hatami görürsem özür dilerim
 
A Çevrimdışı

asliar

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
o zaman tesettürsüzlüğün sadece kişiyle Allah arasında olmadığı ve toplumsal bir etkisinin olduğunu vurgulayan nasları inceleyin yönetim kullan-at kelimesini kaldırırsa memnun olurum inşAllah her doğru her yerde söylenmezmiş

Son cumleye katiliyorum.. Bu arkadasin ilgili cumlesini gorunce ben de bastan afallamakla beraber, yazinin genel maksadina gayet uygun buldum.

Cumleyi cekip sov yapmaya gerek yok...

Bugun gelinen noktada, bahsedilen realiteyi gormezden gelmeye de gerek yok!!!

Cocugun uzerine cullanmayin... Orucluyum, iftar yapacagim, ben gelmeden de kimse bu konuyu kapatmasin..
 
Polinecka Çevrimdışı

Polinecka

Üye
İslam-TR Üyesi
Son cumleye katiliyorum.. Bu arkadasin ilgili cumlesini gorunce ben de bastan afallamakla beraber, yazinin genel maksadina gayet uygun buldum.

Cumleyi cekip sov yapmaya gerek yok...

Bugun gelinen noktada, bahsedilen realiteyi gormezden gelmeye de gerek yok!!!

Cocugun uzerine cullanmayin... Orucluyum, iftar yapacagim, ben gelmeden de kimse bu konuyu kapatmasin..
sizin farklı bir tarzınız var sankı forumun sahibi gibi yazıyorsunuz. öyle msiniz? öyle olsanız da benım ıcın farketmez kendı yorumumu ve bana garip ve yanlış gelen şeyleri söyleyebilirim.
 
A Çevrimdışı

asliar

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sizin farklı bir tarzınız var sankı forumun sahibi gibi yazıyorsunuz. öyle msiniz? öyle olsanız da benım ıcın farketmez kendı yorumumu ve bana garip ve yanlış gelen şeyleri söyleyebilirim.
Evet genel olarak "farkli" bir tarzim vardir...

Buradaki anlama indirgersek de;ben hemen ifade edeyim ki; "uyuz" bir tarzim vardir; tabi ki provoke amacli yazan ya da bir lafa baslayip arkasini dolduramayacak karakterlere gore.. Onlarin da bana pek yaklasmamasini tavsiye ediyorum. Yaklasmayanlarini da bu yuzden cok iyi anliyorum.. Geri kalanlarin %90'inin (hamdolsun, sagolsunlar) benden hoslandigini dusunuyorum..

Simdi esas konuya girersek;

1. Her baba yigidin harci degil, tepki alacagi belli olmakla beraber, samimiyetle kendini ifade etmek. Ben bu cocugun yazisini 2 kez okudum ve kesinlikle samimiyetle yazilmis olduguna inaniyorum.

2. Dunyanin acilip sacilan kadina bakis acisi cinsel obje iken; neden konu bu arkadasa kilitlendi? Boyle bir realiteyi nasil gormezden geliyoruz? Zira maymunlarinizin insana donusme teorileriniz yaninda, kat kat ispatlanmis bir gercek...

3. Cocuk yere bakarak yuruyup agaca mi carpsin? Illa ki sagina soluna bakip gunaha tesvik edici seyler goruyor.

4. Karsi tarafa hos, cekici gelsin diye zaten bu acik giyim tarzi acila acila bir hal olmus..
Dolayisiyla bu delikanlilik yasindaki cocugun, farkli bir niyeti uyandiysa da burada kendisinde bir anormallik yok. O icgudusunu deprestiren unsurlar var. Bu cocuk sapik degil ki; herkese o yaftayi verip aransin???

5. Dorduncu maddenin konuyla alakasi bile yok, ki bu sizin israrla cekmeye calistiginiz yer.. Cocuk, yazinin genelinde bambaska bir dusunce vermeye calisiyor.

6. Yaziyi okudugum an ben daha once acilmis bir konudaki yorumlara ithaf ettigine emin oldum. ( yanlissa duzeltsin beni ). O da sizin peceli vs kadinlara ocu bucu tarzi abuk sabuk cumlelerinizedir..

Size kapanan ocu gibi geliyorsa (ki genelde bunu yazabilmeniz bir takim arkadaslarimizi demotive edebilecekken), bu cocukcagiz da bu ihtimali dusunerek kucuk kardeslerimizi motive etmek istemis akran yasta birinin samimi dili ile. Yoksa biz yastakiler veya asmis, kendine guvenen arkadaslarimiz zaten sizin kelimelerinizi kaale alinacak birsey olarak zaten gormeyiz..

Siz ocu demissiniz, o da "giyinik ciplak sekilde gezen herkes de su su su yonlerden degersizdir" demis... Ki bu onun kendi gorusu de degil..O "bir erkek kardesiniz olarak ben icimdekini paylasiyorum" diye paylasmis..

Ben paylasimi kendi yasina gore de epey duzgunce buldum acikcasi..

Daha cok maddelendirebilirim de, gerek duymuyorum.

Zaten benim cevabim; konuyu acan arkadasin cumlelerinin provoke edildigi noktada devreye girdi..Burada diger arkadaslarimin; yaziyi bu yonlendirilmekten uzak sekilde tekrar okumasini tavsiye ediyorum . Benim cevap vermeye deger gordugum kisim budur..
 
Son düzenleme:
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle şunun farkına varılmalıdır; din Allahla kul arasında bir şey değildir. Din toplumsal bir düzendir. Allahla kul arasındadır şeklindeki görüşler laikliğin islam dünyasına dayatılabilmesi için uydurulan birer yalandır. Tabiki iki başörtülü kişi arasında Allaha hangisinin daha yakın olduğunu bilmek mümkün değildir ama biri açık biri kapalı biri arasında açık olan kişinin tercihi sebebiyle yani Allahın emirlerine açıktan itaatsizlik ettiği için kullar arasında da fark olur. Herhalde kimisi buna zahiri görüşü diyecek ama durum bundan ibarettir. Zaten ayette de tanınmanız içindir der.


Ahzab 59
Ey peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine bürünsünler. Bu, tanınıp rahatsız edilmemeleri için en uygun olanıdır. Allah ziyadesiyle bağışlamakta ve çok esirgemektedir.

yani mümin zaten örtülü ve örtüsüzü ayırt etmek ZORUNDADIR. Mümin kadın ise bu ayrıcalıktan faydalanmak isterse kapanır yoksa diğer açıklar gibi muamele görür. Erkek sakalından kadın örtüsünden tanınır.


Şimdi gelelim ikinci meseleye Allah Nisa 31i de şunu der; Eğer size yasaklanan (günah)ların büyüklerinden kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi güzel bir yere koyarız.

yani bi kişi küçük günah işlese bile cennete girebilir ama alenen herkese duyurcak şekilde Allaha isyan eden bir kimse emirlerini milletin gözüne soka soka çiğneyen bir kimse nasıl kendinidiğerleriyle bir görebilir ki, veya başkalarının eşit görmemesinden şikayet edebilir ki? İşte bu takva meselesi. Allahtan korkma meselesidir.
 
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum,
Yazıyı yazmakta ki amacım saptırılamayacak kadar açık. Birilerine cevaben yazıldığı doğru ama doğrudan @Polinecka nickli üyeye yazılmadı sadece dün akşam ki yazısı beni tetikledi

Kullan-at ifadesini kullandığım kadınları özellike "namahrem" erkeklerle gezenler olarak tanımladım ama anlamamışsınız yine de koca yazıda bu ifadeye takıldıysanız özür dilerim

Bir not düşeyim kimseye baktığım yok. Yere bakarak da yürürüm belki de öyle yürüyorum ama bu birilerinin dışarıya çıplak çıkmasına cevaz vermez. Yaşım 10 bile olsa "Sen birilerine mi bakıyorsun ki göz zinası diyorsun?" veya "çocuk ne yapsın herkes öyle giyiniyor" tarzında aşağılayıcı konuşmalar bir erkek açısından hoş değil

Fasığa fasık demek suç olmamalı!
İslam dini tamamiyle kul ile Allah arasında yaşanan bir din değildir. Bu dini hristiyanlık gibi sanmayın(Haşa). İslam hayatın her noktasına nüfuz eden kapsayıcı bir din. Lavaboya nasıl girdiğinizden tutun devlet yönetiminize kadar karışır. Kuranda zina edene 100 sopa vurulması söylenir. Bu da her şeyin yalnızca kul ile Allah arasında olmadığının bazı cürümlerin toplumsal yansımaları olduğunun ve diğer insanların da had cezası uygulayarak meseleye dahil olduğunun göstergesidir.
Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor:
"Herhangi bir kadın koku sürünür sonra da kokusunu hissetsinler diye bir topluluğun yanından geçecek olursa o kadın zina etmiştir."
(Nesai, K. az-zinet bab: 35, Hadis No 5129; Ebu Davud, K. et-Tereccül, bab: 7 Hadis No 4173; Tirmizi, K. el-Edeb, bab: 35, Hadis No2786; Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 6/138-143)
Peygamber (s.a.v.) açıkça kokusunu hissettirmeye çalışan kadını zinakar olarak tanımlarken benim ifadelerime takılmanız gereksiz olmuş. Tesettürlü bacılara yapılmadık hakaret kalmazken ve siz bunları umursamazken istediğiniz kısma takılmanız etik değil. Hoşgörü de bir yere kadar. İbrahim (a.s.) putları kırarken onu durdurup insanların ilahlarına zarar vermemesini söyleyecek misiniz? Lut (a.s.) kavminin azgınlıklarını onlara anlatırken aman kalpleri kırılır mı diyeceksiniz? İşte ben tağutlara tağut diyen çağımın İbrahim'i, sapıklara sapık diyen çağımın Lut'uyum. Fasığa fasık demek suç olmamalı! Siz şimdi kurandan ayet istersiniz. Cevabını vereyim mi? Allahualem o zamanlar böyle ciddi bir problem olmadığından böyle bir ayet de yok. Zaten Allah Resulü (sav) giyinik çıplakları tanımlarken onları henüz dünyada görmediğini söylüyor. Hatta onlara lanet etmemizi söyleyip kendisi de lanetliyor. Düşündüm de bu zinakar kadınlara-erkeklere fasık demekle az bile etmişim.
 
Son düzenleme:
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu kullan at ifadesi isabetli olmamış sanırım onda hemfikiriz. zaten bir müslüman erkek kimi kullanıyor nere atıyor?? Kullanıp atınca zaten zinakar oluyor dolayısıyla bu yanlış bir ifade orası kesin. AMA ben almanca haberlerin altında kafirlere doğruyu anlatma çabasına girdiğim bir sırada alman bir gayrimüslim erkeğin şu ifadesine şahit oldum “bilmiyorum neden ama bu (örtülü) kadınlarda bir şey var. İnsanın daha düzgün davranası geliyor. Belki örtü sebebiyledir.” Demişti ve yine aynı konu altında başka bir adam kendince bir itirafta bulunmuş mini etekli açık giyinen iş arkadaşlarının yanında kendini tutmak için ekstra bir efor sarfetmiş bunun yorucu olduğunu söylemişti.
Yine kafir alman bir kadınla sohbet ederken neden erkeklerle çalışamayacağımı açıklarken asansöre binme örneği verdim halvet durumuna ve kadın yine itiraf biteliğinde evet ben de bir erkekle tek başıma asansördeyken kendimi rahat hissetmiyorum demişti ben de herkesin içinde derinlerde islamın olduğunu bunun fıtrat olduğunu açıklamıştım sonra bir daha konuşmadık Allah hidayet etsin.
Yani biz veya başkaları istediği kadar aksini söyleyebilir ama açıklığın ve erkekli kadınlı iletişimlerin fıtrata aykırı olduğunu içimizde hepimiz biliyoruz kafirler bile biliyor yani.
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Kardeşin yazdığı makale genel anlamda güzel. Bazı ucu açık kelimeleri başka bir yerlere çekilebilsede onun iyi niyetli olduğu anlamını değiştirmez. Örtüsü için okulunu, işini, mesleğini terk eden ile açıktan günah işleyen elbette bir olmaz. Birilerinin hümanist duygularına şirin gözükmek içinde İslam'ı olmadığı şekilde gösteremeyiz. Yazın sıcağında maske takınca özelikle peçe takan bacıları daha iyi anladım. Bu dünyada örtüsü için çektiği sıkıntılar, ahiretleri için serinlik olsun.

Örtünün birde şöyle hikmeti var. İslami şuura sahip olmayan erkekler başka kadınlardaki güzellikleri görüp kendi eşlerinin güzellikleriyle kıyaslıyorlar gerekirse daha güzel kadınlarla aldatıyorlar.
 
Son düzenleme:
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
Allahım niye bu kadar yanlış anlaşıldım kullan-at ifadesi şahsımla ya da müslüman erkeklerle alakalı değil yine kendisi gibi erkeklere göre o kadınlar kullan at yani kendilerini kullandırtıyorlar
 
|FaraH| Çevrimdışı

|FaraH|

°
İslam-TR Üyesi
senin bakmaman için ayet yok mu? yoksa o ayete uymamakla Allaha itaat etmemiş mi oluyorsun -tıpkı örtunmeyenlere dediğin gibi-
Evet, itaat etmemiş olur. Örtünmeyenlerde aynı şekilde. ALLAH'ın (cc) emrini yerine getirmeyen, itaat etmemiş olur.

(@İslam Fedaisi kardeş, burada "sen Kadınlara (mı) bakıyorsun (?)" gibi bir şey söylemek istemedim, yanlış anlaşılmasın.
"tıpkı örtünmeyenlere dediğin gibi" yazısına binaen yazmak istedim. Yani ALLAH'ın emrine uymayan herkes, kim olursa olsun, itaat etmemiş olur. İnşaAllah anlatabilmişimdir.)
 
Polinecka Çevrimdışı

Polinecka

Üye
İslam-TR Üyesi
Evet genel olarak "farkli" bir tarzim vardir...

Buradaki anlama indirgersek de;ben hemen ifade edeyim ki; "uyuz" bir tarzim vardir; tabi ki provoke amacli yazan ya da bir lafa baslayip arkasini dolduramayacak karakterlere gore.. Onlarin da bana pek yaklasmamasini tavsiye ediyorum. Yaklasmayanlarini da bu yuzden cok iyi anliyorum.. Geri kalanlarin %90'inin (hamdolsun, sagolsunlar) benden hoslandigini dusunuyorum..

Simdi esas konuya girersek;

1. Her baba yigidin harci degil, tepki alacagi belli olmakla beraber, samimiyetle kendini ifade etmek. Ben bu cocugun yazisini 2 kez okudum ve kesinlikle samimiyetle yazilmis olduguna inaniyorum.

2. Dunyanin acilip sacilan kadina bakis acisi cinsel obje iken; neden konu bu arkadasa kilitlendi? Boyle bir realiteyi nasil gormezden geliyoruz? Zira maymunlarinizin insana donusme teorileriniz yaninda, kat kat ispatlanmis bir gercek...

3. Cocuk yere bakarak yuruyup agaca mi carpsin? Illa ki sagina soluna bakip gunaha tesvik edici seyler goruyor.

4. Karsi tarafa hos, cekici gelsin diye zaten bu acik giyim tarzi acila acila bir hal olmus..
Dolayisiyla bu delikanlilik yasindaki cocugun, farkli bir niyeti uyandiysa da burada kendisinde bir anormallik yok. O icgudusunu deprestiren unsurlar var. Bu cocuk sapik degil ki; herkese o yaftayi verip aransin???

5. Dorduncu maddenin konuyla alakasi bile yok, ki bu sizin israrla cekmeye calistiginiz yer.. Cocuk, yazinin genelinde bambaska bir dusunce vermeye calisiyor.

6. Yaziyi okudugum an ben daha once acilmis bir konudaki yorumlara ithaf ettigine emin oldum. ( yanlissa duzeltsin beni ). O da sizin peceli vs kadinlara ocu bucu tarzi abuk sabuk cumlelerinizedir..

Size kapanan ocu gibi geliyorsa (ki genelde bunu yazabilmeniz bir takim arkadaslarimizi demotive edebilecekken), bu cocukcagiz da bu ihtimali dusunerek kucuk kardeslerimizi motive etmek istemis akran yasta birinin samimi dili ile. Yoksa biz yastakiler veya asmis, kendine guvenen arkadaslarimiz zaten sizin kelimelerinizi kaale alinacak birsey olarak zaten gormeyiz..

Siz ocu demissiniz, o da "giyinik ciplak sekilde gezen herkes de su su su yonlerden degersizdir" demis... Ki bu onun kendi gorusu de degil..O "bir erkek kardesiniz olarak ben icimdekini paylasiyorum" diye paylasmis..

Ben paylasimi kendi yasina gore de epey duzgunce buldum acikcasi..

Daha cok maddelendirebilirim de, gerek duymuyorum.

Zaten benim cevabim; konuyu acan arkadasin cumlelerinin provoke edildigi noktada devreye girdi..Burada diger arkadaslarimin; yaziyi bu yonlendirilmekten uzak sekilde tekrar okumasini tavsiye ediyorum . Benim cevap vermeye deger gordugum kisim budur..
bu çarpıtma ve itham dolu ve hiç bi şekilde "öcü" gibi şeyler dememe rağmen iftiralarla dolu olan mesaja tek tek cevap vermeyeceğim.
 
Polinecka Çevrimdışı

Polinecka

Üye
İslam-TR Üyesi
Evet, itaat etmemiş olur. Örtünmeyenlerde aynı şekilde. ALLAH'ın (cc) emrini yerine getirmeyen, itaat etmemiş olur.

(@İslam Fedaisi kardeş, burada "sen Kadınlara (mı) bakıyorsun (?)" gibi bir şey söylemek istemedim, yanlış anlaşılmasın.
"tıpkı örtünmeyenlere dediğin gibi" yazısına binaen yazmak istedim. Yani ALLAH'ın emrine uymayan herkes, kim olursa olsun, itaat etmemiş olur. İnşaAllah anlatabilmişimdir.)
hemfikiriz
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşin yazdığı makale genel anlamda güzel. Bazı ucu açık kelimeleri başka bir yerlere çekilebilsede onun iyi niyetli olduğu anlamını değiştirmez. Örtüsü için okulunu, işini, mesleğini terk eden ile açıktan günah işleyen elbette bir olmaz. Birilerinin hümanist duygularına şirin gözükmek içinde İslam'ı olmadığı şekilde gösteremeyiz. Yazın sıcağında maske takınca özelikle peçe takan bacıları daha iyi anladım. Bu dünyada örtüsü için çektiği sıkıntılar, ahiretleri için serinlik olsun.

Örtünün birde şöyle hikmeti var. İslami şuura sahip olmayan erkekler başka kadınlardaki güzellikleri görüp kendi eşlerinin güzellikleriyle kıyaslıyorlar gerekirse daha güzel kadınlarla aldatıyorlar.
İşte bu da islamın bir konsept olduğuna örnek. Pornografik içerikler veya manken bilmem ne görüntüleri asla gerçeği yansıtmamasına rağmen milletin zihinlerinde “olması gereken” şeklinde izlenimler yaratıyor. Halbuki yüze bin kat boya saçlar fönlenmiş çekim öbçncesi 3gün bir şey yememiş 1gün su içmemiş oluyor o mankenler kadın olsun erkek olsun. Bir de fotoshop ekleniyor al sana “mükemmel” bir poz. Sonra buna bakan genç sanıyor ki dünyada böyle insanlar var ve evlendiğini beğenmiyor falan filan. Veya sokakta başka kadınları görüyor yine evdekini beğenmiyor. Bu konuda mümin kadınlara da bir çift söz söylemek lazım. Kadının biri sabahın köründe işe gidecek mağazada tezgahtar, saçını makyajını yapmadan çıkmıyor. Kadının teki sevgilisiyle buluşacak makyaj yapmadan çıkmıyor. Düğüne alışverişe vs vs. Halbuki asıl evdeyken en güzel halini göstermen lazım. Yukarıdaki örnekler pek müslümanlara uymuyor zaten de mümin kadınlar da evde kendilerine bu sokak için süslenen kadınlardan daha çok özen göstermeli. Evlenen kendini salıyor 50 kiloyken oluyor iki ayda 80 kilo vs vs. Halbuki tam tersi olmalı insan evlendikten sonra en mükemmel haline erişmeli. Erkekler de cahiliyelerinde sevgililerine çiçek böcek alır evlenince aklı başına geldi ya ne bir çiçek ne bir böcek. Şuan bildiğimiz tüm örneklerin tam tersi islamda var aslında. Erkekler misal işe gider ter kokmayayım diye duş alır vs sonra eve gelir akşam, leş. Bu düzenin yıkılması gerek arkadaşlar toplumlar kökten ifsat oluyor böyle böyle.

başa dönecek olursak, kadının sokakta tesettürlü olması, erkeklerle aynı ortamda çalışmaması, erkeğin gözünün dışarda olmaması, haremlik selamlık uygulaması, müziğin haram olması, kadının boşanmasındaki iddet müddeti, zinanın haram oluşu, zinaya 4şahit şart koşulması vs bunlar iç içe geçmiş uygulamalardır bir duvarı ören taşlar gibi taş üstüne taş koyarak duvarlar çatı vs oluşturulur o yüzden de islam bir konsepttir. Bir uygulamasına tamam diyip diğer uygulamasına burun kıvrılamaz çünkü o uygulama da duvarın bir parçasıdır.
 
A Çevrimdışı

Amatullah Hanifah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İşte bu da islamın bir konsept olduğuna örnek. Pornografik içerikler veya manken bilmem ne görüntüleri asla gerçeği yansıtmamasına rağmen milletin zihinlerinde “olması gereken” şeklinde izlenimler yaratıyor. Halbuki yüze bin kat boya saçlar fönlenmiş çekim öbçncesi 3gün bir şey yememiş 1gün su içmemiş oluyor o mankenler kadın olsun erkek olsun. Bir de fotoshop ekleniyor al sana “mükemmel” bir poz. Sonra buna bakan genç sanıyor ki dünyada böyle insanlar var ve evlendiğini beğenmiyor falan filan. Veya sokakta başka kadınları görüyor yine evdekini beğenmiyor. Bu konuda mümin kadınlara da bir çift söz söylemek lazım. Kadının biri sabahın köründe işe gidecek mağazada tezgahtar, saçını makyajını yapmadan çıkmıyor. Kadının teki sevgilisiyle buluşacak makyaj yapmadan çıkmıyor. Düğüne alışverişe vs vs. Halbuki asıl evdeyken en güzel halini göstermen lazım. Yukarıdaki örnekler pek müslümanlara uymuyor zaten de mümin kadınlar da evde kendilerine bu sokak için süslenen kadınlardan daha çok özen göstermeli. Evlenen kendini salıyor 50 kiloyken oluyor iki ayda 80 kilo vs vs. Halbuki tam tersi olmalı insan evlendikten sonra en mükemmel haline erişmeli. Erkekler de cahiliyelerinde sevgililerine çiçek böcek alır evlenince aklı başına geldi ya ne bir çiçek ne bir böcek. Şuan bildiğimiz tüm örneklerin tam tersi islamda var aslında. Erkekler misal işe gider ter kokmayayım diye duş alır vs sonra eve gelir akşam, leş. Bu düzenin yıkılması gerek arkadaşlar toplumlar kökten ifsat oluyor böyle böyle.
Esselamu Âleykum we Rahmatullâhi we Berekâtuh

Doğal kadınlar (estetikli ve makyajlı) mankenlerden kat kat daha güzel
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt