H
Değerli kardeşim,eskiden değerlendirmelerin daha objektifti,hakkını helal et,ama bence son zamanlardaki yorumlarında bir değişiklik var,bence tek tarafa kayan bir bakış açın var,bilemiyorum ama ben öyle sezdim,senin eski yorumlarını bilen birisi olarak...bunu destekleyen bir sözüm varmı bu forumda ışıd'ın el nusrayı vurması ve üst düzey komutanlarını kafalarını kesmesini destekleyen bir sözüm olmamıştır olmazda hep şunu demişimdir ortada bir fitne var ve bu fitneyi büyütmek isteyenler var
islam tarihinde hz osmanı nasıl oyunlarla katlettilerse bu oyunlar bitmedi bitmeyecek ben tek taraflı düşünmüyorum sizler gimi
çünkü her 2 tarafta konuşuyorum her 2 tarafta tek taraf olarak bakıyor sıkıntı bu ahi
Bir diğer husus,oratada bir fitne var,ama bu fitneyi çıkartan ışidtir,bilerek veya alet olarak bu fitnenin büyümesine zemin oldular,ortada belirsiz bir fitne yoktur,sadece adresi belli bir fitne var.En büyük sorun ve fitneyi dahada büyüten sorun,müslümanların bu fitne karşısında net bir duruş sergileyememeleridir.Tüm yaşananlar karşısında halen net bir duruş sergilenemiyorsa,meseleye duygusallıkla baktığımızdandır.Eğer bu gün bu fitneyi bitirecek birileri varsa buda ışidtır,el kaide ve eymen zevahiri hakkında dediklerimizden vaz geçtik,ortak alimlerin çağrısına uyuyoruz,adil şahidler huzurunda muhakemeyi kabul ediyoruz,silahlarımızın namlusunu nusradan çevirip en büyük düşman esada çeviriyoruuz deseler kıyametmi kopar?ama demek hesab başka,halen neden bunu göremiyoruz ve teşhisi koyamıyoruz.
Mesela benim gibi,ışidi sevmeyen ve yaptıklarını fitnenin alası olarak gören birisi bile,ümmetin vahdeti ve bu fitne ateşinin sönmesi için,ışidin bir güzel hamlesi ve müslüman yapılardan elini çekmesi halinde ona muhabbet ve sevgiyle bakmayı bile hiç düşünmeden yaparım,yeterki silahların namlusu asıl hedefine odaklansın...
hz osmanı şehid edenler,medineyi işgal edenler ve sahabelere ültimatın verip onları kıskaca alanların zihniyeti ile ışidin zihniyeti birbirine benziyor.
Asıl en büyük fitne,fitneye ateşi yanarken,elindeki bidonun benzinmi,yoksa sumu olduğunu bilememek ve düşünüp düşünüp karar verememektir.
selametle