Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu
Maşallah arkadaşlar iyi kafa yapmışınız... Umarım siz haklı çıkarsınız... Eğer haksız iseniz İslam Hilafeti ile kafa yapmanın vebali sanırsam ağır olur. Bu arada muhalif tek bir ses çıkmamış gördüğüm kadarı ile... Sanırım "BAN" korkusu... Ben BANlansam da bir şey ifade etmez. O yüzden biraz muhalefet edeyim...
Bazı arkadaşlar demiş ki:
Görüleceği üzere tüm bu itirazlar Halife'nin tanınmaması üzerine gelen itirazlar. O halde bu itiraza Mücahidlerin Emiri ŞEhid USAME BİN LADİN cevap versin...
قال الشيخ بن لادنٍ حفظه الله عمن يعترض على الشيخ أبي عمر البغدادي بأنه من المجهولين:
"وهنا مسألةٌ؛ إن معظم الناس لا يعرفون سيرة أمراء المجاهدين في العراق، فأقول؛ سبب ذلك ظروف الحرب ودواعيها الأمنية، إلا أني أحسب أن الجهل بمعرفة أمراء المجاهدين في العراق جهلٌ لا يضر، إذا زكاهم الثقات العدول،
Yani demek istiyor ki arkadaşlar: "Emirin gizli olması sıcak harbin gereklerinden olabilir. Eğer o kimseyi ska ve adil kimseler tezkiye etmiş ise tanınmaması, mechul olması bir zarar vermez." (İşte kısaca böyle arkadaşlar..)
Şimdi bir nakil daha...
بعد موت سليمان بن عبدالملك بايع المسلمون رجلا مجهولا لا يعرفونه ولا يعرفون اسمه .. وقال العلماء إن خلافته راشدة ..
إنه عمر بن عبدالعزيز ..
Yani Süleyman bin Abdulaziz'in vefatından sonra Müslümanlar kendisini tanımadıkları ve ismini bilmedikleri bir halifeye beyat etmişler. Ve alimler bu halifenin hilafetinin doğru olduğunu beyan etmiş. İşte bu Halife Ömer bin Abdulaziz idi...
O HALDE HALİFE'NİN HERHANGİ BİR FORMUN USERLERİ TARAFINDAN BİLİNMESİNE GEREK YOKMUŞ.
Tekrar tekrar aynı şeyler konuşuluyor.
İşid bu ilandan sonra Suriyeye gelerek ilk iş Nusret ie çarpışmaya başlamış.
Daha önceleri mücahide karşı duyulan sevgi nedeni ile söylenilenler karşısında hep ACABA , FİTNE kelimeleri olabilir diye temkinli davranmayı seçmiştim. İşid i ne savunuyor ne ona bir laf söylenmesini istiyordum. Birkaç kişinin hatasını tamamına maledemeyiz, bilmediklerimiz var vs. diye düşünüyordum. İşidi Zerre kadar savunmuyorum artık.
Bugün artık erkesin duyduğu, ama herkesin onaylamadığı , bir hilafet ilan etme olayı var. Bunu duymayan mücahid de yoktur sanırım.
Artık işid safındakilerin masum halleri bulunmuyor.
Ama İŞİD ümmeti birleştirmek için fedakarlık yapmak yerine , Cihad eden kesimi önce 2 ye böldü , (ve hatta özlemle bekleşen tüm ümmeti) sonra bu ayrışmayı daha da derinleştirmeyi seçti.
Savaşçı olarak çok iyiler, bolca ganimet sahibi oldular, hilafeti de ilan ettiler.
Ne gariptir ki, hala nusretle, hala müslüman gruplarla savaşıyor.
Niyetlerinde samimi iseler, şunu diyebilirlerdi.
"geçmişte olan oldu. bırakalım bu farklılığı. Ganimetlerimiz oldu, zenginliklerimiz oldu, Hadi bırakalım ayrılığı , beraber düşmanımıza karşı savaşalım."
Nerdeeeeeeee! Kibir ne hale getiriyor