peygamber (s.a.v) nasıl tuvalete gideceğini bile söylemişken bugünkü sofiler onun söylemediği sözleri islama koyuyorlar...ayrıca sana o kadar delil getirildi sen hala vardır bir bildiği demeye getiriyorsun...mevlana c.rumi denilen adam her zaman şeriat düşmanıydı,şeriatdan cihaddan hiç bahsetmez hatta kafir moğollarla savaşan oğlunun cihattan vazgeçmesi için çok uğraştı..oğlu şehit olduktan sonra cenazesine bile gitmedi,şeriatı kötüleyen bir sürü şiiri var...kafir moğollar o zaman halkı nasıl mevlanayla uyuttuysa şimdiki tağutlarda yine mevlanayla yunusla uyutmaya çalışıyor..hz.ali kendisine sen allahsın diyen ibn sebecilerin yarısını diri diri yaktı,yarısınıda ülkeden sürdü..peki allah kadın kılığında geldi diyen şemsle mevlanayı hz.ali ne yapardı...
İslam insanın yaşayışının herşeyine karışır bu bana göre son derece normaldir gereklidir ve öyle de olmuştur. Ancak bazı açıklanmayan ilimler kelimeler sözler de vardır.
Elif Lam Mim diye başlayan bakara suresini açıkla veyahut peygamber efendimizin her hadisini açıklayabiliyor muyuz ne kastettiğini anlayabiliyor muyuz? ben bunlardan bahsediyorum bunları örnek vererek mevlananın ve yunus emre vs. kişilerin sözlerini dış görünüşleriyle değerlendirmek yanlış olur diyorum
(Fetva vermeye en cüretli olanınız, ateşe girmeye en cüretli olanınızdır.) [Darimi]
(Bilmeden fetva verene, yerdeki ve gökteki melekler lanet ederler.) [İ. Lal, İ. Asakir]
(Ehli olmadan yanlış fetva veren, hainlik etmiş olur.) [Ebu Davud, Hakim]
"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."
Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111. Ayrıca bk. Tirmizî, Îmân 16
Hazret-i Ali, göğsünü işaret edip, (Burada istediğiniz kadar bilgi vardır. Ancak bunu taşıyabilecek biri olsa, hepsini ona anlatırım)buyurdu.
Bilmediğimiz gizlenmiş sırları olan ayet ve hadisler olabilir bunları dış görünüşüyle açıklamamız yanlış olur diyorum
VE SONRA DİYORUM Kİ BAZI İNSANLARINDA SÖZLERİ DIŞ GÖRÜNÜŞLERİNDEN İBARET DEĞİLDİR BU DIŞ GÖRÜNÜŞLERİNDEN YOLA ÇIKARAK KESİN HÜKÜM VERMEK DOĞRU DEEEĞİLDİİİR...