Es selamu aleykum Abdulmuizz Fida abi,
Bu konu hakkında başka bir sorum var: Muhakeme konusu tartışmalı olabilir ancak geçmişte (ben laik bir kafirken) alman vatandaşlığına geçmek için, şimdi öğrendim, küfür dolu bir andlaşmaya imza atmışım, Demokrasiyi benimseyeceğime, kanunlara saygı duyacağıma dair bir imza atmışım (Allahu Alem). Hâlâ alman vatandaşıyım, bu durumda küfür olan şartlar devam eder mi yoksa geçmişte yapılan Şeriata aykırı andlaşmalar affedilmiş midir? Affedilmemişse ne yapmam gerekir, andlaşmadaki şartları artık kabul etmediğimi bildirmem şart mı, bildirmezsem kafir mi olurum?
Bir de şu sorum var: Bir andlaşmanın altına imza atmak (isim yazmak), kabule delalet edebilecek işaretler yapmak İslam şeriatına göre kabul ifade eder mi? Alman bir sitede bir kardeşten okumuştum, bunun Şeriatta herhangi bir delili yoktur, bir andlaşmada İsa (as) Allah'ın oğludur yazsa, sende andlaşmadaki yararlardan dolayı buna imza atsan, kafir imza atmayı kabul olarak algılasa bile senin yaptığın (andlaşmanın altına imza) mübah bir ameldir, bunda küfrü kabul ettiğine dair bir delil yoktur, imza kinayedir, bu kafiri kandırarak andlaşmalardaki yararlardan faydalanmaktır ancak imzadan niyetin kabul etmekse veya andlaşmanın altına yazı olarak: ''ben bu andlaşmadaki tüm şartları kabul ediyorum'' diye bir yazı yazarsa küfür olduğunu söylüyor; bir düşündüm de aslında mantıklı çünkü kafir, şu tişörtü giyersen, şu itikadı kabullenmiş olursun derse, sende o tişörtü beğendiğin için giysen, kafir bunu kabul etmek olarak algılasa bile şartı açıkça kabul ettiğini söylemediğin zaman İslam şeriatına göre kafir olmazsın. (Allahu Alem)