Siz yine iyisiniz, ben hiç duymadım, nitekim TV haberlerine bakmaya hiç tahammülüm yok.
İnstagram'da karşıma çıkardı belki ama yakın zamanda dondurdum ve bayram sonrasına belki açarım, belki açmam. Whatsapp durumlarına bile bakmadığım bir dönemdeyim, sadelik dinginlik getiriyor ve doğrusu kafa dinlemek için herkese zaman zaman tavsiye ederim. Özellikle bu ayda, kafayı mümkün mertebe gereksiz yüklerden arındırmak en iyisi.
Bu gıybet makineleri sokuldu evlere. Huzursuzluğa ve toplumdaki psikolojik sorunların, güvensizliğin, problemlerin tetiklenmesine şuan bunlar sebep oluyor aslında.
Zamanında Necip Fazıl merhum, İslâmi bir gazete açmak istiyor. Ve bunun için bir istişare ekibi kurup evinde topluyor
Sohbet sürüp giderken evdekilerden birisi kendisine şunu soruyor: "Ben birisinin arkasından konuşursam onun dedikodusunu yaparsam hükmü ne olur"
Necip Fazıl diyor ki bu durumda haram işlemiş olursun
Adam da diyor, sen bu gazeteyi neden açmak istiyorsun o zaman
Bu cevap üzerine Necip Fazıl gibi dili çabuk bir adam orada donup kalıyor ve bir şey diyemiyor. Ve bu olay ile beraber kararından vazgeçiyor.
Allah Rasûlü sallAllâhu aleyhi ve sellem zamanındaki panayırlar evlerimizin içine girdi. Biz ise Ayette geçtiği üzere:
"Onlar zûr'a şahitlik etmezler. Boş ve anlamsız bir şeyle karşılaştıkları zaman, oradan vakarla geçip giderler." (Furkân/72 meali)